מאיצים להצלחה: אירועי קריירה
במטרה לקדם את אפשרויות התעסוקה של קהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, מקיים ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בשיתוף עם המרכז לפיתוח קריירה את סדרת אירועי הקריירה "מאיצים להצלחה".
אשר פונה אל בוגרות ובוגרים צעירים, שסיימו את לימודיהם בשנים האחרונות, כמו-גם לסטודנטיות וסטודנטים בשנה האחרונה ללימודים, מכל הפקולטות.
מטרת הסדרה היא להקנות לבוגרות והבוגרים כלים מקצועיים, כלים לניהול הקריירה, חיזוק הכישורים ה"רכים" (הופעה מול קהל, תקשורת בין אישית, יצירת נטוורקינג ועוד) ולחברם לגורמים משפיעים בתעשייה.
אירועים אלו מיועדים לבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בכל שלב בקריירה שלהם - החל מבוגרים טריים בצעדיהם הראשונים לתוך עולם התעסוקה, ועד לבוגרות ובוגרים מנוסים המבקשים לפתח את הקריירה שלהם או לשנות כיוון במסלול הקריירה.
פרטים על אירועים עתידיים מתפרסמים באופן שוטף בלוח האירועים באתר כמו גם בדף הפייסבוק של ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב.
ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון, בשיתוף עם המרכז לפיתוח קריירה, ערך גם השנה סשן של הרצאות Ted קצרות בנושאי פיתוח קריירה ומשאבי אנוש כיריית פתיחה ליריד התעסוקה השנתי של אוניברסיטת תל אביב.
ליליה נחמן, מנכ"לית אנגלו סכסון, בוגרת הפקולטה למדעי הרוח וביה"ס לחינוך, דיברה על החוט המקשר בין משרות לא קשורות.
רותם קציר, Executive Consultant and HR Evangelist, בוגרת ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה בפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול, הסבירה כיצד להישאר רלוונטי/ת בעולם עבודה משתנה ודינמי.
שלי רוימישר, פסיכולוגית ומנהלת משאבי אנוש, בוגרת ביה"ס לפסיכולוגיה של הפקולטה למדעי החברה וביה"ס לחינוך, הסבירה כיצד למצוא את הקריירה שמתאימה לנו.
לבסוף, מיטל סנדור, מנהלת משאבי אנוש Chegg Israel, סיפרה על ההשפעה החיובית של פרויקטBrain Swaps (חילופי עובדים בין חברות למשך שבועיים) על האווירה, האמון והפרגון בסביבה התעסוקתית.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
איתי הרמן, נער החידות מנווה רסקו חזר לאוניברסיטה בה למד, והרצה בפני בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בנושא זכרון ויכולות לימוד.
איתי, בוגר הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, איש בידור וטלוויזיה וכוכב התוכנית "המרדף" (הצ'ייסר) בכאן 11, הגיע עם רעייתו דנה - גם היא בוגרת הפקולטה שלמדה במקביל אליו, אבל כפי שאמרו השניים,"רק שנה אחרי שסיימנו עברנו לפסים רומנטיים".
איתי חלק עם הבוגרים את סודות הזיכרון הפנומנלי אותם הוא מציג שוב ושוב בתוכניותיו. "אני סוגר מעגל בן 25 שנה שהתחיל עם לימודיי באוניברסיטה. פה הבנתי לראשונה שכבעל הפרעות קשב וריכוז, אפשר לשכלל יכולות לימוד וזיכרון, למרות הכל. שקלתי קריירה אקדמית אבל הטלויזיה כבשה אותי, אולי עוד אחזור ללמד".
בחידון טריויה שערך איתי בין הבוגרים זכה איתי מנור, סטודנט לרפואה, וקיבל תעודה מידיו של איתי הרמן.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
כחלק מאירועי יריד התעסוקה לשנת 2018 המשיך ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב להקפיד על פיתוח הקריירה של בוגריו וערך כנס בסגנון TED בשיתוף עם המרכז לפיתוח קריירה של אוניברסיטת תל אביב. האירוע התמקד בעולם העבודה בארץ ובעולם ונערך במיוחד לפני פתיחת יריד התעסוקה השנתי, בו יכלו הבוגרים לפגוש מעל מאה מעסיקים שונים ולהרחיב את הזדמנויות הקריירה שלהם/ן.
