אירועים לבכירות ובכירי עולם משאבי האנוש
במטרה לחזק את הקשר בין האקדמיה לתעשייה, עורך ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מפגשים שנתיים עם בכירות ובכירי עולם משאבי האנוש, רבים מהם בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בעצמם.
המטרה היא לייצר שיתופי פעולה ויוזמות בין עולם האקדמיה ועולם התעשייה ולהנגיש לבכירות ובכירי עולם משאבי האנוש את המועמדים האולטימטיביים בבואם לאייש משרות חדשות בארגונים השונים - קהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב.
בנוסף, מהווים אירועים אלו כר פורה לנטוורקינג מקצועי ולגיבוש קבוצת עמיתים בקרב אותם בכירים.
אם גם את/ה במשרה בכירה בתחום זה, וברצונך להצטרף לאירועינו הבאים בתחום - בלחיצה על קישור זה תוכל/י לפנות אלינו במייל ולעדכן אותנו בפרטיך>
ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב קיים מפגש ייעודי לסמנכ"ליות וסמנכ"לי משאבי אנוש בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב במטרה להנגיש עבורם את הקהילה האיכותית של בוגרות ובוגרי האוניברסיטה בבחירתם את המועמדים שישמשו כדור העתיד שלהם בחברות.
המפגש התקיים במוזיאון "אנו" – מוזיאון העם היהודי שבקמפוס אוניברסיטת תל אביב.
סיגלית בן חיון, מייסדת-שותפה וראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב פתחה וברכה את המשתתפות וערכה סקירה לגבי פעילות הארגון. סיגלית ציינה כיצד ניתן לשתף פעולה עם הארגון ולמנף את יכולות הקהילה הפעילה של הבוגרות והבוגרים המונה כבר כ-100,000 א.נשים כמשאב אנושי בולט בתעשייה.
ספי בנעים, מנהלת המרכז לפיתוח קריירה של אוניברסיטת תל אביב, הציגה למשתתפות ולמשתתפים את פעילות המרכז והממשקים השונים בכל תחומי הקריירה לסטודנטים.
ליאור חזן, יו"ר אגודת הסטודנטים והסטודנטיות של אוניברסיטת תל אביב, ציינה את הצורך במינוף כוחם של הסטודנטיות והסטודנטים ככוח עבודה איכותי.
בהמשך המפגש, האזינו המשתתפות והמשתתפים להרצאות קצרות מפי הבוגרות והבוגרים מעוררי ההשראה הבאים:
- ראש מערך היזמות והחדשנות של אוניברסיטת תל אביב, פרופ' משה צבירן, הדקאן היוצא של הפקולטה לניהול ע"ש קולר, בוגר ביה"ס למתמטיקה בפקולטה למדעים מדויקים והפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב נשא הרצאה על חדשנות ויזמות בקמפוס.
- רואי דוד, אדריכל מוביל, מייסד משרד "רואי דוד אדריכלות", בוגר ביה"ס לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי בפקולטה לאמנויות של אוניברסיטת תל אביב, הרצה על תכנון במציאות ומורכבות משתנה - Complexity for the Masses.
- נטלי קרמר, VP Software Delivery Services at AT&T, General Manager of AT&T Israel, בוגרת ביה"ס למדעי המחשב ע"ש בלווטניק בפקולטה למדעים מדויקים והפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, נשאה הרצאה על פיתוח ושימור עובדים ועל תחום ה-Diversity הקרוב ללבה.
- ד"ר אילנית סימן טוב נחליאלי, מרצה בכירה בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, בוגרת ביה"ס למדעי המחשב ע"ש בלווטניק בפקולטה למדעים מדויקים, הפקולטה לניהול ע"ש קולר וביה"ס למדעי הפסיכולוגיה בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, הרצתה על השלכות תקשור מדיניות התגמולים בארגון על התנהגות עובדים, נושא שנמצא עכשיו בכותרות.
- אלוף (במיל') טל רוסו, מפקד פיקוד דרום לשעבר וח"כ לשעבר מטעם מפלגת העבודה, בוגר הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, נשא הרצאה על מנהיגות והון אנושי מלווה במסרים חשובים מניסיונו האישי.
בתום המפגש, הוזמנו המשתתפות והמשתתפים לסיור במוזיאון "אנו".
ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, הזמין את בוגריו לאירוע מקוון בנושא שהפך להיות אחד מאתגרי היום של הארגונים הגדולים – שימור וניהול המשאב האנושי.
בשיח, שדן בעיקר בתמורות ובפתרונות של מנהלי משאבי האנוש בעת הזו, השתתפו שלושה בוגרים מעוררי השראה:
- ד"ר שושי חן, חוקרת ומרצה בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, בוגרת הפקולטות לניהול ולמדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, שהתמקדה בהגדרה החדשה של המונח "חוסן ניהולי".
