הקרנה מיוחדת של סדרת המופת "אייכמן - ההקלטות האבודות"

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב ערך הקרנת בכורה לפרק הסיום של סדרת המופת "אייכמן - ההקלטות האבודות" באירוע בהשתתפות יוצרי הסדרה

22 יוני 2022

 

עו"ד תמי האוזנר-רוה, יו"ר דירקטוריון חדשות 12 ובתו של גדעון האוזנר, התובע במשפט אייכמן: "נפשו של אבא נחרכה מול תא הזכוכית"

 

האירוע התקיים באודיטוריום בר שירה באוניברסיטת תל אביב במעמד יוצר הסדרה יריב מוזר, בוגר ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, גדעון תדמור, המפיק האחראי של הסדרה, יו”ר נאוויטס פטרוליום, מייסד חברת Tadmor Entertainment ובוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, עו"ד תמי האוזנר-רוה, יו"ר דירקטוריון חברת החדשות 12 ובתו של גדעון האוזנר, אשר כיהן כיועץ המשפטי לממשלה והיה התובע במשפט אייכמן ובעלה עו"ד יהודה רוה.

 

במהלך האירוע קיים פרופ' רוני שטאובר, היסטוריון של תולדות עם ישראל בעת החדשה בפקולטה למדעי הרוח, שיחה אישית עם יריב מוזר על התהליך הארוך והמורכב בדרך ליצירת הסדרה  ועל השפעתה על זיכרון השואה על רקע אירועים גלובליים. 

 

סיגלית בן חיון, ראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב נשאה דברים בפתח האירוע וציינה כי: "אחד ההישגים הגדולים שלנו כארגון בוגרים הוא היכולת להציף מעל לפני השטח את ההישגים הרב תחומיים של בוגרות ובוגרי האוניברסיטה החוברים יחדיו לעשייה פורצת דרך. החיבור בין יוצאי הפקולטות השונות עובר כחוט השני בין התעשייה הישראלית על שלל גווניה והיצירה יוצאת הדופן אשר באה לידי ביטוי בהפקה חובקת עולם זו, מעידה יותר מכל על הערך המוסף שאנו מעניקים לבוגרינו. זוהי ליבת פעילותו של ארגון הבוגרים וההישגים הרבים בהם זוכים בוגרות ובוגרי האוניברסיטה מעידים כי אנו פועלים בדרך הנכונה.  אנו גאים בכך שחיבור בין בוגר אוניברסיטת תל אביב מביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש בפקולטה לאמנויות לבין בוגר הפקולטה למשפטים הוביל בסופו של תהליך ארוך ומורכב ליצירת מופת זו שאנו עומדים לצפות בה כעת לראשונה".

 

גדעון תדמור נשא דברי פתיחה: ״עיקר פעילותי העסקית בשנים האחרונות התרכזה באנרגיה, תגליות הגז הטבעי בישראל ובקפריסין והקמת משק הגז הטבעי, ולאחרונה בתחום הפקת נפט וגז בארה"ב, אך מאז ומתמיד בערה בי התשוקה לעולם הקולנוע והטלוויזיה – וכך הקמתי לפני שנים סטודיו לסרטי אינדי בניו יורק  ובמסגרת הזו הפקנו מספר סרטים. 

בעקבות פעילותי זו נחשפתי ליוצרים ישראלים כישרוניים, שהיו מתוסכלים מכך שאינם מוצאים את דרכם למימוש יצירתם והבאתה לקהל הצופים הבינלאומי,  למרות העובדה שישראל התקבעה בתודעה העולמית כמדינת מקור חשובה לתוכן איכותי. לאור זאת החלטתי לקום ולעשות מעשה - לבנות סטודיו מסחרי חדש וייחודי שיחרוט על דגלו בניית גשר בין היוצרים והיצירה לשוק הטלוויזיה והקולנוע הבינלאומי, כשהוא משוחרר ממוסרות הרגולציה והמסך בארץ, וכך יצאנו אמיליו ואני לפני שנתיים לדרך חדשה. לשמחתי, האריה השואג של MGM הצטרף אלינו והפך למכפיל כוח פיננסי ומקצועי ממדרגה ראשונה. 

אני גאה במיוחד בכך שהפרויקט הראשון של המיזם המשותף הוא הסדרה ״אייכמן - ההקלטות האבודות״, סדרת דוקו מושקעת, משמעותית וחד פעמית עם ערך היסטורי מתמשך, שתהא בעלת כוח משיכה בשוק הבינלאומי. הסדרה המטלטלת מהווה מסמך היסטורי, שעיקרו מדינה צעירה ומצולקת, שהתמודדה עם  אתגריה  ועם החלטות מכוננות וקריטיות להישרדותה ולהצלחתה בשנותיה הראשונות". 

 

עו״ד תמי האוזנר-רוה: "אבא לא חווה בעצמו את השואה ושבועיים לפני שאייכמן נתפס הוא התמנה ליועמ״ש. הייתה לו התלבטות אם יוכל לעשות עבודה נאמנה ולייצג את ניצולי השואה כיוון שלא חווה את השואה על בשרו. אני זוכרת כיצד כינס אותנו במטבח המשפחתי הקטן ואמר לנו כי הוא מתכוון להיות בעצמו התובע. זו הייתה אחת ההחלטות הראשונות שקיבל והפעם הראשונה והאחרונה שיועמ"ש הופיע מדי יום כתובע בתיק המנוהל בבית המשפט. 