באירוע הופגנה נוכחות בולטת של כוח נשי, עם חמש דוברות, ביניהן שלוש בוגרות, שהתברגו לתפקידי מפתח במשק:
מתוך דבריה של נירית כהן - חוקרת, יועצת ומרצה על עולם העבודה העתידי, לשעבר סמנכ"לית משאבי אנוש של אינטל ישראל:
"הקידמה הטכנולוגית הפכה את עולם העבודה ממקום שהולכים אליו למשהו שעושים.
אי אפשר יותר להניח שיחידת הלימודים בחיינו תחזיק אותנו עד הפרישה. השינויים התכופים בתחום מחייבים אותנו להיות בלמידה מתמדת, ללמוד כיצד ללמוד ולעדכן יכולות כל הזמן בכדי שנוכל להתאים את עצמנו לסביבה שמשתנה ללא הרף...
לדוגמא - בתעשיית הטכנולוגיות לרכב אוטונומי שמאוד מצליחות בישראל של ימינו - אף אחד לא למד באקדמיה איך להיות מהנדס רכב אוטונומי. מדובר באנשים שלוקחים ניסיון ויכולת מתחום הלימודים שלהם ומיישמים אותם בתחום חדש לחלוטין."
מתוך דבריה של ליטל פרוש-דוד, סמנכ"לית משאבי אנוש של אמדוקס, בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת ותואר שני בניהול מאוניברסיטת תל אביב:
"עולם העבודה כבר לא בנוי כמדרגות קטנות ורבות בהן נטפס לאט לאט לפי ותק ויכולות. עומק הפירמידה שוטח - כיום אין עשרים דרגות בין עובד מתחיל לבין מנכ״ל, והמדרגות נהיו רחבות וגבוהות יותר ממה שהיה פעם, כך שהמעבר יותר דומה לתפיסת גלים - תפיסת הזדמנויות שיקפיצו את הקריירה באופן מהותי.
ניהול קריירה זה מסע של חיים, והגלים לא חייבים בכלל להיות בתוך עולם מקצועי - אנשים עוברים מארגון לארגון ומתחום לתחום. עלינו לזהות את הגלים - הן בעולם הטכנולוגי והן בתצורות העסקה ועד לעולמות של התפקידים - עלינו לזהות את הגלים, לבחור טוב על איזה מהם כדאי לנו לעלות כדי שיישרת אותנו הלאה כך שלא נקפוץ תזזיתית באופורטוניזם.
העולם משתנה והנושא של ידע שנרכש באקדמיה נהיה לא רלוונטי מהר יותר משאנחנו מסוגלים ללמוד. מה שצריך זה לפתח יכולות למידה, להיות Self Learner, לטפח כישורים שיעזרו לנו לנהל את הקריירה שלנו בצורה טובה יותר. למשל - Sense Making. קריאת הסיטואציה ושימוש בהגיון זה משהו שמחשבים לא יכולים להחליף אותנו בו..."
מתוך דבריה של נירית גלר ג'מילי, יועצת למציאת עבודה ובניית קריירה, בוגרת תואר שני בלימודי עבודה מאוניברסיטת תל אביב:
"תהליך חיפוש עבודה הוא תהליך מכירה לכל דבר ועניין. נאום המעלית הוא כלי שבמקור מגיע מתחום מנהל העסקים, אך רלוונטי לחלוטין גם לעולם חיפוש העבודה.
נאום מעלית יכול לפתוח עבורנו הזדמנויות ולמכור אותנו נכון במידה ועושים אותו נכון. אסור להתחיל ממה אנחנו מחפשים אלא ממה שאנחנו מציעים - מה הניסיון שלכם, מה היכולות שלכם, ורק אח״כ הסבירו מה מעניין אתכם מבחינת חברות ותפקידים.
אל תתחילו מבקשת עזרה, אלא בקשו מאנשי הקשר שלכם לייעץ לכם, כי כולם אוהבים להיות יועצים, אך בתוך יעוץ זה תוכלו להשיג מידע על חברות או תפקידים בהם תוכלו להשתמש לתועלתכם ולהתקדם באמצעותם".
