קהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב | מעוררי השראה

עם הקמת ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בחודש מאי 2015, הוחלט כי מטרתו תהיה חיזוק הקשר בין קהילת הבוגרות והבוגרים לבין האוניברסיטה, וכן בין הבוגרים לבין עצמם. קשר שכזה מיטיב עם שני הצדדים, שכן בוגרות ובוגרים מעוררי השראה מחזקים את ערך האוניברסיטה, בעוד שאוניברסיטה מובילה ומצוינת מחזקת את ערך התואר של כל אחד מבוגריה באשר הם.

 

בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב ממלאים תפקידים מרכזיים במשק ובכלכלה בכל תחומי העשייה בישראל. זהו נכס עצום אותו הארגון מבקש להדגיש, לחזק ולטפח, ולכן מייד עם תחילת פעילותו של הארגון הושקה סדרת מפגשים עם בוגרים מעוררי השראה – בוגרות ובוגרים משפיענים מתחומים שונים אשר הצליחו בתחומם והסכימו לבוא ולשתף עם חברות וחברי קהילת הבוגרים סיפורים מעוררי השראה על המסע האישי שלהם אל הפסגה.

 

המפגשים בנויים לרוב משני חלקים – חלק אחד מתייחס לסיפור האישי של הבוגר/ת שהינו הדובר/ת המרכזי/ת במפגש. החלק השני מגוון ומלא חוויות והפתעות, החל מהרצאות העשרה בנושאים רלוונטיים וכלה במופעים מוזיקליים של אמנים מהשורה הראשונה. באירועים אחרים מתקיים פאנל של בוגרות ובוגרים מתחומים שונים בנושא מסויים, כאשר כל אחת ואחד מהם מביא את הזווית הייחודית לו/ה בנושא זה.

 

מפגשים אלו מספקים לקהילת הבוגרים של אוניברסיטת תל אביב מקום מפגש לצרכי נטוורקינג והעשרה לצד חוויה מהנה, ומאפשרים לבוגרות ולבוגרים לרכוש כלים למינוף עצמי באווירה נינוחה וחברתית.

 

מרצות ומרצים מעוררי השראה אשר משתתפים בסדרת המפגשים הזו מביאים עמם עולם ומלואו, כל אחת ואחד מגיע ממגוון של תחומים שונים, וסיפורם האישי מספק השראה מסוג אחר. המשותף לכולם הוא הרצון לתת בחזרה לקהילה ולאוניברסיטה, השמחה להירתם ולחזור אל כור מחצבתם בכדי לחזק ולתת השראה לבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב החפצים בכך.

 

אירועים חדשים מתפרסמים באופן שוטף בלוח האירועים באתר, כמו גם בדף הפייסבוק של ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב.

 

נשמח לראותכם שם! 

הרחב הכל

וובינר חוסן לאומי | ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב עם אפרת שפרוט ומורן בודס

16 באוגוסט 2023: חוסן לאומי בעתות משבר

לרגל הקיץ ולאור התקופה המאתגרת שמלווה אותנו, ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון יצא בפעילות של יום מיוחד שהיה מורכב משני חלקים -

1) יום בילוי במרכז הספורט של אוניברסיטת תל אביב - חוויה הכוללת 3 בריכות שחייה ומתחם סאונה וג'קוזי מפנק בהטבה מיוחדת.

2) וובינר לקהילת בוגרות ובוגרי האוניברסיטה מטעם הארגון בנושא "חוסן לאומי בעתות משבר".

 

הוובינר נערך בהשתתפות הבוגרים:

  • ד"ר מורן בודס - מרצה בכיר ויועץ אקדמי, החוג למצבי חירום ואסון, ביה"ס לבריאות הציבור, אוניברסיטת תל אביב, בוגר הפקולטה למדעי החיים והפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
  • אפרת שפרוט -מנכ"לית עמותת נט"ל - נפגעי טראומה על רקע לאומי, עמותה העוסקת בטיפול בטראומה ובקידום החוסן בחברה הישראלית, בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.

 

בין יתר דבריו, אמר ד"ר מורן בודס כי:

 

"בני אדם הם יצור חברתי השואף לחיות בקבוצות. ואכן, לקהילה מלוכדת יש את היכולת להתמודד היטב במצבי חירום. בקרות משבר, קהילה מגובשת יכולה להתכופף, אך לא להישבר, וזוהי בדיוק ההגדרה של מושג החוסן. ללכידות הקהילתית חשיבות מכרעת ביכולת שלנו להתמודד עם הפחדים הכי בסיסיים שלנו ולייצר לנו קצת שלווה ונחת בים סוער של רגשות".

 

אפרת שפרוט ציינה כי:

 

"חוסן אישי וחברתי קשור ב-4 גורמים עיקריים: מנהיגות חזקה ומיטיבה, מחוברות בין האנשים, מוכנות לחירום ותפיסת המשמעות של האדם. חשוב לחזק החלקים האלה כדי להגביר את החוסן האישי והחברתי שלנו".

 

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם

מימין: ד"ר איל חולתא, פרופ' אריאל פורת, עידו אהרוני, סיגלית בן חיון (צילום: יעל צור)

1 ביוני 2023: מדברים על האיום האיראני עם ראש המטה לבטחון לאומי והיועץ לבטחון לאומי של ראש ממשלת ישראל לשעבר, ד"ר איל חולתא וקונסול ניו יורק לשעבר, עידו אהרוני

ארגון הבוגרות הבוגרים בראשות סיגלית בן חיון קיים שיח עם בוגרים מעוררי השראה בנושא האיום האיראני והמצב הבטחוני המאתגר במדינת ישראל.

 

השיח התקיים בין:

 

ד"ר איל חולתא - יו"ר דירקטוריון הלמן אלדובי טכנולוגיות, ראש המטה לבטחון לאומי והיועץ לבטחון לאומי של ראש ממשלת ישראל לשעבר, ובוגר הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטה

 

עידו אהרוני - דיפלומט וקונסול ניו יורק לשעבר (2010-2016), מרצה באוניברסיטת תל אביב ויועץ לחברות גלובליות, בוגר הפקולטה לאמנויות והפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה

 

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת נשא דברי פתיחה ואמר כי "מאז שהוקמה מדינת ישראל היא נמצאת תחת איומים חיצונים כאלה או אחרים, מה שהשתנה, זה האיום הפנימי שקיים בישראל. בלי קשר לפוליטיקה ולשאלה על הרפורמה והמהפכה המשפטית, כולנו מסכימים שהשסע הקיים בישראל הוא כפי שלא היה לפני כן".

 

במהלך השיח  המרתק אמר ד"ר חולתא כי: "האזור מזמן לישראל איומים אך גם הזדמנויות. ישראל חייבת להיערך לאפשרות שאיראן תתקדם בתוכנית הגרעין, ולהמשיך לפתח את הקשרים עם מדינות האזור לטובת כל העמים ויציבות האזור".