הוא החליט שיהיו עדים שיבואו להופיע בנוסף למסמכים, אך כשהחלו לפנות לניצולים, רבים סרבו לבוא ולהעיד. הוא היה מביא אותם אלינו הביתה, אמא הייתה מגישה להם תה ועוגיות והוא היה משכנע אותם להעיד. אבא מאוד רצה את ההקלטות של סאסן המוצגות בסרט אבל אין לי ספק שגם אם היו בידיו ההקלטות הוא לא היה מוותר על אף אחד מ-110 העדים. כשהעדים החלו להעיד פתאום היה סחף אדיר של אנשים שרצו להעיד ואי אפשר היה לצרף אותם. רק באותה נקודת זמן אנשים התחילו לספר למשפחות שלהם את החוויות שלהם מהשואה וזה ההישג האדיר. יש חשיבות גוברת ועולה להראות את היצירה הזו בכל העולם, להראות לעולם מי היה אייכמן וגם על רקע עליית האנטישמיות בעולם - מי הם ממשיכי דרכו."

 

 

יריב מוזר, במאי הסדרה, אמר: "תודה רבה לכולם - לכאן 11, לגדעון תדמור ולתמי רוה שמלווה אותי מתחילת הפרויקט ונתנה לי את הספר של אביה, שממנו רואים כמה מאמצים נעשו כדי להשיג את הקלטות סאסן. אני גאה לומר בראש ובראשונה כבוגר ביה״ס לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, שרשימה ארוכה של בוגרים נוספים מלווה את עשיית הסרט, בהם כמובן המפיק גדעון תדמור, אמיליו שנקר, קובי סיט ועוד רבים.

למדתי קולנוע וטלוויזיה בין השנים 2000-2004 בסמוך ליציאתו של סרט דוקומנטרי אחר, ״הספציאליסט״, המבוסס על ספרה של חנה ארנדט. סרט מגמתי שמציג את אייכמן כפקיד קטן שמבצע פקודות. תודעת משפט אייכמן שלי התבססה על הסרט הזה. בעולמנו, לצערי, לסרטים יש יותר השפעה מאשר לספרים. הקלטות סאסן נותנות קונטרה לתיאוריה של ארנדט ולכן יצאתי לעשיית הסדרה עם משימה להשיג אותן ואני שמח שעמדתי במשימה שלקחתי על עצמי וגאה בהצלחת הסדרה". 

 

פרופ' רוני שטאובר, היועץ אקדמי של הסדרה: "בראיה היסטורית, החלטתו של האוזנר לבסס את המשפט על מספר רב של עדים הראתה את גדולתו. האוזנר יישם את הקו שקבע בן-גוריון לפרוש באמצעות משפטו של אייכמן את סיפור השואה, לכן הובא אייכמן לארץ ולא חוסל בבואנוס איירס. בניגוד למשפטי נירנברג שלא עסקו בשואה כאירוע ייחודי ונמנעו בדרך כלל מלבסס את כתב התביעה על עדויות, האוזנר ביקש להשמיע את קולו של הקורבן. היו לו מטרות חינוכיות. הוא רצה להסביר באמצעות המשפט לנוער הגדל בארץ את המצבים הבלתי אפשריים שבפניהם נצבו יהודים נוכח מדיניות הרצח הנאצית. הוא ביקש לנפץ את תדמיתם של שורדי השואה כמי שהלכו כצאן לטבח. השמעת  קולו של הקורבן היא עיקר מורשתו של משפט אייכמן למשפט הפלילי הבין-לאומי העוסק ברציחות עמים ובפשעים נגד האנושות. בכך גדולתו של האוזנר כפי שמדגישים היום היסטוריונים של המשפט".

 

בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק באירוע:

 

  • פרופ' ערן נוימן, דקאן הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, באוניברסיטת תל אביב
  • פרופ' מירי שפר מוסנזון, ראשת ביה"ס להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ, אוניברסיטת תל אביב
  • יעל בלכר, שופטת בית המשפט המחוזי תל אביב
  • דנה יגור, שותפה ב"מיתר ושות' "
  • יורם בכלר, מנכ"ל Aio
  • תמר טוניק כהן, ראש דסק חוץ בכלכליסט
  • איילת השחר ביטון פרלה, שופטת בית המשפט שלום קריות
  • עו"ד אבי מיליקובסקי, פרקליט בפרקליטות המדינה, משרד המשפטים
  • מיכל בהדב, יועצת משפטית ראשית בחברת וובפאלס
  • יונתן יוסטמן, מנהל מחלקת בנייה ציבורית בעיריית רעננה
  • ליאורה וויס בנסקי, פרקליטה בפרקליטות המדינה, משרד המשפטים
  • רועי גלעד, דיפלומט במשרד החוץ, ירושלים ורעייתו ניצה בוגרת אף היא
  • ד"ר חוה נוימן, ראש מנהלת מדידה והערכה ב"מט"ח
  • נתי שוחמי, יזם "היפרוויז וונצ'רס" 

ועוד רבים. 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
 

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>