רונית בן-בסט רום, Head of HR Intuit Israel , בוגרת תואר ראשון בעסודה סוציאלית ותואר שני במדעי הניהול מאוניברסיטת תל אביב, סיפרה מניסיונה האישי ששילוב של עבודה מרובה בתחומים שונים ומגוונים שיתנו עניין ואתגרים מתמידים, ביחד עם נתינה בחזרה ותרומה לחברה - זו השיטה שעובדת בעיניה באופן הטוב ביותר:
"העתיד הוא חשיבה על מה אתה עושה למען הסביבה ולא רק למען עצמך. השאלות נהיות פחות ׳מה אני רוצה׳ ויותר ׳מה אני צריך".
מתוך 8 הטרנדים בניהול טאלנט ב-2018 (התמקדות בהווה, מסטנדרט לגישה אינדוודאלית, טשטוש הגבולות בין פנימי לחיצוני, ביצועים, יותר צוותים ועבודת צוות, ניסיון הטאלנט חשוב, גישה יותר אורגנית לניהול טאלנט, ניתוח טאלנט כקרן) הדגישה כי יצירתיות היא התכונה שאין לרובוטים ולכן אותה הכי צריך אצל עובדים בימינו.
מתוך דבריה של איילת ורשביאק, מייסדת ומנכ"ל קולגה משאבי אנוש:
"המילה קריירה באה מהמילה עגלה, וזה מזכיר שאנחנו כל הזמן בתנועה. חשוב מאוד למתג את עצמנו ולדוגמא ניקח את נטע ברזילי שדרך מיתוג אישי וניצול מקסימלי של כישרון וייחוד אישי העבירה את עצמה באופן מהיר ביותר מרווח של 500 ש"ח להופעה בחתונה, לליגה שמרוויחה כ-100,000 ש"ח להופעה.
כדי לפעול כמוה חשוב שנהיה מודעים - מי אני, מה הייחוד שלי ומה הוא האס שלי - הכישור שאם אטפח אותו אהיה בלתי מנוצח".
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
מר ג'ק מא, מייסד ויו"ר החברה המובילה בעולם בתחום המסחר האלקטרוני, קבוצת עליבאבא, הגיע לאוניברסיטת תל אביב וקיבל תואר דוקטור של כבוד.
לפני טקס קבלת התואר, התארח מא למפגש מעורר השראה עם סטודנטים ובוגרי האוניברסיטה, בו רואיין על-ידי בוגר אוניברסיטת תל אביב, יו"ר אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב אמנון דיק.
במהלך המפגש ענה מא על שאלותיהם של סטודנטים ישראלים ובינלאומיים מאוניברסיטת תל אביב וסיפר חוויות ממהלך הקריירה האישית שלו ודרכו לפסגה, תובנות שאסף בדרך על עולם התעסוקה והאקדמיה ושיתף בתפיסת עולמו על השינויים שמוסדות האקדמיה צריכים לערוך כדי לחזק את החדשנות והיצירתיות האנושית בעידן המתקרב של AI ואוטומציה רובוטית.
במפגש השתתפו מאות סטודנטים ובוגרים של אוניברסיטת תל אביב וביניהם יזמים צעירים.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב, בשיתוף עם המרכז לפיתוח קריירה אוניברסיטת תל אביב, הזמינו סטודנטים ובוגרים למפגש שיצר עניין רב עם בוגר הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן אוניברסיטת תל אביב ליאור שליין, עורך ומגיש התוכנית גב האומה בערוץ עשר.
את שליין ראיינה בוגרת הפקולטה למדעי החברה מיכל שרייבר, מייסדת ומנכ"לית חברת הדיגיטל Web Done. השניים שוחחו על פוליטיקה, קריירה והצלחה.
ראש ארגון הבוגרות והבוגרים, סיגל אדר, ציינה כי לפי רצון הבוגרים שהתבטא בסקר שערך הארגון, שם הארגון בסדר עדיפות גבוה את הסיוע בפיתוח הקריירה של בוגריו. אדר הזמינה את הבוגרים להשתתף ביריד התעסוקה 2018 של אוניברסיטת תל אביב אשר יתקיים ב-15 במאי, בו יוכלו הבוגרים להיחשף למעסיקים פוטנציאלים ובד בבד, לראשונה, לקבל כלים לפיתוח הקריירה מסמנכ"לי משאבי אנוש ואנשי מקצוע בתחום שיעבירו הרצאות בסגנון טד.