 

עידו אהרוני ציין כי ״מדינת ישראל מעולם לא יישמה דיפלומטיה אמיתית של הזדמנויות. אפילו הדיפלומטיה גויסה למאמץ הלאומי לזהות איומים וכך גם ניתן להבין את הרקע לנטישתה של ישראל את ההזדמנות להשפיע דיפלומטית ומבפנים על הסכם הגרעין״.

עוד אמר אהרוני: ״הפיכת הסוגיה האיראנית לסוגיה פנימית-הסברתית גרמה נזק כפול: האחד, יצרה תפיסה בינלאומית לפיה לישראל יש את היכולת הצבאית והדיפלומטית לעצור את האירנים. והאחר, חמור מכך, שיחררה את מדינות העולם, בעיקר אירופה, מאחריות מוסרית וביטחונית. נוצר הרושם שאירן זו בעיה ישראלית ייחודית.״

 

בתום השיח התייחסו השניים לשאלות המעניינות שנשאלו ע"י בוגרות ובוגרים מהקהל וביניהן:

האם לדעתכם יש סיכוי שיהיה הסדר מוסכם בנינו לבין איראן?

איך מלחמת רוסיה עם אוקריאנה משפיעה על המשוואה?

תחושות הציבור האיראני ועד כמה זה משפיע על חוזקה של המחאה?

 

בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק:

מיכל ברק-נבו – שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, לשעבר היועצת המשפטית של מחלקת חקירות ברשות ניירות ערך

אילן אביטל- זורמן – יו"ר נוטק מדיקל

רותי אדר – מנהלת חדשנות בסמסונג

אלכסנדר ליפשיץ – דירקטור, קבוצת אשטרום

אירית סביון-וידרגורן – מנהלת מערך ההדרכה של מש"ב, שגרירה לשעבר, משרד החוץ

זאב קיסין – מנכ"ל יעד חברה לדלק

ועוד רבים אחרים

6 בפברואר 2023: ארי פולמן - על אמנות הקולנוע והיצירה

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של הגב' סיגלית בן-חיון, ערך מפגש בוגרים מרגש של כיתת אמן עם הבמאי, התסריטאי והמפיק המוערך ועטור הפרסים - ארי פולמן, בוגר ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב, במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט.

 

למרות מזג האוויר הסוער, בוגרות ובוגרים רבים כיבדו אותנו בנוכחותם.

 

גב' בן חיון הודתה למשתתפים וציינה, כי ביום שישי שקדם לאירוע התקיים היום הפתוח בקמפוס אליו נהרו אלפי סטודנטים פוטנציאליים.

 

השנה ארגון הבוגרות והבוגרים בשיתוף עם אגף השיווק של האוניברסיטה העניק הטבות מיוחדות ביום הפתוח לבוגרות ולבוגרים ולבני משפחותיהם שמעוניינים לחזור לספסל הלימודים:

 

50% הנחה בדמי רישום לבוגרות ובוגרי 10 השנים האחרונות, סיור בחינם במוזיאון הטבע וכן במוזיאון "אנו" עם אפשרות לשובר חינם למימוש במהלך בחודש פברואר למי שלא הספיק לעשות כן ביום הפתוח, בנוסף להרצאות ולפאנלים שהתקיימו בקמפוס.

 

לאחר מכן נשא דברים דון ברק, הקולנוען, הכותב והעורך, בוגר ביה"ס לכלכלה ע"ש איתן ברגלס וביה"ס לקולנוע ע"ש טיש באוניברסיטה, וציין את תרומת הלימודים לפועלו וברך על פעילות ארגון הבוגרות והבוגרים הדומה לנעשה בארה"ב שם הוא מתגורר בימים אלה.

 

במהלך השיח המרתק ומעורר ההשראה סקר מר פולמן את קורות חייו מימיו באוניברסיטה, עליהם אמר שהיו שנים מופלאות, ועד להצלחתו האישית והמקצועית.

 

מנחה השיח היה בנימין טוביאס, מבקר הקולנוע של ידיעות אחרונות, אף הוא בוגר ביה"ס לקולנוע ע"ש טיש.

 

השיח לווה בהקרנת קטעים נבחרים מסרטיו עטורי השבחים והפרסים של מר פולמן.

 

 

21 בנובמבר 2022: מה מחבר בין גוף, נפש וטכנולוגיה?

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון קיים אירוע מיוחד בשיתוף עם מרכז הספורט של אוניברסיטת תל אביב, בו השתתפו מאות בוגרות ובוגרים
 

האירוע התקיים באולם הכדורסל שבמרכז הספורט וכלל פאנל בהשתתפות בוגרות ובוגרים מעוררי השראה:

  • עמית גנור, דיאטנית, RD. MSc, מנכ"לית עמותת עתיד, עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל, בוגרת הפקולטה לרפואה וביה"ס לחינוך באוניברסיטת תל אביב 
  • גל רוטמן, מייסד שותף ומנכ"ל Sency. בוגר הפקולטה למדעים מדויקים והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב
  • ליהיא סגל, מייסדת וחברת הנהלה ב-DayTwo, בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב
  • מנחת הפאנל: ענבל אורפז, יועצת חדשנות אסטרטגית, מייסדת "אישה בהייטק", חוקרת אורחת ב-INSS, בוגרת הפקולטה לאמנויות, הפקולטה לניהול והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב 

 

 

סיגלית בן חיון פתחה ואמרה:
"מגפת הקורונה הציפה וחיזקה אצל כולנו את חשיבות נושא החיבור של הגוף והנפש והאצה שחלה בעולם הטכנולוגיה, אפשרה לקדם טכנולוגיות הקשורות לעולמות הנפש והגוף. 

הבוגרות והבוגרים שלנו שמובילים בעולם היזמות, ואכן עלינו למקום ה-7 בעולם במספר היזמים מגייסי ההון בקרב האוניברסיטאות המובילות בעולם עפ"י הדירוג האחרון של פיצ'בוק, מובילים גם בתחום  מתפתח זה". 

 

במסגרת הפאנל  ציינה ליהיא סגל כי: 
"הטכנולוגיה לריצוף חיידקי המעי אפשרה לנו לגלות כמה החיידקים קריטיים לבריאות שלנו, גם לבריאות הנפש. המסע מרתק ומרביתו עוד לפנינו. חשוב, בנוסף לתזונה נכונה שמאזנת את קפיצות הסוכר בדם, לטפל גם במתח הנפשי שפוגע באופן ישיר בבריאות שלנו. 
חשוב למצוא שיטה שמתאימה לנו ועוזרת בניהול המתח הזה, בין אם כוללת טכנולוגיה ובין אם לאו".

 

לבקשת המנחה ענבל אורפז לקבלת טיפ מקצועי, כל אחת ואחד בתחומה, אמרה עמית גנור:
"הטיפ היחיד שאני יכולה לתת הוא לקחת הכל במידה - יש יתרונות וחסרונות לכל דבר, אז גם בתזונה, 
גם בספורט וגם בטכנולוגיה צריך לשמור על מידה ועל באלאנס".

