אירועים בינלאומיים
כחלק מהתפיסה הגלובלית של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, מקיים הארגון קשר שוטף ואמיץ עם מעל 20 אגודות הידידים של אוניברסיטת תל אביב בכל רחבי העולם, אשר שומרות על קשר אדוק עם קהילת בוגרות ובוגרי האוניברסיטה במדינתן, ומקיימות אירועים בשפה האנגלית המותאמים לקהל היחודי שלהן, המורכב מישראלים החיים בחו"ל וממקומיים בוגרות ובוגרי תוכניות הלימודים הבינלאומיות של אוניברסיטת תל אביב.
האירוע הינו יוזמה חדשה של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון, המחברת בין בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב עם בוגרים ישראלים מאוניברסיטאות מובילות מרחבי העולם כמו: NYU, קולומביה, פן, קיימברידג', הרווארד, אוקספורד , אינסיאד ועוד.
האירוע התקיים באוניברסיטת תל אביב, בנוכחות עמוס אלעד, סגן הנשיא לקשרי חוץ, פיתוח משאבים וענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב עודד אגם, שותף מנהל ומייסד קרן ההשקעותNextLeap Ventures , נשיא מועדון בוגרי NYU בישראל, בוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, , יפעת אורון, שותפה ומנהלת בלקסטון ישראל ,יו"ר אגודת הידידים של אוניברסיטת תל אביב ובוגרת הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב ובנוכחות מרצה אורח איל וולדמן, חתן פרס ישראל ליזמות לשנת 2024, נשיא קבוצת האחזקות Waldo ומייסד ומנכ"ל לשעבר של חברת מלאנוקס טכנולוגיות .את אייל וולדמן ראיין צלי גרינברג – עיתונאי ופרשן בנושאי שוק ההון, כלכלה וביטחון במדיה הישראלית והאמריקאית, בוגר הפקולטה למדעי הרוח והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.
באירוע דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות, בוגר הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב בנושא ,נתן תמונת מצב של ההייטק הישראלי, והתקיימו - 2 פאנלים בנושא תובנות מהשטח ובנושא ההישגים והאתגרים בתעשייה והייטק בישראל בעידן הנוכחי. בפאנל הראשון השתתפו: קרין מאיר רובינשטיין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות, בוגרת הפקולטה למדעי החברה, הפקולטה לניהול והפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב , ליאור קוניצקי – המשנה למנכ"ל ומנהל פעילות הפיתוח העסקי במכון היצוא, יעל רביע-צדוק - סגנית המנהל הכללי וראש אגף כלכלה במשרד החוץ. מנחה הפאנל : ד"ר אייל בנימין – מנהל מכון קולר ליזמות בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, בוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.
בפאנל השני השתתפו: עמרי גלר, מייסד שותף ומנכ"ל חברת Run:AI, בוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, ערן גורב, מנהל הנציגות הישראלית של קרן ההשקעות האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס, בוגר הפקולטה למשפטים והפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב ואריק פיינגולד, נשיא ויו"ר קומיט ומייסד חברת הסייבר פנטרה, בוגר הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב .
את הפאנל הנחתה דנה ירקצי – כתבת התחום הכלכלי , כאן 11 , בוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב .
האירוע נחתם בשירת התקווה בלווי נגינה בכינור של לורא בורלא ששון , בוגרת הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב.
ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מודה לנשיאי מועדון הבוגרות והבוגרים בארץ של האוניברסיטאות המובילות הבאות :
עודד אגם- NYU
שגיא מלמד- Harvard
Witte Carice / גיא מלמד – Yale
דב הוך- Penn
שי קויתי- Wharton
ישי בועסון – MIT
אלכס שמולוביץ- INSEAD
ד"ר עו"ד גדעון פישר - Cambridge
סימון קוטלרמן- Oxford
עופר ויינברג – Columbia
ניר אלפרין - HBS
רון פלוטקין- CBS
ספי קדמי- LBS
תודות רבות לנותני החסות לערב מיוחד זה:
לוריאל-ישראל ומנכ"ל החברה אלי שגיב בוגר הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.
