אודות ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב

בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב פועל מאז 2015 בראשות סיגלית בן חיון.

אוניברסיטת תל אביב היא אוניברסיטת המחקר הגדולה ביותר ובעלת המגוון הרחב ביותר של תחומי לימוד ומחקר, הזוכה להכרה וליוקרה בינלאומית מבין האוניברסיטאות בישראל.

אוניברסיטת תל אביב משקיעה משאבים רבים על מנת ליצור ארגון בוגרות ובוגרים חדשני, מעניין ואיכותי אשר שם לו למטרה לטפח את הקשר בין האוניברסיטה לבוגרותיה ובוגריה לדורותיהם ובין הבוגרות והבוגרים לבין עצמם. כמו-כן, שואפת אוניברסיטת תל אביב להרחיב את תפקידה כעמוד התווך בחברה הישראלית, תוך שימור וטיפוח הקשרים עם קהילת הבוגרים, אשר רבים מחברותיה וחבריה מהווים את המנהיגות החברתית, התרבותית והכלכלית של החברה הישראלית.

מטרת ארגון הבוגרות והבוגרים היא מינוף יכולת ההשפעה של בוגרות ובוגרי האוניברסיטה ככוח תורם לחברה הישראלית, מתוך רצון לשרת את הבוגרים באשר הם על ידי שיתוף בידע ויצירת נטוורקינג מקצועי, כמו גם באמצעות יצירת הזדמנויות מעוררות השראה לבוגרים בארץ ובעולם, ועוד.

חיזוק הקשר בין האוניברסיטה לבין בוגריה מיטיב עם שני הצדדים, שכן בוגרות ובוגרים מצליחים ומעוררי השראה מחזקים את ערך האוניברסיטה, ואוניברסיטה מובילה ומצוינת מחזקת את ערך התואר של כל אחד מהבוגרות והבוגרים באשר הם.

משימת הארגון היא גיבוש קהילה משפיעה הפועלת למען עולם טוב יותר, ואנו גאים מאוד בבוגרות ובוגרי האוניברסיטה בפועלם למטרה זו ובתרומתם הרבה לקהילה, למדינה ולעולם כולו, באופן המשפיע על עתידנו ומשנה עולם.

לאוניברסיטת תל אביב כ-200,000 בוגרות ובוגרים, שהם ממובילי העשייה במדינת ישראל ותופסים תפקידי מפתח בעולם המשפט, בתעשיית ההיי-טק, בבתי החולים, בכלי התקשורת, במערכת החינוך והתרבות וכמובן באקדמיה. למשל:

• אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-7 בעולם והראשון בישראל במספר היזמות והיזמים בוגרי תואר ראשון שגייסו הון לפי מדד Pitchbook, לשנת 2022. זוהי עלייה אחרי ארבע שנים במקום ה-8 ולפניהן ארבע שנים במקום ה-9 בעולם והראשון מחוץ לארה"ב.
    הדירוג לשנת 2022 מתבסס על 814 יזמים ויזמיות בוגרי ובוגרות תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב, שהקימו 677 חברות אשר גייסו הון בהיקף של 26.5 מיליארד דולר.
  • אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-1 בישראל ובין 200-250 המובילות בעולם במדד האוניברסיטאות הטובות בעולם של Times Higher Education לשנת 2023
  • בוגרי אוניברסיטת תל אביב מדורגים במקום השמיני בדירוג ה-Unicorns (סטארטאפים שגייסו מעל מיליארד דולר) הבינלאומי של חברת Sage הבריטית
  • בוגרי מנהל עסקים של אוניברסיטת תל אביב מדורגים במקום ה-13 בעולם והראשון בישראל, עם 351 בוגרים שגייסו 8.8 מיליארד דולר ל-330 חברות
  • ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש נבחר לאחד מ-21 בתי הספר לקולנוע הטובים בעולם, לפי דירוג מגזין התעשייה האמריקאי The Wrap לשנת 2021
  • בוגרי רפואהמשפטים וחשבונאות של אוניברסיטת תל אביב מובילים בשיעורי המעבר ובציונים בבחינות ההסמכה הארציות
  • בוגרי ביה"ס למדעי המחשב של אוניברסיטת תל אביב הם המבוקשים ביותר בתעשיית ההיי-טק
  • בוגרים רבים של החוג לאמנות התיאטרון מאיישים משרות מובילות רבות בתעשיית התיאטרון בישראל
  • בוגרים רבים של ביה"ס למוזיקה מופיעים כסולנים וכנגנים בתזמורות מובילות בארץ ובעולם

מאז תחילת פעילותו של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, הושקה סדרת "מפגשים עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה" – מפגשים בהם דוברים, שהם בוגרות ו/או בוגרים מצליחים בתחומם, מספרים את סיפורם האישי לקהל הבוגרים המתאסף באווירה חווייתית ומעוררת השראה. בנוסף לדוברים עצמם ולסיפוריהם האישיים מעוררי ההשראה, כל מפגש מכיל גם פעילות העשרה נלווית – מופעים מוזיקליים, טיפים אישיים להצלחה, ועוד...

כמו-כן, השיק הארגון את סדרת האירועים "מאיצים להצלחה" המיועדת לשכבת הגיל הצעירה של קהילת הבוגרות והבוגרים - אירועים בנושא קריירה בשיתוף עם המרכז לפיתוח קריירה אשר באים לספק כלים לפיתוח אישי, לספק הזדמנות למינגלינג איכותי, ובשאיפה לפתוח הזדמנויות תעסוקתיות לבוגרות ולבוגרים בשיתוף עם חברות עסקיות.

לכבוד שנתה ה-60 של אוניברסיטת תל אביב, בחרה הנהלת האוניברסיטה לציין אבן דרך זו באירוע חגיגי לבוגרי האוניברסיטה לדורותיהם - 60 שנה בעקבות הלא נודע. אירוע ראשון מסוגו זה התקיים בקמפוס אוניברסיטת תל אביב ב-6 ביוני 2016 ונחתם בהופעה של שלום חנוך והביג בנד אשר אירחו את אביב גפן ונינט.

ב-16 ביוני 2019 התקיים אירוע 'As Far As Possible, בעקבות בוגרים פורצי גבולות' בהשתתפות 4,000 מחברות וחברי קהילת הבוגרים, בו הצדיעה אוניברסיטת תל אביב לכ-200 אלף בוגרות ובוגרים שמדי יום הופכים את חיינו וחיי מיליונים ברחבי העולם לטובים יותר, נוחים יותר, משמעותיים יותר. אירוע זה נחתם במופע של יהודה פוליקר, שאירח את מירי מסיקה ואת ברי סחרוף.