 

ואילו גל רוטמן אמר:
"אני חושב שהטכנולוגיה תמשיך להתקדם והדבר הכי חשוב הוא הפרסונליזציה. 
שם פוגש אותנו העתיד וכך אנחנו יכולים לקחת מהטכנולוגיה את מה שמשפר לנו ועוזר לנו לשפר את כל אחד מאיתנו".

 

לאחר הפאנל התקיימה הרצאה בנושא מיינדפולנס ותרגול קצר על ידי ד"ר ריקרדו טרש, חבר סגל בביה"ס לחינוך וביה"ס סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, מתרגל מדיטציה ויוגה מזה 30 שנה ובמהלך 10 השנים האחרונות משלב הוראה ומחקר על מיינדפולנס בתחום האקדמי, בוגר הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.
ריקרדו ציין כי "מה שחשוב הוא מהו הסיפור שאנחנו מספרים לעצמינו, כי איכות החיים שלנו תלויה פחות בעובדות ובכמה אנחנו מרוויחים וכדומה, אלא בסיפור שאנחנו מספרים לעצמינו.

חצי מהזמן שלנו עובר בהרהורים, אנחנו חושבים המון מחשבות בכל יום כאשר רובן חוזרות על עצמן.

כאשר התודעה נודדת אנחנו פחות מאושרים.

אנחנו ״מתרגלים״ המון אבל השאלה היא מה אנו מתרגלים?

אם נצליח להתרכז בפעולה אחת בכל רגע  ולחוות אותה במלואה – נהיה מאושרים יותר".

 

בתום התרגול התקיימה הרצאת אורח של טל סנונית שנושאה "רצון מברזל לשחות - בין המנטלי לפיזי".
טל סנונית הוא ספורטאי, שחקן כדור-מים לשעבר, הישראלי המקצועני הראשון בענף, קפטן נבחרת ישראל בכדור-מים במשך שמונה שנים, שיאן התארים ומלך השערים של הליגה הישראלית.
לקינוח, הוזמנו הבוגרות והבוגרים לשיעור צ'י קונג בהדרכתה של נירה רבינוביץ', מומחית בצ'י קונג רפואי והילינג, מבכירות מורי הצ'י קונג בארץ, וכן הוזמנו לשחייה לילית בבריכה המחוממת שבמרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב.

 

בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק:

  • עידית לוסקי, דירקטורית חיצונית בבזק

  • אילנה פולק, מפקחת מחוז מרכז במשרד החינוך
  • אינגה פונר קוקוס, אמנית בינלאומית, ציירת

ועוד רבים אחרים.

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

20 באוקטובר 2022: דייט ראשון עם אוניברסיטת תל אביב

לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג, במסגרת יום אוריינטציה לסטודנטיות וסטודנטים שמתחילים שנה ראשונה בתואר ראשון, ערך ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, פאנל לבוגרות ובוגרים מעוררי השראה, שסיפרו את סיפורם מעת סיום לימודיהם ועד להצלחתם המקצועית והאישית.

 

ואלה הבוגרות והבוגרים:

  • אלון ארבץ, בוגר הפקולטה למשפטים, מייסד שותף של חברת IntSights.
    אינטסייטס עוסקת במתן התראות מודיעין לפני מתקפות סייבר ונמכרה לחברת Rapid7 ב-335 מיליון דולר.
  • עדי אופק, בוגרת הפקולטה לניהול, CEO, Mercedes Benz Tech hub, TLV
  • עומר כילף, בוגר הפקולטה להנדסה והפקולטה לניהול, מייסד ומנכ"ל Innoviz Technologies.
    אינווויז היא חברת הסטארט-אפ הישראלית הראשונה שנכנסה לוול סטריט באמצעות מיזוג עם ספאק, ובשנה האחרונה סגרה עסקה של 4 מיליארד דולר להטמעת הטכנולוגיה שפיתחה בכל רכבי חברת פוולקסואגן.
  • קארן שווק, בוגרת הפקולטה לניהול, בעלים ומנכ"ל Lucid השקעות בע"מ
  • תומר בלושטיין, בוגר הפקולטות למדעים מדויקים ולמדעי החיים, מייסד פינק פארק וסמנכ"ל פיתוח עסקי רשת בית בכפר
  • מנחה הפאנל נועם פורר, בוגר תואר ראשון בתקשורת ומדע המדינה ותואר שני בחוג לתקשורת בפקולטה למדעי החברה, סמנכ"ל ניו-מדיה וחדשנות בחברת בן חורין אלכסנדרוביץ'.

 

במהלך הפאנל ציין אלון ארבץ שהוא חב רבות לאוניברסיטה: את שותפיו העסקיים הכיר באוניברסיטה והמשרדים ששמשו את הסטארטפ הראשון שלו היה חדר 
בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך ע"ש ברנדר-מוס באוניברסיטת תל אביב, לה חזר והעניק תרומה כאשר הצליח כלכלית ויכל להכיר תודה על ההשקעה בו. 

 

כאשר עלתה מהקהל שאלה לגבי הכדאיות להשקיע זמן בפעילות ציבורית בקמפוס למרות עומס הלימודים, סיפר אלון על התרומה הרבה של פעילותו באגודת הסטודנטים והסטודנטיות להצלחתו העסקית, שכן הפעילות הציבורית סייעה לו לפתח רשת של היכרויות והעניקה לו יכולות שתרמו רבות לחייו המקצועיים, ולכן אמר כטיפ לסטודנטים - למדו וקבלו השראה מסטודנטיות וסטודנטים שלומדים שנה או שנתיים מעליכם, שאלו שאלות רבות ועסקו בפעילות התנדבותית רלוונטית למה שתרצו לעסוק בו בעתיד – זו השקעה שתחזיר את עצמה.

 

כאשר נשאל מי המרצה שהשפיע עליך ביותר, ציין כי נשיא האוניברסיטה פרופ' אריאל פורת השפיע ומשפיע על דרך חשיבתו עד עצם היום הזה.

 

עדי אופק, שבמסגרת הקריירה הבינלאומית שלה חייתה ופעלה באסיה שנים רבות, ציינה כי הלימודים הכשירו אותה לשינויים ואפשרו לה להתקדם גם לתפקידים שלא האמינה מראש שתיבחר אליהם. הסבירה למשתתפים שאמנם יש בימינו טרנד של צעירות וצעירים טכנולוגיים שבוחרים שלא ללמוד ונכנסים ישירות לתעשיית ההייטק, אך היא, כמנכ"לית, כאשר היא רואה בקורות החיים שמועמד למד וסיים תואר אקדמי – היא מבינה שמדובר פה באדם שמשקיע בעצמו ובעתיד שלו ומבין כמה זה חשוב. 