יקב טפרברג והמנכ"ל מוטי טפרברג
בירה ג'ימס והמנכ"ל דניאל אלון
בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק באירוע :
אפרת שוסטר – שותפה- מייסדת שוסטר ,טרי נוימן- יו"ר בזה השקעות ,אילן אביטל זורמן – נשיא רוטרי
עמית קרן – מנכ"ל Flowhow,אילנה שהם – שותפה מייסדת MirrorESG,
אלונה שמרדין – יועמ"ש Payoneer
אלון כהן – מייסד Harmony
ועוד רבים אחרים
ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בשיתוף עם משימת רקיע, פרויקט התורה בחלל וקהילת חלל אופק קיימו אירוע ש"לא מהעולם הזה" באודיטוריום בר שירה שבאוניברסיטת תל אביב.
באירוע התקיים פאנל מרתק בהשתתפות שני האסטרונאוטים:
איתן סטיבה – אסטרונאוט AX-1, חבר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב
Eytan Stibbe - AX-1 Astronaut, Member of the Tel Aviv University Board of Government
ד"ר ג'פרי הופמן – פרופסור MIT, אסטרונאוט של נאס"א (בדימוס) , MOXIE (ניסוי ניצול משאבים במקום חמצן של מאדים), סגן החוקר הראשי
Dr. Jeffrey Hoffman - MIT Professor, NASA Astronaut (ret.) MOXIE (Mars Oxygen In-Situ Resource Utilization Experiment) Deputy Principal Investigator
עמוס אלעד – סגן הנשיא לקשרי חוץ , פיתוח משאבים וענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב נשא דברי ברכה וצייןֶ ”לכבוד לנו באוניברסיטת תל אביב לארח אתכם מעצם העובדה שאתם מהווים השראה לכולנו.
האתגר של האוניברסיטה ושל מדינת ישראל בכלל הוא לבנות את התשתית להשכלה. הדור הצעיר נתמך על ידנו ומסתכל למעלה עליכם ואליכם לחלל ואתם מהווים השראה גדולה לכולנו ואנו נלמד אותם ללכת בעקבותיכם ולהדוף את הגבולות.
הסלוגן שלנו באוניברסיטה הוא ״בעקבות הלא נודע״ֶ, להמשיך כל הזמן לשאול את השאלות. במיוחד בימים אלו החשיבות הגדולה והיכולת שלנו באוניברסיטה ובהשכלה הגבוהה לחשוב מחוץ לגבולות, להיות חופשי ועצמאי.״ֶ
סיגלית בן חיון – מייסדת-שותפה וראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב הודתה לכל השותפים שתרמו להצלחת האירוע.
האירוע נפתח בסרטון "Space Torah- A journey in Space" אותו הציגה רחל רז, מפיקה בכירה.
במהלך הפאנל אותו הנחתה ורד כהן ברזילי – מנכ"לית - Out of the Box & Horizon Space Community member, בוגרת הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, ספרו האסטרונאוטים את סיפורם המרתק.
איתן סטיבה לשאלה – "עכשיו שחווית את זה - מי יהיה לדעתך הדור הבא?"
ענה: "ֶההבדל לדעתי בין הדורות השונים הוא בהרכבת התוכן של המשימה בחלל. המשימה שלי בחלל הייתה לשתף כמה שיותר ישראלים במסע לחלל, מדענים וילדים, הוגי דעות ומשוררים שידעו לתאר את המרחב הזה לכולם.
העתיד - שיתופי פעולה בין חברות ממשלתיות לבין חברות פרטיות ובינלאומיות - בנוסף לקריירה של אסטרונאוטים תהיה אפשרות לטוס לחלל למבחר בעלי מקצוע כמו רופאים, מורים, אדריכלים ועוד, שיעברו הכשרה למסע בחלל. לכל אחד תהיה אפשרות לטוס לחלל".
כמו כן ספר: "בתור ילד תמיד חלמתי לעוף כמו סופרמן. ואז נהייתי טייס.
