וובינר עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה: תרבות האוכל בצל הקורונה

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, חוגג בימים אלה חמש שנים להיווסדו וממשיך במסורת מפגשי העשרה עם בוגרים ש"עשו את זה" . עם 85 אלף בוגרות ובוגרים חברים, בוגרים מעוררי השראה ניתן למצוא כמעט בכל אחד מתחומי ההשפעה והעשייה, אך הפעם היה זה מפגש מפתיע וטעים במיוחד.

07 דצמבר 2020

הארגון הזמין את קהילת הבוגרים לאירוע קולינרי-זומי-מעשי עם ארבעה בוגרות ובוגרים, כולם ידועני התחום –

• יובל בן נריה, שף ובעלים של קבוצת טאיזו, שלמד בפקולטה למדעי הרוח
  • דושי (אנדראה) לייטרסדורף – הבעלים של House of Dallal בוגרת הפקולטות למדעי הרוח ומדעי החברה
  • אסף אביר מחבר "לא ספר בישול" העוסק במדע ואמנות הביס המושלם
  • ד"ר יסמין מרוז, ראש מעבדת המחקר בבית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון באוניברסיטת תל אביב ובוגרת הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטה.

אסף, איש של מילים, דילג בין שלושת דוברי הפנל בקלילות כשהוא מנווט אותם בין זיכרונות מהקמפוס, טעמים, קופסאות ומשלוחים.

יובל בן נריה גילה שהוא בנם של שני רופאים בוגרי אוניברסיטת תל אביב. "הורי הסכימו שאהיה טבח, אבל התעקשו על תואר וזה היה קשה מאוד. תמיד הייתי מאחור, ועד היום לא סיימתי את התואר".

דושי לעומתו העידה על עצמה: "חננה מלידה, דילגתי על הטיול הגדול של אחרי הצבא, נרשמתי לאוניברסיטה ונשארתי על ספסל הלימודים 12 שנה ו-4 תארים". לעומתם יסמין בחרה באקדמיה ועם רקע בפיזיקה היא עוסקת כיום בהתנהגות צמחים, ותקשורת ביניהם, בגישות שמגיעות מעולם הפיסיקה.

דושי ויובל הסכימו בניהם על הרבה ממה שעשתה הקורונה למסעדות ולאן פני הענף. הם הודו שהתפתחה חוויה אחרת וחדשה של צריכת טייק אווי בקופסאות. "הטייקאווי החדש מאפשר לנו גם לשמר את כח האדם שלנו, הצוותים שלנו, וגם לשמור על המוניטין שלנו", הם אמרו.

משהו ישתנה אחרי שהכל יגמר? שאל אסף את המסעדנים, האם המגפה לימדה אנשים להבין מה תפקידן מסעדות?
יובל: "שני ז'אנרים יחזיקו בגדול- הפיין דיינינג בקצה אחד והסביח או פלאפל בקצה השני. אנשים שהתחילו לבשל בבית מבינים עכשיו כמה עולה דג ומעריכים יותר את התשלום הגבוה".

דושי: "הקורונה הביאה איתה הדגשים חדשים, ואם אתה אופטימי מספיק, ערני מספיק, אתה יכול לעשות מהלימון לא רק לימונדה אלא קפירינייה. להיענות לאתגר, להפיק מהמצב את המיטב, תוך תרגול יצירתיות, אחריות ויעילות".

"ממש כמו עצים", אמרה יסמין: "אם הם מרגישים איום מרוחות חזקות הם מפסיקים לצמוח לגובה ובמקום צומחים לרוחב, מה שמאפשר להם להיות יותר חזקים ולשרוד. באופן כללי צמחים מצטיינים בלהסתגל לסביבה קשה ובלתי צפויה, ויודעים לשרוד תקופות יובש, מגפות ושריפות. משהו הם עושים נכון - יש לנו מה ללמוד מהם״. ואגב - היא הודתה שהקורונה לימדה אותה לאפות לחמים לבד בבית ואם זה לא מצליח תמיד אפשר להזמין מדלאל.

בין הבוגרים הצופים :
עדי גורה, שותפה בגלריה ברוורמן, טדי קרטנשטיין דירקטור ב-Dell Technologies, מיכאל לבקוביץ מנכ"ל ובעלים תה ולימון בע"מ, אמיר פישלר מנכ"ל נתיבות יצירה, משב בלזם מייסד טקדאפ בע"מ, שרונה שגיא סמנכ"לית מוצר באקסליבריס, אמיר וגנר מנכ"ל Respect, ועוד.

במחצית השנייה של המפגש קיבל יובל בן נריה את המסך והעביר סדנא מעשית להכנת "מנת השף" - פילה דניס או לברק, עם קארי עגבניות ויוגורט.

לטובת מי שפספס את האירוע ומי שרוצה להנות שוב, הנה המתכון:

מרכיבים:

• 100 גר חמאה
  • 4 יח פלפל שושקה יבש חתוך גס
  • חצי כף זרעי חרדל שחור (אפשרי להמיר בצהוב)
  • 2 כפות פפריקה חריפה
  • חצי כף כורכום
  • 8 שיני שום כתושות
  • 5 יח' תמר מגולען
  • כף מלח
  • כף וחצי סוכר לבן
  • 4 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס יוגורט
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32%

להגשה:

• 4 יח פילה לברק/דניס
  • שמנת חמוצה
  • עלי כוסברה

הוראות הכנה:

1. מחמים חמאה בסיר קטן
  2. מוסיפים את השום, פלפלי השושקה ואת זרעי החרדל ומטגנים כמה דקות
  3. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים עוד כ-3 דקות על אש נמוכה (נזהרים לא לשרוף את התבלינים הטחונים כלומר מערבבים כל הזמן)
  4. מוסיפים את השום ומטגנים כ-5 דקות
  5. מוסיפים את התמרים ומבשלים עוד כמה דקות
  6. מוסיפים מלח סוכר ואת העגבניות ומבשלים לאט כחצי שעה
  7. מוסיפים את היוגורט ומבשלים עוד כ-20 דקות
  8. כשהטעם הטרי של העגבניות נעלם לגמריי מוסיפים את השמנת המתוקה, טוחנים ומתקנים תיבול (מלח/סוכר)
  9. במידת הצורך לאחר שהרוטב מוכן מחממים מחבת כבדה, מתבלים את הדג במלח פלפל, משמנים את המחבת במעט שמן ניטרלי (חמניות/סויה וכו') מניחים את פילה הדג על צד העור ומטגנים כ-4 דקות עד שהעור נהיה קריספי והדג מתנתק בקלות מהמחבת
  10. הופכים את הדג ומטגנים על הבשר כדקה וחצי עד שהוא מוכן
  11. מניחים את הפילה על צלחת, יוצקים מהרוטב על הדג, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים לצד שמנת חמוצה ואורז מאודה.