כטיפ לסטודנטיות וסטודנטים הלומדים בתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאמנויות בעולם טכנולוגי, הסבירה שבסל הכלים של כל אחת ואחד מאתנו יש כמה וכמה יתדות שאספנו במהלך לימודינו והניסיון המקצועי שלנו. כדי להיכנס לתחום חדש מספיק למצוא יתד אחד משיק, וסביבו ללמוד את התחום החדש. היא הדגימה זאת מהקריירה שלה וסיפרה שנכנסה לחברת 'מרצדס' בזכות היתד שסיפק לה הרקע האקדמי בתחום הניהול, אך כיום היא מנהלת מרכז מחקר בתחום הסייבר – תחום שהיה זר לה לחלוטין ואותו דאגה להכיר וללמוד לעומק בכדי להצליח בתפקיד. כיום – היא האישה היחידה בצוות ההנהלה הבכירה של מרצדס העולמית.  

גם עומר כילף הדגיש את חשיבות הלימודים באוניברסיטה ואת העובדה שרבים בחברה שלו הם בוגרות ובוגרי האוניברסיטה. 

כטיפ עודד את המשתתפות והמשתתפים ללמוד מה שהם באמת אוהבים, לעסוק בפעילות שמאתגרת אותם ותביא להם הנאה רבה. 

קארן שווק הזכירה את אתגריה הייחודיים כעולה חדשה ואת העובדה שהאוניברסיטה נתנה לה כלים לחשיבה ביקורתית, שאפשרו לה להתפתח, להעז ולשגשג.

 

תומר בלושטיין אמר לסטודנטים שהוא נרגש להיות במעמד זה ומקנא בתחושה שלהם והיה רוצה לעשות את הדוקטורט שלו. הוא ציין כי הלימודים בפקולטה למדעי החיים נתנו לו כלים ששימשו אותו בסטרטאפ שלו Pink Park, בו יישם שיטה ממדעי החיים על מצוקת החנייה בתל אביב, לאחר שהרצאה ששמע באוניברסיטה גרמה לו לנסות לחשוב על בעיה אותה יוכל לפתור.

 

כל ששת המשתתפים ציינו כמה הם גאים להיות בוגרות ובוגרי האוניברסיטה. בתום המפגש, נותרו וענו באופן אישי לסטודנטיות וסטודנטים טריים שפנו אליהם עם שאלות ועצות פרטניות.  
 

צילום אלון ארבץ: יעל צור | צילום עדי אופק: ענת קזולה | צילום נועם פורר: ענבל מרמרי | צילום תומר בלושטיין: אסף בריגה | צילום קארן שווק: יריב פיין וגיא כושי | צילום עומר כילף: דיויד גארב 

30 בספטמבר 2022: הקרנה מיוחדת של הסרט "קריוקי" ושיח עם האמנים שמאחוריו

לרגל השנה החדשה, הוזמנה קהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב להקרנה בלעדית ומיוחדת לסרט המדובר "קריוקי" בקולנוע לב דניאל שבהרצליה.

 

לאחר הקרנת הסרט נערך שיח עם הבמאי והתסריטאי של הסרט משה רוזנטל, בוגר ביה"ס לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש טיש בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב והשחקן הראשי ששון גבאי זוכה פרס אופיר הרביעי שלו על משחקו בסרט ובכך הפך לשחקן המעוטר ביותר בהיסטוריה של הקולנוע הישראלי, בוגר החוג לאמנות התיאטרון בפקולטה לאמנויות וביה"ס לפסיכולוגיה בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, אותו הנחתה יעל שוב, סופרת ומבקרת קולנוע, בוגרת הפקולטה למדעי הרוח וביה"ס לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש בפקולטה לאמנויות.

 

 

סיגלית בן חיון, מייסדת שותפה וראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בירכה את המשתתפים לשנה החדשה וציינה כי מיד לאחר החגים תיפתח באוניברסיטת תל אביב שנת הלימודים  האקדמית החדשה עם 29,000 סטודנטיות וסטודנטים, אוניברסיטת המחקר הגדולה בישראל. 

כמו כן קראה לבוגרים להזמין את מי שיש בסביבתם סטודנטיות וסטודנטים שנה ראשונה בתואר ראשון לקחת חלק בפאנל המתקיים לראשונה במסגרת יום האוריינטציה "דייט ראשון עם אוניברסיטת תל אביב", שדובריו הם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה, המשתפים בסיפורם על דרכם מיום סיום הלימודים ועד להצלחתם המקצועית והאישית. 

 

משה רוזנטל סיפר על הדרך שלו מאז סיום לימודי הקולנוע ב-2011 עד ל׳קריוקי׳, הסרט הראשון שלו באורך מלא. הוא סיפר שהחל להפיק קליפים ומשם התקדם לסרטים קצרים כדי לבנות תיק עבודות שייראה שהוא יוצר שכדאי להשקיע בו. ובסופו של דבר הראשונים להשקיע בו היו ירון בלוך, ראש ביה״ס לקולנוע ע״ש סטיב טיש וחברת ההפקה גאידמוס  של בית הספר, דרך הקרן לעידוד סרטים של בוגרי בית הספר.

 

ששון גבאי, שזו הפעם הראשונה שלקח חלק באירוע של אוניברסיטת תל אביב, סיפר על דרכו לתוך עולם התיאטרון כנער שרצה להיות שחקן והתבייש בכך, שעשה בהיחבא אודישן ללהקה צבאית ולא התקבל, ובמהלך שירותו במצ״ח החל ללמוד תיאטרון באוניברסיטת תל אביב אצל פיטר פריי, ממייסדי החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב. התנאי היחיד של פריי להצטרפותם של החיילים לכיתתו היה שגם יקחו חלק פעיל בשיעורים ושם גילה ששון גבאי שזו התשוקה שלו וזה הייעוד שלו.

 

יעל שוב שאלה את משה רוזנטל - בהתחשב בכך שבדרך כלל יוצרי קולנוע עושים סרטים על עצמם - כיצד קרה שהסרט הראשון שלו עוסק דווקא בדמויות מדור אחר ממנו, במקום אחר בחייהם?
על כך סיפר רוזנטל שבנה את הסרט מתוך התבוננות בהוריו, לאחר מקרה ספציפי בו ביקשו ממנו לאתר עבורם בפייסבוק זוג שהכירו באירוע. הסיטואציה התחברה אצלו לחוויות שלו מתקופת התיכון, של רצון להתחבב על דמות זוהרת ומרשימה, חוויה שתופסת את כולנו בתקופות שונות ובגילאים שונים. 

 

גם רוזנטל וגם גבאי הרעיפו שבחים על השחקנית ריטה שוקרון, שכמו גבאי זכתה בפרס אופיר על משחקה בסרט, וסיפרו הן על הרגש שהביאה לתוך דמותה של טובה והן על האופן שבו בנתה את הדמות בעזרת מלתחתה של אמה של משה, שהוסיף שכל התלבושות של טובה בסרט הן בגדים שאמו עיצבה לעצמה ולבשה לפני שחיבר אותה עם ריטה, חיבור שהיה חזק ומיידי. 

