בוגרות ובוגרים יזמים - קהילה שמשנה עולם

אוניברסיטת תל אביב היא חממה ליזמות. קהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב היא קהילה שמשנה עולם, וככזו היא מדורגת במקום השמיני בעולם והראשון בישראל במספר היזמים בגרות ובוגרי תואר ראשון שגייסו הון, לפי מדד Pitchbook, לשנת 2020. זוהי השנה השלישית בה מדורגת קהילת הבוגרים שלנו במקום השמיני, לאחר ארבע שנים רצופות בהן דורגה במקום התשיעי בעולם והראשון מחוץ לארה"ב.

 

גם בדירוג ה-Unicorns (סטארטאפים שגייסו מעל מיליארד דולר) הבינלאומי של חברת Sage הבריטית מדורגים בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב במקום השמיני בעולם. 

 

חשוב לציין שאין תחום לימודים ספציפי ממנו צומחים יזמים, אלא שבוגרות ובוגרי כל תחומי הלימוד באוניברסיטה - החל באומנויות, במדעי החברה ובמדעי הרוח, דרך משפטים ומדעי החיים ועד לרפואה, מדעים מדויקים, ניהול והנדסה - בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב משנים את העולם בכל תחומי העשייה.

 

אפילו בתקופת משבר הקורונה, הצליחו רבות ורבים מקהילת הבוגרים היזמית שלנו למנף את המיזמים שלהם. קיץ 2021 שפע בהנפקות של חברות סטארטאפ ישראליות בסכומים גבוהים במיוחד כשרק בחודש יוני, לדוגמה, הונפקו 9 חברות שבין חברות וחברי ההנהלה שלהן 37 בוגרות ובוגרים של אוניברסיטת תל אביב.

 

בקרב בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב היזמים ישנה נוכחות גדולה במיוחד ברשימות השנתיות של הצעירות והצעירים המבטיחים בישראל, של היזמות והיזמים המבטיחים, המנהלות והמנהלים הטובים ואנחנו בארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מקפידים לעקוב ולשתף בהצלחותיכם המרגשות, ולהתגאות בכל אחת ואחד מבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם.

 

הרחב הכל

14 במרץ 2022: וובינר עם משה רדמן על Metaverse והאינטרנט החדש

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשות סיגלית בן חיון, ערך וובינר עם משה רדמן, מנכ"ל חברת Anyverse.studio ומומחה בינלאומי לחדשנות, בוגר ביה"ס לכלכלה בפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.
 

 

מתוך דבריו של משה רדמן: 

״אני מודה לארגון הבוגרים והבוגרות של אוניברסיטת תל אביב על ההזדמנות לחזור לאוניברסיטה אחרי לא מעט שנים ולהעביר תכנים עדכניים ורלוונטיים לקהילת הבוגרים והבוגרות שלנו. שמחתי לראות היענות של מאות רבות של בוגרים ובוגרות שהגיעו לכנס, זה מעיד בעיניי על קריאה נכונה של המפה והבנה שהמטאוורס הוא לא ״עוד טכנולוגיה״ הוא שינוי קרדינלי של האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו ולא פחות ממהפכה. כולי תקווה ואמונה שהמהפכה הזו, כמו רבות אחרות, תובל בין היתר גם על-ידי בוגרים ובוגרות של אוניברסיטת תל אביב בפרט ושל קהילת היזמים והיזמיות בישראל בכלל״ .

 

במסגרת ההרצאה דיבר רדמן על הנדבכים השונים של המטאוורס, לרבות הגדרות מרכזיות, כגון מציאות מדומה (VR), מציאות רבודה (AR), מציאות מורחבת (XR), אסימון בלתי ניתן להחלפה (NFT), בלוקצ׳יין ועוד. 
כמו-כן, דנו במהלך ההרצאה בחיבור והקשר בין פלטפורמות אינטרנטיות נוכחיות כגון רובלוקס, מיינקראפט, פורטנייט ואחרות לבין המטאוורס כמו שאנחנו מדמיינים אותו בעוד כמה שנים ודנו באפשרויות השונות בעזרתן ניתן להתחיל לייצר חיכוך עם המטאוורס כבר היום (כהורים, כאנשי/נשות קריירה, כעסקים ובכלל). 