ובסוף הגשמתי את החלום לרחף בחלל.
הדבר הכי חשוב בחיים זה המסע - הוא זה שמספק לך את המשמעות בחיים ולא היעד הסופי".
״זיכרון בסלון בחלל״ -לגבי זיכרון בסלון בחלל ציין כי "הכוונה שלי הייתה לא רק זיכרון השואה, אלא חידוד העובדה שאנחנו בני האדם צריכים להזכיר לעצמנו שכל בני האדם שואפים לחיות בשלום ובאושר ולהעריך את השונות של בני האדם, אנחנו צריכים לזכור זאת, במיוחד כיהודים".
לגבי אילן רמון אמר: ״אילן היה המפקד שלי והוא היה חבר קרוב. ביקרתי אותו בנאס״א באימונים וחזיתי בשיגור שלו - אחרי שהודעתי למשפחה שלי שהתקבלתי למשימה, הודעתי ישר לילדים של אילן וידעתי שאם הם יגידו לא - אז לא אסע אך הם היו מאוד בעד.
פריצת גבולות וחקר החלל כרוך בסיכונים לא מבוטלים שמעניק מקור להמון השראה ושליחות״.
ד"ר ג'פרי הופמן ענה לשאלה ״ֶלמה אתה דור שני של אסטרונאוטים?״ כך:
"ֶהדור הראשון - כאשר גדלתי כל האסטרונאוטים היו אנשי צבא - טייסים ואני לא טייס. ולכן חשבתי שאני לא אגשים את החלום שלי.
הדור השני - אנשי רפואה, חוקרים, אקדמאים נתנו את האפשרות להיכנס לנאס"א ולחוות את החלל
הדור השלישי - זה איתן - אסטרונאוטים של השוק הפרטי. אני שמח ומעודד את השינוי הזה . לשאלה אם כדאי לשלוח רק רובוטים לחלל אמר: ״תמיד עדיף לשלוח אסטרונאוטים לחלל ולא רק רובוטים בכדי שיוכלו להתמודד עם האתגרים בחלל בזמן אמת (תקלות, מכשולים וכו'). אין תחליף לידע, יכולות וכשרון של בני האדם.״ֶ
לאחר הפאנל התקיימו הרצאות טד של מיטב החוקרים של אוניברסיטת תל אביב שלקחו חלק במשימת רקיע:
פרופ' קולין פרייס – חוקר בכיר בחוג למדעי כדור הארץ, הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל אביב.
פרופ' פרייס חוקר יותר מ-30 שנה תופעות חשמליות באטמוספירה ,במיוחד ברקים וסופות רעמים . היום הוא מוביל מיזם של אוניברסיטת תל אביב בנושא משבר האקלים. פרופ' פרייס ציין כי "ב-2003 חקרנו שדוני ברקים עם אילן רמון ואחרי 20 שנה, איתן סטיבה חזר על הניסוי בהצלחה רבה".
פרופ' דוד בורשטיין – חוקר בכיר בביה"ס להנדסת חשמל, בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.
פרופ' בורשטיין ציין כי, "המחקר שלנו הוכיח שגישת האבחון מבוססת CRISPR , יעילה במתן בדיקות גנטיות מדויקות ורגישות בחלל, המאפשרת זיהוי מהיר של מחלות ופתגונים. יכולות להיות לכך השלכות משמעותיות על ניטור בריאותם של אסטרונאוטים והתפתחות גידולים במהלך משימות חלל ממושכות".
פרופ' חיים סוכובסקי – פרופסור חבר בבית הספר לפיסיקה ואסטרונומיה, בפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל אביב.
מחקרו של פרופ' סוכובסקי מתמקד בהיבטים בסיסיים של אינטראקציה בין אור לחומר, במיוחד בננו – פוטוניקה , פיזיקה מהירה במיוחד וחישה מרחוק. הוא פרסם יותר מ-60 מאמרים בכתב עת ו-14 פטנטים. יואב שמחוני – דוקטורנט בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.