 

יעל שוב ציינה שהסרט, ואופיו המוזיקלי, יתאים מאוד לפורמט של מיוזיקל, ושאלה את רוזנטל האם יש מחשבות ליצור לו גרסה כזו. משה רוזנטל השיב שישמח אם הפרויקט יתפתח לכיוון כזה, וששון גבאי סיפר על חוויית המשחק שלו במחזות זמר ותפקידו בגרסת המיוזיקל של ׳ביקור התזמורת׳, אותו הופיע כ-300 פעמים בברודוויי ועוד 500 בסיבוב ההופעות הנודד. לסיכום הנושא - נשאל גבאי האם ירצה להשתתף ב׳קריוקי - המיוזיקל׳ והשיב שישמח מאוד.

 

ששון גבאי סיפר שמה שמעניין אותו בעשייה קולנועית זה תהליך הלמידה הבלתי נגמר שלו כשחקן - עם עצמו ומול במאים ויוצרים, בכל פרויקט מחדש. על העבודה עם משה רוזנטל אמר שלכל אורך הדרך בלט הידע הקולנועי של רוזנטל והערכה להצלחות העבר, והוא העריך את עצם הרצון של רוזנטל לעסוק בדמויות מבוגרות ובתהליכים שעוברים עליהן.

 

לשאלת הקהל , האם השפיע הסרט על יחסיהם של הוריו, סיפר רוזנטל שהאמת היא שממש עכשיו הם נמצאים ברודוס, כמו מאיר וטובה, ושהנסיעה הזו באה כמסיבת סיום לקיץ מלא בחוויות והתרגשות מאז יציאת הסרט.

 

שאלה נוספת מהקהל היתה האם קהל צעיר יכול להתחבר לעלילת הסרט, שעוסקת בזוג מבוגר מהם. רוזנטל השיב שאפילו קהלים בפסטיבלים בינלאומיים, כמו למשל בטרייבקה, שלא מבינים ניואנסים ישראליים, עדיין צחקו ובכו והתרגשו, אז כנראה שכן. גבאי חיזק והוסיף שהחוויה היא חוויה מוכרת בכל גיל, ויש כאלה שמתחברים ממקום אישי ואחרים שמזהים בסיפור את ההורים שלהם, אבל הבסיס של הכל היא החוויה האנושית האוניברסלית.

 

 בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק:

  • יואל בראל, מייסד ומנכ"ל טראקס
  • תומר בלושטיין, מייסד פינק פארק וסמנכ"ל פיתוח עסקי רשת בית בכפר, חבר בוועד המייעץ של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב
  • קרן שקד, חברה בוועד המייעץ של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, Head of Experience Management, AKT Global
  • תמיר גילת, יו"ר הקרן לחקר הסרטן בישראל וחבר בחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב
  • פרופ' נועם אליעז, דקאן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב 
  • ד"ר דפנה אבינאלי, שופטת בדימוס, ראשת המכון לאמנויות המשפט
  • נועה אשר, מנכ"ל  NTT
  • ארז ברון, יו"ר סמארט פילמס בע"מ
  • אייל אסא, CBO at Prisma Photonics
  • יגאל לבון, מנכ"ל יעף
  • טל בכלר, אוצרת
  • אילן אביטל-זורמן, יו"ר נוטק מדיקל 
  • רותי מקבי, מנהלת מוזיאון יעקב אגם
  • דבי פישמן, מנכ"ל ובעלים "סופרביל"
  • שמחה גיל, מפקחת במשרד החינוך
  • רענן גלעדי, שופט 
  • ד"ר ליאת אדרי, מומחית בגנטיקה רפואית ועוד רבים 

 

אודות ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב
 

לאוניברסיטת תל אביב  מעל ל-200,000 בוגרות ובוגרים, בהם רבים הנמנים על מובילי העשייה במדינת ישראל ,אשר מכהנים תפקידי מפתח בעולם המשפט, בתעשיית ההיי-טק, בבתי החולים, בכלי התקשורת, במערכת החינוך והתרבות וכמובן באקדמיה. מטרת ארגון הבוגרות והבוגרים היא מינוף יכולת ההשפעה של בוגרות ובוגרי האוניברסיטה ככוח תורם לחברה הישראלית, מתוך רצון לשרת את הבוגרות והבוגרים באשר הם על ידי שיתוף בידע ויצירת נטוורקינג מקצועי, כמו גם באמצעות יצירת הזדמנויות מעוררות השראה לבוגרות והבוגרים בארץ ובעולם. משימת ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב לטפח  קהילה שמשנה עולם .
 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

צילום: כפיר סיון 

 

4 בספטמבר 2022: כשיזמות פוגשת אמנות

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון, בשיתוף פעולה עם הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, ערכו אירוע לקראת השנה החדשה לקהילת הבוגרות והבוגרים המובילים של האוניברסיטה, בנושא יזמות, טכנולוגיה, אמנות ומה שביניהם.
 

את האירוע פתח עמוס אלעד, סגן הנשיא לקשרי חוץ, פיתוח משאבים וענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב ואמר:
"ברצוני להודות לכם שהצטרפתם ובאתם לאירוע ושאתם חלק מקהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, שמאפשרת לאלפי התלמידים שלנו, הדור הבא של הבוגרים להמשיך להתפתח ולחקור ולהיות מי שהם".

 

פרופ' ערן נוימן, דקאן הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, ערך סיור למוזמנים בגלריה האוניברסיטאית סביב התערוכה "מקורות ראשונים", שכלל מיצגים שונים מתחומי המחקר והעשייה של הפקולטה. בדברים שנשא לאחר מכן ציין כי "גם בעידן טכנולוגי מתקדם, אנחנו רואים שלא ניתן ללא האמנות המפתחת את החשיבה היצירתית של האדם.  
הפקולטה שלנו מקדמת חשיבה מחוץ לקופסא ויצירתיות המבוססת על ידע היסטורי ומחקר מעמיק. אנחנו גאים ושמחים להקים את מרכז אמנויות ישראל עם אוספי הארכיון של האמנים והאמניות המובילים שפעלו כאן".

 
במהלך האירוע התקיים פאנל, בו לקחו חלק: 

  • גיגי לוי-וייס, General Partner, NFX, בוגר הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב
  • סיגלית לנדאו, אמנית פיסול, וידאו ומיצב ישראלית
  • רוני גילת-בהרב, מנחת הפאנל, International Senior Director & MD Christie's (Israel) Ltd. specialist 20th Century Art, בוגרת הפקולטה לאמנויות והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב

 

 

גיגי לוי-וייס ציין כי:
"בראייתי, כל אמן הוא סוג של יזם, כי הוא לוקח משהו פנימי שבוער בו ומוציא אותו לפועל למרות כל הקשיים, ומצד שני כל יזם הוא סוג של אמן, כי הוא לוקח את מה שהוא רוצה לבנות, ומבצע אותו בדרך הייחודית שלו שפעמים רבות היא שונה מאד מהעצות שהיזם מקבל מהסביבה.