מנהלת ארגון הבוגרים, סיגלית בן חיון, אמרה: "אני שמחה שנפל בחלקנו לאפשר לבוגרים שלנו וגם לסטודנטים ליהנות ממפגש מעשיר ומרתק זה לצד חשיפה למה שחדש באוניברסיטת תל אביב", והזמינה את הבוגרים לסיור לילי במוזיאון הטבע החדש בתום האירוע.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
בחודש פברואר 2018 התארח בוגר הפקולטה לניהול ע"ש קולר נדב צפריר, מייסד ומנכ"ל חברת TEAM8 ומי שהיה בעבר מפקד יחידת 8200 בצה"ל, באירוע קריירה נוסף, במהלכו דיבר על קריירה, צבא, אזרחות, טכנולוגיה וכל מה שביניהם.
צפריר התייחס לשוני בין הצבא לאזרחות ואמר: בשנים האחרונות, מעדיפים חלק מבוגרי 8200 לדלג על שלב הלימודים האקדמיים ולהמשיך את הרצף היישר להקמת הסטארטאפ הראשון. הם צריכים לזכור שיש הבדל בין עבודה בצבא לאזרחות. בעוד שבצבא כולם יחד חזית אחת מול האויב, באזרחות התחרות רחבה ומגוונת מול גורמים רבים ושונים. בצבא המוטיבציה היא אוניברסלית וקל יותר לתעל אותה למטרה אחת ברורה, ונושאים כמו כסף וקניין רוחני לא מעורבים בעשייה. באזרחות המוטיבציה הטרוגנית, מגוונת ובעלת אופי מסחרי, ולכן בדרך כלל מורכבת יותר.
נדב ביקש להעביר מסר לאקדמיה: "חשוב שהאקדמיה בישראל תשאל את עצמה כל הזמן כמה שאלות: האם היא עומדת בחזית אחת עם האוניברסיטאות המובילות בעולם? והאם היא משתנה מספיק מהר לנוכח קצב השינוי המטורף, הן ברמת התכנים והן ברמת שיטות הלימוד? לאקדמיה בישראל יש הזדמנות לפתח את המובילות הגלובאלית דרך פיתוח עוצמה ומומחיות בתחומים ספציפיים, 'כיסי טכנולוגיה' כמו למשל machine learning ולא בהכרח דרך היותה טובה בהכל".
לצפיה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
בחודש נובמבר 2017 התקיים אירוע קריירה בינלאומי שני, עם המומחה מס' 1 בעולם למציאת ייעוד - טים קלי, בוגר MIT במתמטיקה ובעברו מפתח אלגוריתם ראשי בחברת אורקל העולמית, אשר הפך ליועץ אסטרטגי, מנטור ומרצה מבוקש, המאמן הראשון בעולם למדינות, סופר ומרצה מעורר השראה מחבר רב המכר True Purpose על השיטה הייחודית שפיתח למציאת ייעוד.
קלי מבקר בישראל לעתים קרובות, ואמר בהרצאתו כי הוא סבור שמדינת ישראל אינה יודעת כיום מהו הייעוד שלה ועל כן קיים חוסר שביעות רצון בקרב קבוצות גדולות באוכלוסייה הישראלית. לטענתו, מציאת ייעוד יאפשר לישראל להגיע לשלום עם שכניה ולשלום פנימי, תהליך שתהיה לו השפעה גלובלית מרחיקת לכת.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
בחודש יוני 2017 התקיים לראשונה אירוע קריירה בינלאומי – מפגש בלעדי של בוגרי אוניברסיטת תל אביב עם 'המאסטר של הכריזמה' ריצ'רד גרין - מרצה כריזמטי, פרשן מוביל לתקשורת בארה"ב וברחבי העולם ומאמן מוביל בתחום הדיבור בפני קהל, אשר עבד עם נשיאי תאגידים בינלאומיים ועם פוליטיקאים מהשורה הראשונה בארה"ב ובאירופה.
גרין נשא בפני בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב את הרצאתו המרתקת "שבעת הסודות של דוברים מעוררי השראה", במהלכה התמקד בדמויות רלוונטיות ואקטואליות ובהן נשיאי ארצות הברית דונלד טראמפ, ברק אובמה ואחרים. הוא סיפר על שורשיו היהודיים, על ביקוריו הקודמים בישראל ונידב הצצה אל מאחורי הקלעים של הכנות לעימותים פוליטיים. מניסיונו, אמר ש"כל הדמגוגים הצליחו כי באו עם הבטחות גדולות ואמרו אותן בביטחון".