יואב שמחוני – דוקטורנט בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.
יואב שמחוני ציין כי: "אוניברסיטת תל אביב חוקרת מנגנון חדשני, שיאפשר שילוב אלקטרוניקה מתקדמת בחלל תוך התמודדות עם תופעת הקרינה הקוסמית ההרסנית. במסגרת משימת רקיע, להטסת האסטרונאוט הישראלי השני לחלל, האוניברסיטה שיגרה ניסוי לתחנת החלל הבינלאומית שהוכיח את פעולת המנגנון בסביבת החלל".
האירוע הראשון אי פעם לבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב באזור מפרץ סן פרנסיסקו בקליפורניה היה הצלחה מסחררת!
האירוע התקיים במשרדי משרד עורכי הדין Fenwick & West LLP בעמק הסיליקון, בהשתתפותם של יותר מ-100 בוגרות ובוגרים, שהגיעו לשמוע את הרצאתו של העיתונאי, יוצר הסרטים ובוגר אוניברסיטת תל אביב איתי אנגל.
האירוע אורגן על ידי ועדת מנהיגות הבוגרים של אגודת הידידים האמריקאית של אוניברסיטת תל אביב: שירה רונן, טלי אלון, אלון גירמונסקי, גליה מור, רפית יצחק-רצין, עידן נצר, עידן טנדלר ונוי דנציג.
והחלק הכי מגניב? האירוע התקיים בחסות אגודת הידידים האמריקאית של אוניברסיטת תל אביב - AFTAU וכל ההכנסות ממכירת הכרטיסים הועברו לתמיכה בקמפיין הגלובלי של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב לגיוס מלגות לסטודנטים מקהילת הבוגרות והבוגרים של אוניברסיטת תל אביב, וביחד תרמו משתתפי האירוע מלגה מלאה!
צילום: של מירי אקשטיין-פראגר
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
בשנת 2019 שם לו ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב למטרה לגייס לשורותיו גם בוגרות ובוגרים המתגוררים ברחבי העולם מחוץ לישראל. כצעד ראשון, התקיים מפגש של בוגרות ובוגרים החיים בגרמניה.
האירוע נערך במסגרת שבוע המדע בברלין ובשיתוף עם אגודת ידידי ובוגרי האוניברסיטה בגרמניה.
הדוברת המרכזית היתה נירית ביאלר, בוגרת לימודי ביטחון שעוסקת בפיתוח עסקי לחברות ישראליות בגרמניה, ביניהן אלביט, ויוזמת פרויקט "הבית" המציג את הצדדים השונים של התרבות הישראלית בת זמננו לתושבי ברלין.
ראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, סיגלית בן חיון, אמרה: "ממחקר מקיף בקרב בוגרינו, בו השתתפו למעלה מ-3,000 בוגרים, עלה כי מרבית הבוגרים מעוניינים בנטוורקינג לא רק בישראל אלא גם ברחבי העולם. לכן אנו מייסדים השנה מערך מפגשים פנים מול פנים עם בוגרינו במספר מוקדים ברחבי העולם וגרמניה היא יעד חשוב לאור כמות הישראלים הבוגרים אשר חיים בה. אני שמחה על ההיענות ועל התגובות החמות שקיבלנו".
יצוין כי חלק ייחודי של המפגש הוקדש לשבוע המדע בברלין, תחת הכותרת "ממחקר תנכ"י לשינויי אקלים – כוחו של המחקר הבינתחומי", בהשתתפות חוקרי האוניברסיטה שהגיעו במיוחד לברלין לצורך זה: פרופ' עודד ליפשיץ, פרופ' מן המניין בחוג לארכיאולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ד"ר רחל שריג, ד"ר לרפואת שיניים ו-PHD ברפואה ואנתרופולוגיה. חברת סגל בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב, ופרופ' קולין פרייס, פרופ' מן המניין בחוג לגיאופיזיקה באוניברסיטת תל אביב.
בין הבוגרים שהשתתפו באירוע: עמוס גבע, מפיק, עדו מזרחי, מנהל שיווק ב-Biotronik ברלין, איזבל גטהוף, מפיקה ועוד.