החיבור בין טכנולוגיה ליצירה האומנותית הוא אזור שמרתק אותי. סיגלית לנדאו משתמשת בטכנולוגיות שונות כבר שנים רבות, אבל אנחנו חווים כיום האצה בשימוש בלמידת מכונה (Machine Learning) בתהליך היצירתי, בטכנולוגיות ייצור שונות, באמנות הדיגיטלית ובייצוג הבעלות על האמנות באמצעות NFTs. כל אלו נמצאים בתנופה של התפתחות.״ 

״יש בעיה בצריכת אמנות על-ידי הדור הצעיר - אמנות אמורה לעורר רגש, לסקרן אינטלקטואלית ולהוציא אותנו מאזור הנוחות שלנו בעוד שסרטוני טיקטוק הונדסו על ידי אלפי מהנדסים כדי לשחרר כמה שיותר דופמין במוח ולהוליך אותך לצפייה בסרטון הבא והבא. יהיה מעניין לראות איך הדור הצעיר שגדל כך מצליח לצרוך יצירות אמנות יותר מסובכות. 

ממש לפני 3 ימים זכה ביריד האמנות של קולורדו ציור בשם “Théâtre D’opéra Spatial” שלאחר זכייתו הסתבר שנוצר על ידי האמן ג'ייסון אלן שהשתמש בתוכנת לימוד מכונה בשם Midjourney. בעתיד, ככל שתוכנות יידעו לייצר דימויים ויזואליים, מה שיהווה את הייחודיות של אמן זה בחירת התכנה, ה-׳אימון׳ שלה והמשפט שאותו יזין האמן לתוכנה כדי ליצור את הדימוי הייחודי ביותר.

אני לא חושב שכניסת ה-AI תחליף את עולם היצירה, אבל היא בהחלט תעשיר אותו״.

 

תוך משחק לייב עם התוכנה Dall-E, ניסו גיגי לוי-וייס והאמנית סיגלית לנדאו לבנות יצירות אמנות מבוססות משפטים שהמציאו באותו רגע, וסיגלית ציינה כמה כבוד עושה הטכנולוגיה הזו למילים הנאמרות, באופן שיכול להפוך לשעתה הגדולה של השירה המדוברת. 

 

לשאלה מה עתיד עולם האמנות בעשור הקרוב ענה גיגי לוי- וייס: 

"בעבר, לפני המהפכה התעשייתית, האמנות הייתה נחלתם של העשירים בלבד. אחרי מהפכת האינטרנט הייתה ציפייה שהאמנות תהיה של כולם אבל להיפך, האמנות נהיתה מועדון יותר אליטיסטי ומסוגר שפונה רק לבעלי הכסף הגדול. אני חושב שזה לא יכול להיות העתיד של האמנות ומאמין שהצורה שילדינו יצרכו אמנות - דיגיטלית, אונליין, במטאוורס, מיוצרת על ידי או בסיוע למידת מכונה - תהיה שונה לחלוטין ממה שאנחנו מכירים היום, מה שעשוי להביא לדמוקרטיזציה אמיתית".

 

סיגלית לנדאו ביקשה להזכיר שמאחורי כל סקיצה בתערוכה המופלאה המוצגת עכשיו בגלריה היה/ישנו אמן ישראלי או מהגר שככל הנראה חווה מצב שאיננו פשוט ואינו תומך יצירה, וחשוב לזכור את זה. התרבות נאבקת ומאמן נדרשת לו עיקשות רבה לממש ולהמשיך ליצור בתנאים שהם בהרבה מקרים נדמים כבלתי אפשריים. 

״אני המצאתי מילה חדשה – זממות - זה בא ממה שאני זוממת ברצון ליזום, למרות שלפעמים יזמים יש להם יכולת להיות יותר יצירתיים מאמנים.

אמנים, או לפחות אני - לפעמים לא יודעת לבוא ולבקש. אני רגילה קודם כל לתת הכל כדי אולי לקבל משהו בחזרה מהחברה, במיוחד שלפעמים למוזיאונים אין אפילו תקציב בשביל מתלים לעבודות שלי. אבל אמנות, זה לאו דווקא אקט פוליטי, אלא פשוט רצון לעשות משהו כי הוא יהיה ממש מדליק ובוער בי אם יצליח להתממש, וצריך למצוא איך לממן את זה״.

 

בין הבוגרות והבוגרים המובילים שלקחו חלק:

  • דפנה מיתר-נחמד, יו"ר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב
  • דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים 
  • יוסי בן שלום, בעלים-שותף ומנהל חברת האחזקות  DBSI
  • אביעד מיתר, איש עסקים, יזם חברתי ופילנתרופ. מייסד שותף ויו"ר "מוזיקה כאמצעי לדיאלוג" ורעייתו רוית מנהלת מכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי באוניברסיטת תל אביב 
  • תמר לנדסברג, סמנכ"לית פיתוח עסקי בקבוצת "סנו"
  • עדי אופק, מנכ"לית מרכז הפיתוח "מרצדס" בישראל 
  • עו"ד רן פורר, מייצג את בעל השליטה ב"בזק", חבר דירקטוריון. סמנכ"ל פיתוח עסקי ב"ניאופארם" 
    ורעייתו ד"ר אודליה פורר, מתמחה בכירורגית ילדים, בוגרת אף היא.
  • ענת סטריק דהאן, משנה למנכ"ל רשת מלונות סטאי, הרברט סמואל ואורכידאה
  • קארן שווק, מייסדת ומנכ"לית "לוסיד השקעות"
  • דן כרמון, CRO, Temdrop
  • קרן מימרן, מייסדת וסמנכ"ל פיתוח עסקי ב"עידית טכנולוגיות"
  • סיגל נעים, מייסדת "חברים" (מכון פסיכולוגי לשיפור כישורים חברתיים)
  • עמיר שור, יזם, מנהל, שותף ויועץ פיתוח עסקי
  • גיא רוזן, סגן יו"ר "תנובה" 
  • אורי ישראלי, מנכ"ל Magenta Venture Partners
  • עודד אגם, מייסד ושותף מנהל NextLeap Ventures
  • זיו בן ברוך, מייסד ומנכ"ל Pereg Ventures
  • טל מניפז, מייסד ומנכ"ל Foriland Investments
  • לינה רבין, משרד ראש הממשלה
  • ליסה שילוח-עוזרד, מנכ"ל "שקד ודולב בע״מ"
  • שמוליק לשם, מנכ"ל TBC Group    
  • ארז בהט, מנכ"ל- שותף EquaWeb  
  • אילן אביטל-זורמן, יו"ר Nu Tek Medical
  • נורית רוזינסקי-לאופר, מנכ"ל Synergy Integration
  • יואל פלדמן, מייסד–שותף בחברת AVIA
  • ערן רון, בעל שליטה ב"רינסברג אחזקות"
  • יריב מוזר, במאי ומפיק קולנוע, בעלי "מוזר פילמס בע"מ"
  • אייל אסא, CBO Prisma Photonics 

ועוד רבים 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

15 באוגוסט 2022: לא עוצרת לרגע - וובינר עם עו"ד דניאל וולפסון, הישראלית הראשונה שהגיעה לפסגת האוורסט

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון אירח את דניאל וולפסון, עורכת דין, מטפסת הרים, הישראלית הראשונה שהגיעה לפסגת האוורסט, בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, שנשאה הרצאה מקוונת בפני כ-400 בוגרות ובוגרי האוניברסיטה.  

