אודות ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב

ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב - סיכום שנת 2016

אוניברסיטת תל אביב היא אוניברסיטת המחקר הגדולה ביותר בישראל ובעלת המגוון הרחב ביותר של תחומי לימוד ומחקר, הזוכה להכרה וליוקרה בינלאומית.

ב-2015 הקימה האוניברסיטה את ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב הכלל אוניברסיטאי, כחלק מחזונו של נשיא האוניברסיטה פרופ' יוסף קלפטר. לראש הארגון מונתה סיגלית בן חיון.

אוניברסיטת תל אביב משקיעה משאבים רבים על מנת ליצור ארגון בוגרים חדשני, מעניין ואיכותי אשר שם לו למטרה לטפח את הקשר בין האוניברסיטה לבוגריה לדורותיהם ובין הבוגרים לבין עצמם. כמו-כן, שואפת אוניברסיטת תל אביב להרחיב את תפקידה כעמוד התווך בחברה הישראלית, תוך שימור וטיפוח הקשרים עם בוגריה אשר רבים מהם מהווים את המנהיגות החברתית, התרבותית והכלכלית של החברה הישראלית.

מטרת הקמת ארגון הבוגרים היא מינוף יכולת ההשפעה של בוגרי האוניברסיטה ככוח תורם לחברה הישראלית, מתוך רצון לשרת את הבוגרים באשר הם על ידי שיתוף בידע ויצירת נטוורקינג מקצועי, כמו גם באמצעות יצירת הזדמנויות מעוררות השראה לבוגרים בארץ ובעולם, ועוד.

חיזוק הקשר בין האוניברסיטה לבין בוגריה מיטיב עם שני הצדדים, שכן בוגרים מצליחים ומעוררי השראה מחזקים את ערך האוניברסיטה, ואוניברסיטה מובילה ומצוינת מחזקת את ערך התואר של כל אחד מהבוגרים באשר הם.

לאוניברסיטת תל אביב כ-185,000 בוגרות ובוגרים, שהם ממובילי העשייה במדינת ישראל ותופסים תפקידי מפתח בעולם המשפט, בתעשיית ההיי-טק, בבתי החולים, בכלי התקשורת, במערכת החינוך והתרבות וכמובן באקדמיה. למשל:

• אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום השמיני בעולם והראשון בישראל במספר היזמים בוגרי תואר ראשון שגייסו הון לפי מדד Pitchbook, לשנת 2018, לאחר ארבע שנים רצופות בהן דורה במקום התשיעי בעולם והראשון מחוץ לארה"ב.
  • בוגרי אוניברסיטת תל אביב מדורגים במקום השמיני בדירוג ה-Unicorns (סטארטאפים שגייסו מעל מיליארד דולר) הבינלאומי של חברת Sage הבריטית.
  • בוגרי מנהל עסקים של אוניברסיטת תל אביב מדורגים במקום ה-11 בעולם והראשון בישראל.
  • בוגרי רפואהמשפטים וחשבונאות של אוניברסיטת תל אביב מובילים בשיעורי המעבר ובציונים בבחינות ההסמכה הארציות.
  • בוגרי ביה"ס למדעי המחשב של אוניברסיטת תל אביב הם המבוקשים ביותר בתעשיית ההיי-טק.
  • בוגרים רבים של החוג לאמנות התיאטרון מאיישים משרות מובילות רבות בתעשיית התיאטרון בישראל.
  • בוגרים רבים של ביה"ס למוזיקה מופיעים כסולנים וכנגנים בתזמורות מובילות בארץ ובעולם.

מאז תחילת פעילותו של ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב, הושקה סדרת "מפגשים עם בוגרים מעוררי השראה" – סדרה של שלושה מפגשים בשנה ובהם דוברים, שהם בוגרות ו/או בוגרים מצליחים בתחומם, מספרים את סיפורם האישי לקהל הבוגרים המתאסף באווירה חווייתית ומעוררת השראה. בנוסף לדוברים עצמם ולסיפוריהם האישיים מעוררי ההשראה, כל מפגש מכיל גם פעילות העשרה נלווית – מופעים מוזיקליים, טיפים אישיים להצלחה, ועוד...

כמו-כן, השיק הארגון את סדרת האירועים "מאיצים להצלחה" המיועדת לשכבת הגיל הצעירה של קהילת הבוגרים - אירועים בנושא קריירה בשיתוף עם המרכז לפיתוח קריירה אשר באים לספק כלים לפיתוח אישי, לספק הזדמנות למינגלינג איכותי, ובשאיפה לפתוח הזדמנויות תעסוקתיות לבוגרות ולבוגרים בשיתוף עם חברות עסקיות.

לכבוד שנתה ה-60 של אוניברסיטת תל אביב, בחר נשיא האוניברסיטה לציין  אבן דרך זו בחייה של האוניברסיטה באירוע חגיגי לבוגרי האוניברסיטה לדורותיהם - 60 שנה בעקבות הלא נודע. אירוע ראשון מסוגו זה התקיים בקמפוס אוניברסיטת תל אביב ב-6 ביוני 2016 ונחתם בהופעה של שלום חנוך והביג בנד אשר אירחו את אביב גפן ונינט.