- קרין טוקר, מנהלת משאבי אנוש אמדוקס ישראל, בוגרת הפקולטות למשפטים ולניהול באוניברסיטת תל אביב.
- ואייל שוחט, מנכ"ל סודהסטרים, בוגר הפקולטות למשפטים ולניהול כולל לימודי חשבונאות באוניברסיטת תל אביב.
אייל שוחט הציג את אופן התמודדות החברה עם תקופת הקורונה ואת התרבות הארגונית המיוחדת שמהווה את התשתית להצלחת החברה גם בתקופה מאתגרת זו:
"כמו מרבית החברות הפועלות בפריסה עולמית, נאלצה סודהסטרים לבצע התאמות מהירות למציאות החדשה, לרבות שינוי תמהיל השיווק והרחבה משמעותית של המכירות בערוצים ישירים, צמצום מגוון המוצרים, בחינת היתכנותן של השקות חדשות ועוד. אולם מעבר לכך, כמו כל החברות והמדינות בעולם – לא הייתה לחברה תכנית סדורה להתמודדות עם מגיפה עולמית".
אייל העביר מסר חשוב בכל הקשור למשאב האנושי: "במצב כמו הקורונה, כאשר אין תכנית עבודה – התרבות הארגונית היא תכנית העבודה. ככל שקיימת תרבות ארגונית בריאה יותר ומוטמעת יותר – כך יוכל הארגון להישען עליה בזמנים של חוסר ודאות. כפי שציין אחד מאבות האסטרטגיה העסקית פיטר דרוקר: Culture Eats Strategy for Breakfast.
השתדלנו ליישם את ששת גורמי ההצלחה שמהווים את התרבות הארגונית שלנו. עם תחילת המגיפה פעלנו באומץ עסקי וקיבלנו החלטה שלא לפטר עובדים ולא להוציאם לחל"ת. הזרמנו אופטימיות ואנרגיה בארגון תוך שמירה על תקשורת ישירה, פתוחה ורציפה עם כלל העובדים. הקפדנו לתת מקום ליצירתיות והעמדנו משאבים לפיתוח מהיר של מכונת הנשמה ייחודית. הקפדנו לעבוד כחברה אחת תוך העצמת השותפות "חוצת הגבולות" בין כל העובדים שלנו. כל זאת עשינו במצוינות, ומבלי לעגל פינות מול האתגרים".
אייל הציג את תוצאות הסקר הארגוני שערכה החברה בחודש יוני, בשיא הקורונה. סודהסטרים הקפידה לערוך את הסקר בקרב כלל העובדים, כולל עובדי הייצור, ולמעלה מ-90% מעובדי החברה השתתפו בסקר: "שאלנו את העובדים על ההתנהלות שלנו בזמן המגפה – והרוב המכריע אמר שהחברה פועלת מעבר ומעבר למצופה. זו התוצאה של המחויבות האמיתית שלנו לערכים שלנו".
עוד ציין אייל את אחת ממטרות החברה – Defeating Inequality, והיא הצורך לתת לאנשים מרקעים שונים את התנאים המתאימים בכדי להצליח בצורה שווה. אחת הדוגמאות שהובאה הייתה פתיחת מפעל הרכבות מכשירים ביישוב הבדואי כסייפא, אשר אפשר לנשות היישוב הבדואיות להיכנס למעגל העבודה לראשונה בחייהן, וכך לייצר מעגלי השפעה על החברה והסביבה.
נכחו ושמעו בכירות ובכירי עולם משאבי אנוש מכל הקשת התעשייתית והעסקית ובהם:
- אפרת שפירא, סמנכ"ל מש"א חברת "נס"
- ארז אורלי, סמנכ"ל משאבי אנוש "הפניקס חברה לביטוח"
- גלעד קהת, סמנכ"ל ומנהל אגף מש"א ומטה ב"לאומי קארד"
- עינת מנחם–אמיתי, סמנכ"ל מש"א "דלתא גליל"
- גלית מורג, סמנכ"ל מש"א "סוויספורט"
- שלמה פארי, מנהל אגף מש"א "NDS"
- יפתח יופה, מנהל מש"א "צ'ק פוינט"
- אירית וייצמן, סמנכ"ל מש"א "ההסתדרות"
- מורן קינן, מנהלת מש"א בנק הפועלים
ועוד...
בפברואר 2018 התקיים פורום סמנכ"לי משאבי אנוש בסימן "משאבי אנוש בעולם משובש". הפורום נערך זו הפעם השנייה על-ידי ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב ובשיתוף עם העמותה לניהול פיתוח וחקר משאבי אנוש בישראל בראשות ד"ר שלומית קמינקא, והמרכז לפיתוח קריירה אוניברסיטת תל אביב, ואירח את מובילי הקהילה המקצועית של משאבי האנוש בישראל - אמדוקס, אסותא מרכזים רפואיים, קבוצת תנובה, סופר-פארם, מובילאיי ישראל, אינטל, איילון חברה לביטוח, אקסלנס בית השקעות ועוד. במרכז הכנס עמדה סוגיית השינויים המהירים שעובר שוק העבודה והחשיבות שבהסתגלות אליהם.