פרופ' ישי בלנק, דקאן הפקולטה למשפטים ובוגר הפקולטה למשפטים והפקולטה למדעי הרוח, נשא דברי פתיחה וציין בין השאר את חשיבות תוכנית ברקלי בפקולטה (שדניאל וולפסון בין בוגריה) והזכיר כי בימים אלה ההרשמה לתוכנית בעיצומה.  

עו"ד דניאל וולפסון סיפרה בהתלהבות את סיפורה מעורר ההשראה ושיתפה מתובנותיה הרבות בדרך לפסגת האוורסט, לאחר שעברה תאונת סקי. ביניהן:

  • "לכל אדם יש את האוורסט שלו. לא לפחד לחלום ולא לפחד להגשים חלומות".
  • "להעז לעשות דברים גם אם הסביבה לא מקבלת. להתמיד ולבנות תכנית נכונה".
  • "ניתן להעז, לחלום בגדול וגם ניתן להגשים את החלומות הגדולים והמפחידים רק אם באמת רוצים".
  • "בדיוק כמו בטיפוס הרים, ללכת אחורה זה לא אומר שנכשלנו, שאנחנו לא בסדר. ללכת אחורה או לעצור זה לטובת היעד שלנו לטובת אותה מטרה שאליה רוצים להגיע".
  • "תנו מקום לבעיות אמיתיות ופחות מקום לבעיות דמיוניות"
  • "החיים זה אוסף של אוורסטים קטנטנים אז תתחילו לכבוש כאן ועכשיו"
  • "אני הצלחתי כנגד כל הסיכויים אני מבטיחה לכם שתצליחו אם באמת אתם רוצים!".
  • "אני אמא, עורכת דין וגם מטפסת הרים. הדרך שלי היא לשלב בין הדברים, לעשות אותם באופן המיטבי ולהיות מאושרת". 
     

20 ביוני 2022: הקרנה מיוחדת של סדרת המופת "אייכמן - ההקלטות האבודות" בהשתתפות יוצרי הסדרה

האירוע התקיים באודיטוריום בר שירה באוניברסיטת תל אביב במעמד יוצר הסדרה יריב מוזר, בוגר ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, גדעון תדמור, המפיק האחראי של הסדרה, יו”ר נאוויטס פטרוליום, מייסד חברת Tadmor Entertainment ובוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, עו"ד תמי האוזנר-רוה, יו"ר דירקטוריון חברת החדשות 12 ובתו של גדעון האוזנר, אשר כיהן כיועץ המשפטי לממשלה והיה התובע במשפט אייכמן ובעלה עו"ד יהודה רוה.

 

במהלך האירוע קיים פרופ' רוני שטאובר, היסטוריון של תולדות עם ישראל בעת החדשה בחוג להיסטוריה של עם ישראל בפקולטה למדעי הרוח, שיחה אישית עם יריב מוזר על התהליך הארוך והמורכב בדרך ליצירת הסדרה  ועל השפעתה על זיכרון השואה על רקע אירועים גלובליים. 

 

 

סיגלית בן חיון, ראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב נשאה דברים בפתח האירוע וציינה כי: "אחד ההישגים הגדולים שלנו כארגון בוגרים הוא היכולת להציף מעל לפני השטח את ההישגים הרב תחומיים של בוגרות ובוגרי האוניברסיטה החוברים יחדיו לעשייה פורצת דרך. החיבור בין יוצאי הפקולטות השונות עובר כחוט השני בין התעשייה הישראלית על שלל גווניה והיצירה יוצאת הדופן אשר באה לידי ביטוי בהפקה חובקת עולם זו, מעידה יותר מכל על הערך המוסף שאנו מעניקים לבוגרינו. זוהי ליבת פעילותו של ארגון הבוגרים וההישגים הרבים בהם זוכים בוגרות ובוגרי האוניברסיטה מעידים כי אנו פועלים בדרך הנכונה.  אנו גאים בכך שחיבור בין בוגר אוניברסיטת תל אביב מביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש בפקולטה לאמנויות לבין בוגר הפקולטה למשפטים הוביל בסופו של תהליך ארוך ומורכב ליצירת מופת זו שאנו עומדים לצפות בה כעת לראשונה".

 

גדעון תדמור נשא דברי פתיחה: ״עיקר פעילותי העסקית בשנים האחרונות התרכזה באנרגיה, תגליות הגז הטבעי בישראל ובקפריסין והקמת משק הגז הטבעי, ולאחרונה בתחום הפקת נפט וגז בארה"ב, אך מאז ומתמיד בערה בי התשוקה לעולם הקולנוע והטלוויזיה – וכך הקמתי לפני שנים סטודיו לסרטי אינדי בניו יורק  ובמסגרת הזו הפקנו מספר סרטים. 

בעקבות פעילותי זו נחשפתי ליוצרים ישראלים כישרוניים, שהיו מתוסכלים מכך שאינם מוצאים את דרכם למימוש יצירתם והבאתה לקהל הצופים הבינלאומי,  למרות העובדה שישראל התקבעה בתודעה העולמית כמדינת מקור חשובה לתוכן איכותי. לאור זאת החלטתי לקום ולעשות מעשה - לבנות סטודיו מסחרי חדש וייחודי שיחרוט על דגלו בניית גשר בין היוצרים והיצירה לשוק הטלוויזיה והקולנוע הבינלאומי, כשהוא משוחרר ממוסרות הרגולציה והמסך בארץ, וכך יצאנו אמיליו ואני לפני שנתיים לדרך חדשה. לשמחתי, האריה השואג של MGM הצטרף אלינו והפך למכפיל כוח פיננסי ומקצועי ממדרגה ראשונה. 

אני גאה במיוחד בכך שהפרויקט הראשון של המיזם המשותף הוא הסדרה ״אייכמן - ההקלטות האבודות״, סדרת דוקו מושקעת, משמעותית וחד פעמית עם ערך היסטורי מתמשך, שתהא בעלת כוח משיכה בשוק הבינלאומי. הסדרה המטלטלת מהווה מסמך היסטורי, שעיקרו מדינה צעירה ומצולקת, שהתמודדה עם  אתגריה  ועם החלטות מכוננות וקריטיות להישרדותה ולהצלחתה בשנותיה הראשונות". 