 

כפי שהמליץ במהלך ההרצאה, ביקש להדגיש שהדבר החשוב ביותר שאפשר לעשות כרגע הוא ללמוד ולהעמיק בתכנים השונים הקשורים למטאוורס, והנה כמה מקומות מעולים להתחיל בהם:

המקומות בהם רדמן כותב / מדבר (פודקאסט) על הנושא >>>
 

קהילה בפייסבוק שעוסקת רק במטאוורס >>>
 

 

אתרים ששווה להיכנס ולהתחיל להתנסות בהם:

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי:

  • חיים רפלובסקי, מנהל הערכות לאסונות, מד"א 
  • הרצל ארביב, יו"ר ה. ארביב ייעוץ בע"מ
  • דני דנקנר, יו"ר ACE
  • ארז פרלמוטר, יו"ר כל זכות
  • נעמי גרדן, ממונה על מחוזות חיפה והצפון, משרד החינוך 
  • דגנית פלטי, דירקטורית ב. גאון אחזקות בע"מ 
  • סער ברגיא, מנכ"ל אספרי 
  • מודי פלד, מנכ"ל פלגו
     

הרצאה נוספת שהעביר בנושא ופתוחה לקהל הרחב:

 

24 במאי 2021: וובינר בנושא עולם ההייטק של המחר: המגמות, ההזדמנויות והאתגרים

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, ממשיך בעוצמה במסורת  המפגשים עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה והפעם קיים אירוע שעסק בעולם ההייטק של מחר – תחת הכותרת From Startup Nation to Scale up Nation.

 

באירוע נפגשו ארבעה בוגרים ש"עשו את זה" כל אחד בתחומו:

  • קובי מרנקו, מנכ"ל ומייסד שותף Arbe Robotics, בוגר הפקולטה למדעי הרוח  
  • יפעת אורון, Incoming Senior Managing Director at Blackstone and Head of the Firm's Tel Aviv Office, בוגרת הפקולטה לניהול 
  • עומר כילף, מנכ"ל ומייסד שותף של Innoviz Technologies, בוגר הפקולטות להנדסה ולניהול 
  • קרן מאיר רובינשטיין, מנכ"לית ונשיאת IATI האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות, בוגרת הפקולטות למדעי החברה, לניהול ולמשפטים 

את האירוע הנחתה ענבל אורפז, חוקרת בתוכנית ליפקין שחק במכון למחקרי ביטחון לאומי, יועצת אסטרטגית בתחומי החדשנות והסטארטאפים, דוברת ומרצה, בוגרת הפקולטות לאמנויות, לניהול ולמדעי החברה. 

 

 

בין הדברים שנאמרו בפאנל:

קרין מאיר רובינשטיין:

"הקורונה יצרה שינוי פרדיגמה עם שינוי משמעותי בתרבות האירגונית ודרכי עבודה. תקופה דיכוטומית של צמיחה משמעותית בהיי טק מלווה במאבק אינטנסיבי בין החברות על כוח עבודה איכותי לצד פיטורי עובדים, ושנת שיא בגיוס הון לצד ירידה בכמות העסקאות".

 

 יפעת אורון:

"העובדים מהותיים מאוד להצלחת והשא הערך בחברות. כמעט היחידים שצריך אותם זה העובדים. קרנות מבינות שאם אין לעובדים מספיק נתח הן אמורות להגדיל את נתח האופציות שלהם. מי שעלול להיפגע זה האנג'לים שהשקיעו בתחילת הדרך. היום יש לזה פתרון בתצורת סקנדרי, שבהם הם נקנים החוצה ע"י משקיעים שמגיעים בשלבים מאוחרים יותר. אבל את העובדים הכי צריך פה, הם כל הסיפור".

 

קובי מרנקו:

"אני חושב ששוק ההייטק הישראלי לא צריך להיות מוטרד משוק ההון ומהכסף. הוא צריך להיות מוטרד  ממה שקורה ביפו, ממה שקרה בבת ים ומאום אל פחם. אין ממשלה והמדינה איבדה את יכולתה לשלוט בנעשה. גם אם הנסד״ק יפול בשלושים אחוז יהיה מספיק כסף לסטראטפים בישראל״...

"בשנים הבאות תעשיית ההייטק תסבול מהסיטואציה הפוליטית בישראל ומהמצב שבו אנחנו נמצאים״....

״זו התקופה הכי טובה בתולדות העולם להיות יזם. אפשר באמת להשפיע על חיים של אנשים ויש הרבה דברים טובים שאפשר לעשות. אם בעבר ההייטק התעסק בהימורים ודברים פחות נחמדים היום התעשייה באמת משנה את העולם ויזמים ישראלים נמצאים כמעט בכל תחום שהוא חיוני לקיום העולם בדור הבא".

 

עומר כילף:

״אם יש מקום אחד שישראל יכולה להיות גאה בו וצריך להמשיך להשתמש בו, זה ביכולת שלה לייצר חדשנות ולהביא להישגים. זאת התדמית שבנתה אותה עשרות שנים, אבל אפשר להשתמש בזה כדי לתקן את הנראות של המדינה. אנחנו לא נוכל להסביר למה אנחנו המסכנים, כי אנחנו גדולים וחזקים, אבל אנחנו כן יכולים להיות האומה שמייצרת חדשנות ולהמשיך לפתח את הצד הזה וכך לתקן את איך ישראל נתפסת כלפי חוץ״.