בוגר אוניברסיטת תל אביב ומנכ"ל אורקל ישראל, עוזי נבון, הרצה על פרספקטיבת המנכ"ל בנושא משאבי האנוש ואמר כי גמישות מחשבתית בעולם העבודה היא קריטית, כיוון שהמקצוע של המחר הוא לא המקצוע של היום, וחברה אשר לא תתאים את עצמה לקצב השינויים המהיר, לא תשרוד. לדבריו, "חברות חייבות לעשות שינויים, אם לא - הן תשתבשנה ותמיד כדאי להיות המשבש".
הרצאות נוספות שהתקיימו במסגרת הפורום, כללו את פרופ' אורלי יחזקאל, סגנית דקאן הפקולטה לניהול ע"ש קולר אוניברסיטת תל אביב, את דניאל אופק, מייסדת פרלמנט 51, וכן:
רחלי ליבני מרדכי, מנהלת משאבי אנוש ומובילה את תחום ה-diversity and inclusion באינטל ישראל
בועז כץ, מייסד וגליה נבו, VP HR של Bizzabo
דפנה רוזנבלום, אביטל ציפורי ונטע בונדי, מקימות Extend.
הפורום התקיים במוזיאון הטבע ע״ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב, בחסות חברת Nespresso והמשתתפים זכו בסיור מיוחד במוזיאון, טרום פתיחתו להרצה, בהנחיית היו"ר פרופ' תמר דיין.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
פורום סמנכ"לי משאבי אנוש הראשון התקיים בנובמבר 2016 כשיתוף פעולה בין ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב לבין העמותה לניהול פיתוח וחקר משאבי אנוש בישראל.
הכנס התקיים בחסות חברת סבון והשתתפו למעלה מ-100 מובילי הקהילה המקצועית של משאבי אנוש בישראל.
במרכז הכנס עמדה סוגיית המובילות וההשפעה הציבורית של סמנכ"לי משאבי האנוש.
בין הדוברות היו:
- פרופ' שרון טוקר, התכנית להתנהגות ארגונית בפקולטה לניהול ע"ש קולר אוניברסיטת תל אביב: האם אנחנו צריכים להילחץ מהלחץ בעבודה?
- גב' מיכל צוק, משנה למנכ"ל משרד העבודה והרווחה: שוק העבודה – מגמות העתיד ואתגרי ההווה.
- גב' מרים כבהא, הנציבה לשוויון הזדמנויות בעבודה: שוויון הזדמנויות וגיוון תעסוקתי.
בנוסף, נדונה גם פרספקטיבת המנכ"ל, אותה נתנה בוגרת אוניברסיטת תל אביב ד"ר יעל וילה, סגנית נשיא סיסקו העולמית.
בהרצאתה העבירה ד"ר וילה שני מסרים חשובים -
לאקדמיה: "האקדמיה עשתה דרך יפה במאמציה להתקרב לתעשייה וצריך להמשיך במאמצים אלה המאופיינים באיכות ובמיקוד".
למנהלים: "בעולם בו אנו פועלים כיום, סמנכ"ל משאבי אנוש הוא חברו הטוב של המנכ"ל. הוא אמור להבין טוב יותר את הביזנס ולאפיין את האירגון וצרכיו מנקודת ראותו של המנכ"ל. זו כבר לא אותה הגדרה מסורתית של סמנכ"ל משאבי אנוש כפי שהכרנו עד כה".
סיגלית בן חיון, מנהלת ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב ציינה באירוע כי "מפגש זה מהווה נדבך חשוב בקשר בין האקדמיה לתעשייה. ארגון הבוגרים, בשיתוף עם המרכז לפיתוח קריירה, רואה חשיבות רבה בפיתוח הקריירה של בוגריו ובשילובם בתעשייה הן בשלבים הראשונים של בניית הקריירה שלהם והן בשלבים מתקדמים יותר".
בקהל ישבו סמנכ"לי משאבי אנוש מחיילות הים והיבשה של צה"ל, ממשרד ראש הממשלה, משרד הבריאות, חברות הייטק (וביניהן מיקרוסופט, צ'קפוינט, נס טכנולוגיות, אלביט מערכות, בינת תקשורת מחשבים ועוד) , חברות ביטוח (הפניקס חברה לביטוח, ביטוח ישיר ועוד), חברות תקשורת (בזק, הוט), הבורסה לניירות ערך, מכבי שירותי בריאות, ניאופארם ועוד...
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>