עוד השתתפו: יעל רגב, מנהלת האגף לקשרי חוץ באוניברסיטת תל אביב, ציפי רויטמן ה-Lay leader באגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב בגרמניה, ריינהרד רנג'ר מאגודת ידידי ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בגרמניה ואילנית קסל, מרכזת מדינות דוברות גרמנית באגף קשרי חוץ באוניברסיטת תל אביב.
צילום: ניקיטה פבלוב
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
מר ג'ק מא, מייסד ויו"ר החברה המובילה בעולם בתחום המסחר האלקטרוני, קבוצת עליבאבא, הגיע לאוניברסיטת תל אביב וקיבל תואר דוקטור של כבוד.
לפני טקס קבלת התואר, התארח מא למפגש מעורר השראה עם סטודנטים ובוגרי האוניברסיטה, בו רואיין על-ידי בוגר אוניברסיטת תל אביב, יו"ר אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב אמנון דיק.
במהלך המפגש ענה מא על שאלותיהם של סטודנטים ישראלים ובינלאומיים מאוניברסיטת תל אביב וסיפר חוויות ממהלך הקריירה האישית שלו ודרכו לפסגה, תובנות שאסף בדרך על עולם התעסוקה והאקדמיה ושיתף בתפיסת עולמו על השינויים שמוסדות האקדמיה צריכים לערוך כדי לחזק את החדשנות והיצירתיות האנושית בעידן המתקרב של AI ואוטומציה רובוטית.
במפגש השתתפו מאות סטודנטים ובוגרים של אוניברסיטת תל אביב וביניהם יזמים צעירים.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
בחודש נובמבר 2017 התקיים אירוע קריירה בינלאומי שני, עם המומחה מס' 1 בעולם למציאת ייעוד - טים קלי, בוגר MIT במתמטיקה ובעברו מפתח אלגוריתם ראשי בחברת אורקל העולמית, אשר הפך ליועץ אסטרטגי, מנטור ומרצה מבוקש, המאמן הראשון בעולם למדינות, סופר ומרצה מעורר השראה מחבר רב המכר True Purpose על השיטה הייחודית שפיתח למציאת ייעוד.
קלי מבקר בישראל לעתים קרובות, ואמר בהרצאתו כי הוא סבור שמדינת ישראל אינה יודעת כיום מהו הייעוד שלה ועל כן קיים חוסר שביעות רצון בקרב קבוצות גדולות באוכלוסייה הישראלית. לטענתו, מציאת ייעוד יאפשר לישראל להגיע לשלום עם שכניה ולשלום פנימי, תהליך שתהיה לו השפעה גלובלית מרחיקת לכת.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
בחודש יוני 2017 התקיים לראשונה אירוע קריירה בינלאומי – מפגש בלעדי של בוגרי אוניברסיטת תל אביב עם 'המאסטר של הכריזמה' ריצ'רד גרין - מרצה כריזמטי, פרשן מוביל לתקשורת בארה"ב וברחבי העולם ומאמן מוביל בתחום הדיבור בפני קהל, אשר עבד עם נשיאי תאגידים בינלאומיים ועם פוליטיקאים מהשורה הראשונה בארה"ב ובאירופה.
גרין נשא בפני בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב את הרצאתו המרתקת "שבעת הסודות של דוברים מעוררי השראה", במהלכה התמקד בדמויות רלוונטיות ואקטואליות ובהן נשיאי ארצות הברית דונלד טראמפ, ברק אובמה ואחרים. הוא סיפר על שורשיו היהודיים, על ביקוריו הקודמים בישראל ונידב הצצה אל מאחורי הקלעים של הכנות לעימותים פוליטיים. מניסיונו, אמר ש"כל הדמגוגים הצליחו כי באו עם הבטחות גדולות ואמרו אותן בביטחון".
בין באי האירוע הוגרלה פגישה אישית עם ריצ'רד גרין, בה זכה עו"ד עזגד שטרן.
לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>