 

לקראת סיום המפגש, שאלה אורפז את המשתתפים אם למישהו יש משהו להוסיף. על כך ענה עומר כילף: "תלמדו באוניברסיטת תל אביב!".

קובי מרנקו מיהר לחזק ואמר "לגמרי! סטטיסטית - זו בוודאי דרך נכונה להיות יזם".

 

25 במאי 2020: Many Ways to Exit - אירוע Webinar

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשות סיגלית בן חיון, ממשיך במסורת מפגשים מעוררי השראה עם בוגרות ובוגרים מפורסמים, המתנהלים בעת הזו באופן מקוון. במפגש שהתקיים ב-25 במאי היו אלה שלושה הייטקיסטים מובילים ש"עשו את זה", שדיברו בגלוי על הדרכים הרבות לאקזיט בעת הזו.

תחת הכותרת Many Ways to Exit, נפגשו ושוחחו עם הצופים שלושה מבוגרי האוניברסיטה - ליעד אגמון, ציפי עוזר-ערמון ועומר כילף.

 

למפגש הוזמנה קהילת הבוגרים של אוניברסיטת תל אביב מכל רחבי העולם, תורמים וידידים ועל אף שבארה"ב היה יום חופש (בשל יום זיכרון), ההיענות הייתה עצומה ובזמן השיא צפו באירוע מאות אנשים.

בפתיחת האירוע נשא דברים סגן הנשיא לקשרי חוץ ולענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב - עמוס אלעד.

 

היה מעניין לראות מה היה הרקע בגב המסך שבחר כל אחד מהמשתתפים. בעוד עוזר-ערמון וכילף בחרו ברקע מקצועי המשקף את פועלה של החברה שלהם, אגמון (שבאמצע השידור ביקרה אותו בתו הקטנה ודרשה נשיקה) בחר ברקע מרגיע של אגמים ונופים, ולא, לא של מקבורגר.

ליעד אגמון, יזם, מנכ"ל ומייסד הסטארטאפ הישראלי Dynamic Yield, בוגר הפקולטה למדעים מדויקים וביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש של הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ אמר:

"עוד מוקדם להגיד באיזה אופנים העולם העסקי ישתנה, הדבר היחיד הבטוח הוא ההאצה של תחום הדיגיטל, וספציפית - היכולת לעשות דברים מרחוק באופן דיגיטלי: פגישות עבודה, אבחנות רפואיות, קניות ואפילו בירוקרטיה. לפני שבוע חתמתי על מסמך בנוכחות נוטריון, רק שהנוטריון היה בניו יורק, אני בתל-אביב והמדיום היה Facetime. עד לפני חודשיים הסיכוי שמדינת ניו יורק הייתה מאשרת זאת היה אפסי״. בהתייחסו לתופעת העבודה מהבית הוא אמר: ״אני מאמין שרוב האנשים נהנים לבוא לעבוד במשרד. עבודה היא גם אירוע חברתי, ולא רק אירוע יצרני. ביום-יום, אני מנהל שיחות מסדרון קצרות עם קולגות, מחליף אינפורמציה ספונטנית עם עובדים. אני לא רואה מצב שבו אני עושה שיחת זום רנדומלית של 3 דקות לעובדת רק כדי לשאול אותה מה שלום הילדים שלה ואיך היה להם הטיול בסופ״ש. גם אחרי הקורונה, אנחנו נמשיך לאפשר עבודה מהבית, אך נגבש תוכנית על האיזון הנכון לטווח ארוך״

 

ציפי עוזר-ערמון, מנכ"לית Lumenis, בוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול ע"ש קולר אמרה:

"30 אחוז מהיקף העבודה שלנו הוא עם סין שם החלה הקורונה, והבנו מוקדם מאוד שיהיה משבר. את הרבעון הראשון של 2020  הקדשנו להיערכות לקראת המשבר. המשטר הדיקטטורי של סין כפה משמעת הדוקה ואפשר עבודה נוחה מול הסינים למרות התנאים המאתגרים". אחד הצופים ביקש לשמוע מציפי מה ההרגשה ומה שונה בכל פעם מחדש שהחברה נמכרת (החברה נמכרה פעמיים). תשובתה: בחיוך, גודל הצ'ק שונה, וברצינות, לכל בעל מניות חדש יש אג'נדה שונה, אסטרטגיה שונה וסגנון שונה, נדרשות התאמות מרובות".