בין באי האירוע הוגרלה פגישה אישית עם ריצ'רד גרין, בה זכה עו"ד עזגד שטרן.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
האירוע השלישי בסדרה התקיים ב-22 במרץ 2017, בהשתתפות איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל חברת ההייטק Mellanox Technologies וחבר בחבר הנאמנים הישראלי של אוניברסיטת תל אביב ובוגרת ביה"ס לעבודה סוציאלית יעל מהודר, יועצת ארגונית מומחית לניהול ולקריירה, כותבת הספר "המועמד הנבחר: להתקבל לעבודה - הגישה שעובדת". את פני הבוגרים קיבלו סיגל אדר, ראש ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב, וסיגלית בן חיון, מנהלת ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב.
אייל וולדמן פתח את המפגש בהרצאה שכותרתה "Starting Up Right" והשיב לשאלות הרבות שהופנו אליו מהקהל. וולדמן נענה להזמנה, לדבריו, בגלל חשיבותה של ההזדמנות לדבר עם סטודנטים ובוגרים צעירים, והעביר מסרים פשוטים של "הגיון". "בכדי להתחיל ברגל ימין צריך לבחור תיזמון, להגדיר שוק יעד, לבנות צוות נכון ולשמור על מסרים פשוטים ישירים וענייניים, הכל הרי מסובך ממילא. והכי חשוב – (הפתיע את הקהל) – להיות רגיש: רגיש לסביבה, לעובדים, ללקוחות ולעצמך.
יעל מהודר נשאה אחריו את הרצאתה "קשרים, שרירים וכישורים - ניהול קריירה ודרכי השפעה יעילות בעידן התחרותי". מהודר הוסיפה נדבך ואמרה: "הרי חברות שיכולות להיות גדולות נופלות בסוף על הדברים הקטנים. לכן צריך ללמוד לעבוד בסביבה של אי וודאות, לזכור מהם ה"שורשים" ובעיקר לא לשכוח ליהנות מהדרך". מנהלת ארגון הבוגרים סיגלית בן חיון בירכה את המשתתפים וציינה כי המפגש ממשיך את חיזוקו של הקשר ההדוק והחשוב בין האקדמיה לתעשייה, מהתאוריה אל העשייה בשטח.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
אירוע הקריירה השני בסדרת "מאיצים להצלחה"', התקיים בסימן יזמות עסקית. במפגש זה התארחו שני יזמים בוגרי הפקולטה לאמנויות, שסיפרו לנו על דרכיהם היצירתיות בעולם היזמות.
עידו יבלונקה, דירקטור בכיר ומנהל מרכז הפיתוח של !YAHOO בתל אביב ובעברו מנכ"ל-מייסד ClarityRay, דיבר בהרצאתו על ניהול סיכונים ביזמות ובקריירה ואמר כי "סיכונים בקריירה הינם אינהרנטיים - ולכן כדאי לאמץ, מוקדם ככל האפשר, גישה של ניהול סיכונים יעיל, המאפשרת לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה והתמורה ביחס לסיכון".
רויטל הנדלר, מייסדת ,Alljobs ושותפה מייסדת BreezoMeter, העלתה בהרצאתה דוגמא מעניינת מעולם החי: "פשפש הוא אמנם החיה הכי קופצת ביקום ביחס לגודלו, אבל אם תשימו חבורת פשפשים בצנצנת לשלושה ימים ואז תשברו את הצנצנת ותשחררו אותם לחופשי, הם לא יצאו משטח הצנצנת, לעולם. ותאמינו או לא, גם הבנים שלהם... כמה פעמים אנחנו מתנהגים בדיוק כמו פשפשים? מישהו בדק לאחרונה אם הצנצנת עוד שם?".
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
באירוע הראשון בסדרת אירועים זו, שהתקיים בסימן חדשנות, השתתפה קבוצת אסם.
מנהלת החדשנות והפיתוח העסקי בקבוצת אסם, הגב' אילנית קבסה, הרצתה על "חדשנות על קצה המזלג" ולאחריה התקיימה ההרצאה "איך להגשים את הצעד הבא בקריירה?" מפי בוגר הפקולטה למדעי החברה פרופ' יונתן סמילנסקי, מנהל המרכז לפיתוח קריירה בפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל אביב, מומחה בינלאומי לתהליכי פיתוח קריירה, יועץ לארגונים מובילים ומנהל המרכז לפיתוח קריירה בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.