ורד טולדנו - סמנכ"לית משאבי אנוש עמותת רעות
מאת ורד טולדנו, בוגרת הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב וסמנכ"לית משאבי אנוש בעמותת רעות
שמי ורד טולדנו, מזה עשר שנים מנהלת בעמותת רעות בתפקיד סמנכ"לית משאבי אנוש.
רעות הוא ארגון ציבורי ותיק הפועל ללא מטרות רווח ומתמקד ב בתחומי השיקום, הדיור והקהילה.
רעות מפעיל את בית החולים השיקומי רעות תל אביב ביד אליהו, שלושה בתי דיור מוגן, דיור קהילתי לקשישים מעוטי יכולת ומרכז קהילתי לקשישים המופעל בשיתוף עם עיריית ת"א.
הפעילות מתקיימת בזכותם של למעלה מ 1000 עובדים, נותני שירותים ומתנדבים אשר עיסוקם המקצועי מהווה שרות וטיפול עבור קהילת הלקוחות שלנו. העובדים שלנו מגיעים ממגוון דתות וממגזרים שונים באוכלוסייה ויוצרים ביחד את ההרמוניה היפה של הארגון.
קצת על עצמי, אני עוסקת בתחומי משאבי אנוש כ- 30 שנים.
בעקבות החלטה על הסבה מקצועית, סיימתי את לימודי התואר השני בלימודי עבודה באוניברסיטת תל אביב בשנת 1999. לפני כן, השלמתי לימודים לתואר ראשון ושני בכימיה באוניברסיטת בר אילן.
בעמותה אני מנהלת את מערך משאבי אנוש של רעות המונה כ 10 עובדים, עבור כלל המוסדות, המחלקה נותנת שרות לעובדים ולמנהלים בקשת רחבה של נושאי מש"א – אחריות על תקציב השכר הארגון, גיוס וקליטת עובדים חדשים, הדרכה ופיתוח ארגוני, רווחת פנאי ופרט, ליווי מנהלים, ליווי תהליכים ושינויים ארגוניים, יחסי עבודה, סיום העסקה, כלכלת עבודה, חשבות שכר ועוד.
את היסודות למקצוע קיבלתי במסגרת לימודי עבודה, בזכות תוכנית מגוונת מאד שחשפה אותנו לתחומי העיסוק השונים במש"א – תאורטיים ופרקטיים.
כמובילה את תחום משאבי אנוש בארגון, אני מתמודדת עם אתגרים רבים, בעיקר בתקופה מורכבת זו. מתן מעטפת תומכת לעובדים, שימור, התמודדות עם שחיקה, הבנה שיש לתת את הדעת על העובד ומשפחתו הפכו להיות נושאים שקיבלו פוקוס רחב יותר.
מרבית העובדים ברעות עוסקים בעבודה טיפולית ושירותית, עבודה הדורשת מעבר למקצועיות, מידה של חמלה ורגישות גבוהה כלפי המטופלים. מצב זה הינו מצב ייחודי ומחייב תפיסה שירותית ממוקדת בעובדים של כל צוות משאבי אנוש.
הצלחת המפגש של המטפל עם המטופל, תלויה רבות ביחס ובסביבה התומכת שמקבל העובד במהלך תקופת העסקתו.
היכולת לשמר את העובדים בכשירות מיקצועית בתקופה זו כשהם מוטרדים גם בחייהם האישיים הינו אתגר ברמה היומית.
מעבר למתן מענה ישיר של צוות משאבי אנוש לעובדים שחוו מצוקה, לעובדים מילואימניקים ולעובדים שבני/בנות זוגם מגויסים, עבדנו יחד עם המנהלים לזיהוי ולתמיכה שלהם בעובדיהם.
בנוסף להשלכות הישירות של התקופה הנוכחית, אנו מתמודדים עם גיוס ושימור עובדים ב"מקצועות במצוקה", מקצועות אשר נמצאים בחוסר של כ"א איכותי.
מדובר בעיקר במקצועות טיפוליים, כגון: רופאים מומחים בתחום השיקום והגריאטריה, עובדים סוציאליים וכו'.
בהתייחסות לפערים אלה, מצד אחד אנו מעודדים עובדים להשתתף בגיוס במסגרת פרויקטים של "חבר מביא חבר" ובוחנים באופן קבע דרכי גיוס יצירתיים, ומצד שני, בונים תוכניות שימור עובדים במקצועות במצוקה.
אתגר מרתק נוסף שעומד לפנינו בתחום משאבי האנוש הוא מעבר של ביה"ח השיקומי רעות תל אביב לקמפוס חדש שמתוכנן בימים אלו בשדה דב וצפוי לקרות בעוד מס' שנים. יש לכך היבטים רבים בשימור, פיתוח צוות, גיוס והעסקת עובדים.