 

עומר כילף, מנכ"ל ומייסד שותף של Innoviz Technologies, בוגר הפקולטה להנדסה והפקולטה לניהול ע"ש קולר, אמר:

"אני לא חושב שתקופת הקורונה משפיעה על תעשיית האוטומוטיב ,שמנהלת פרויקטים רבי שנים כמו רכב אוטונומי. הייתה האטה אך היא ביציאה. מבחינת השקעות אנחנו לא מגייסים כעת, אלא נמצאים בשלב  הוצאה לפועל בכדי לגדול, אבל אם נצטרך לגייס אני מאמין שנהיה בסדר". בהתייחסו לכוח העבודה הוא ציין: "לקוביד-19 יש כמה השפעות מעניינות כמו למשל עבודה יעילה יותר של מהנדסים, תוצאה ישירה של אוירה נטולת הסחות".

 

בין הבוגרים המאזינים והצופים בפאנל:

יעל פורת - מייסדת ומנכ"ל BioGenCell, אסף חמץ - מייסד Nanook, עדנה בר און - יו"ר CIF Israel, אבי שודין - מנכ"ל Electra Spc, זיוה פתיר - חברת בורד של Stratasys, ערן כץ - מנכ"ל SoulMedX ועוד רבים אחרים

 

 

19 בפברואר 2020: טכנולוגיה והשפעתה על החברה

אירוע משותף של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון והמכון לאמנויות המשפט בפקולטה למשפטים על שם בוכמן, בראשות ד"ר דפנה אבניאלי, שופטת בדימוס של בית המשפט המחוזי בתל אביב, המשיך את מסורת מפגשי בוגרים מעוררי השראה, והפעם במפגש של כוכבי-על מתחום החברה והטכנולוגיה שהיה עמוס בתכנים הנוגעים לקשר שבין חברה וטכנולוגיה.

 

האירוע נפתח בשיח בין איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס, חבר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, לבין בוגר הפקולטה למדעי החברה וכיום עורך מדור ההייטק של גלובס עמרי זרחוביץ'.

על רקע הפרסום בעליית המניה של מלאנוקס מחד והעיכוב בעסקת המכירה לאינבידיה בגלל הקורונה מאידך, ציין וולדמן כי הוא מקווה שימצא חיסון לקורונה עד יוני השנה בעזרת מחשבי על.

כמו כן, התייחס וולדמן לנושא כמו הכסף שחור ואמר: "ככל שנתקדם מבחינה טכנולוגית העולם יהיה יותר הוגן ועם פחות כסף שחור". על הגנת הפרטיות ברשת הוא אמר: "לאנשים שמודאגים מסוגיית הפרטיות יש מה להסתיר, לי אין מה להסתיר. אני יוצא מנקודת מוצא שכל מה שעל הסלולרי שלי הוא גלוי".

 

 

לאחר מכן, הנחה עמרי זרחוביץ' פאנל עם הבוגרים הבאים:

  • ד"ר גל ארליך, בוגר הפקולטה למשפטים, ד״ר בהנדסה גנטית, משפטן ועורך פטנטים, הבעלים והמנכ״ל של קבוצת ארליך המתמחה בתחום היצירה, האכיפה, והמכירה של קניין רוחני בכל העולם, ובכלל זה פטנטים בכל תחומי המדע והטכנולוגיה, סימני מסחר, ועיצובים.
  • ענבל אריאלי, בוגרת הפקולטות למשפטים, מדעי החברה וניהול, מייסדת וראש תכנית היזמות של עמותת בוגרי 8200, מייסדת ומנכ"לית משותפת של Synthesis, מחברת הספר "חוצפה" – ילדות ישראלית ויזמות גלובלית.
  • עו"ד דודי בלסר, בוגר הפקולטות למשפטים, מדעי החברה ומדעי הרוח, יזם ואיש עסקים, מנהל החדשנות בחברת מקורות

אריאלי אמרה "מבחינה רב תרבותית ובכדי ליצור מקסום יכולות של קבוצה, אני לא חושבת שליצור קבוצת כדורגל המורכבת מ-10 ליונל מסי משוכפל תהיה הקבוצה האולטימטיבית, כי היכולות יתנגשו ולא יפעלו כמקשה אחת".

כמו כן ציינה כי היזמים שלנו רגילים לעבוד בסביבה של אי וודאות, בגלל המציאות בה אנו חיים וזה יתרון עצום ליזמים באופן כללי.

 

 

סיגלית בן חיון, ראש ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב שפתחה את האירוע ציינה כי "משימת הארגון היא לגבש קהילה משפיעה, הפועלת למען עולם טוב יותר, ואנו מאוד גאים בבוגרות ובוגרי האוניברסיטה בפועלם זה ובתרומתם הרבה לקהילה בה הם חיים, המשנים את פני עתידנו. היום אנו שמחים להשיק קמפיין חדש בהשתתפות מקבץ קטן של בוגרות ובוגרים המשנים עולם...".

 

סיגלית הזמינה את בוגרות ובוגרי האוניברסיטה ליצור קשר עם ארגון הבוגרים ולשתף במיזמים וארגונים חברתיים או סביבתיים בהם הם לוקחים חלק.

 

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>