 

עו״ד תמי האוזנר-רוה, יו"ר דירקטוריון חדשות 12 ובתו של גדעון האוזנר, התובע במשפט אייכמן: "נפשו של אבא נחרכה מול תא הזכוכית... אבא לא חווה בעצמו את השואה ושבועיים לפני שאייכמן נתפס הוא התמנה ליועמ״ש. הייתה לו התלבטות אם יוכל לעשות עבודה נאמנה ולייצג את ניצולי השואה כיוון שלא חווה את השואה על בשרו. אני זוכרת כיצד כינס אותנו במטבח המשפחתי הקטן ואמר לנו כי הוא מתכוון להיות בעצמו התובע. זו הייתה אחת ההחלטות הראשונות שקיבל והפעם הראשונה והאחרונה שיועמ"ש הופיע מדי יום כתובע בתיק המנוהל בבית המשפט. 

הוא החליט שיהיו עדים שיבואו להופיע בנוסף למסמכים, אך כשהחלו לפנות לניצולים, רבים סרבו לבוא ולהעיד. הוא היה מביא אותם אלינו הביתה, אמא הייתה מגישה להם תה ועוגיות והוא היה משכנע אותם להעיד. אבא מאוד רצה את ההקלטות של סאסן המוצגות בסרט אבל אין לי ספק שגם אם היו בידיו ההקלטות הוא לא היה מוותר על אף אחד מ-110 העדים. כשהעדים החלו להעיד פתאום היה סחף אדיר של אנשים שרצו להעיד ואי אפשר היה לצרף אותם. רק באותה נקודת זמן אנשים התחילו לספר למשפחות שלהם את החוויות שלהם מהשואה וזה ההישג האדיר. יש חשיבות גוברת ועולה להראות את היצירה הזו בכל העולם, להראות לעולם מי היה אייכמן וגם על רקע עליית האנטישמיות בעולם - מי הם ממשיכי דרכו."

 

 

יריב מוזר, במאי הסדרה, אמר: "תודה רבה לכולם - לכאן 11, לגדעון תדמור ולתמי רוה שמלווה אותי מתחילת הפרויקט ונתנה לי את הספר של אביה, שממנו רואים כמה מאמצים נעשו כדי להשיג את הקלטות סאסן. אני גאה לומר בראש ובראשונה כבוגר ביה״ס לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, שרשימה ארוכה של בוגרים נוספים מלווה את עשיית הסרט, בהם כמובן המפיק גדעון תדמור, אמיליו שנקר, קובי סיט ועוד רבים.

למדתי קולנוע וטלוויזיה בין השנים 2000-2004 בסמוך ליציאתו של סרט דוקומנטרי אחר, ״הספציאליסט״, המבוסס על ספרה של חנה ארנדט. סרט מגמתי שמציג את אייכמן כפקיד קטן שמבצע פקודות. תודעת משפט אייכמן שלי התבססה על הסרט הזה. בעולמנו, לצערי, לסרטים יש יותר השפעה מאשר לספרים. הקלטות סאסן נותנות קונטרה לתיאוריה של ארנדט ולכן יצאתי לעשיית הסדרה עם משימה להשיג אותן ואני שמח שעמדתי במשימה שלקחתי על עצמי וגאה בהצלחת הסדרה". 

 

פרופ' רוני שטאובר, היועץ אקדמי של הסדרה: "בראיה היסטורית, החלטתו של האוזנר לבסס את המשפט על מספר רב של עדים הראתה את גדולתו. האוזנר יישם את הקו שקבע בן-גוריון לפרוש באמצעות משפטו של אייכמן את סיפור השואה, לכן הובא אייכמן לארץ ולא חוסל בבואנוס איירס. בניגוד למשפטי נירנברג שלא עסקו בשואה כאירוע ייחודי ונמנעו בדרך כלל מלבסס את כתב התביעה על עדויות, האוזנר ביקש להשמיע את קולו של הקורבן. היו לו מטרות חינוכיות. הוא רצה להסביר באמצעות המשפט לנוער הגדל בארץ את המצבים הבלתי אפשריים שבפניהם נצבו יהודים נוכח מדיניות הרצח הנאצית. הוא ביקש לנפץ את תדמיתם של שורדי השואה כמי שהלכו כצאן לטבח. השמעת  קולו של הקורבן היא עיקר מורשתו של משפט אייכמן למשפט הפלילי הבין-לאומי העוסק ברציחות עמים ובפשעים נגד האנושות. בכך גדולתו של האוזנר כפי שמדגישים היום היסטוריונים של המשפט".

 
בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק באירוע:

  • פרופ' ערן נוימן, דקאן הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, באוניברסיטת תל אביב
  • פרופ' מירי שפר מוסנזון, ראשת ביה"ס להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ, אוניברסיטת תל אביב
  • יעל בלכר, שופטת בית המשפט המחוזי תל אביב
  • דנה יגור, שותפה ב"מיתר ושות' "
  • יורם בכלר, מנכ"ל Aio
  • תמר טוניק כהן, ראש דסק חוץ בכלכליסט
  • איילת השחר ביטון פרלה, שופטת בית המשפט שלום קריות
  • עו"ד אבי מיליקובסקי, פרקליט בפרקליטות המדינה, משרד המשפטים
  • מיכל בהדב, יועצת משפטית ראשית בחברת וובפאלס
  • יונתן יוסטמן, מנהל מחלקת בנייה ציבורית בעיריית רעננה
  • ליאורה וויס בנסקי, פרקליטה בפרקליטות המדינה, משרד המשפטים
  • רועי גלעד, דיפלומט במשרד החוץ, ירושלים ורעייתו ניצה בוגרת אף היא
  • ד"ר חוה נוימן, ראש מנהלת מדידה והערכה ב"מט"ח
  • נתי שוחמי, יזם "היפרוויז וונצ'רס" 

ועוד רבים. 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

 

רוצים לשמוע עוד בנושא?

צפו בשיחתם של יריב מוזר ופרופ' רוני שטאובר במסגרת 'תל אביב 360', ערוץ הפודקאסטים של אוניברסיטת תל אביב:

 

24 במאי 2022: כשקולינריה והיי טק נפגשים באקדמיה

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון ערך מפגש בנושא הקשר בין עולמות ההיי טק והקולינריה.

המפגש נערך ב"אנו - מוזיאון העם היהודי" בהשתתפות ראשת ביה"ס להיסטוריה ע"ש יעבץ באוניברסיטת תל אביב פרופ' מירי שפר מוסנזון; ג'וליה זהר, מנכ"לית טחינת אל ארז, זוכת פרס הכלכלה על שם הוגו רמניסיאנו לשנת 2022 במסגרת אירועי חבר נאמנים של אוניברסיטת תל אביב שהתקיימו במהלך חודש מאי, בתה לנא זהר, מנהלת הפיתוח העסקי של טחינת אל ארז ובוגרת התכנית הבינלאומית למנהל עסקים למנהלים של בית הספר קלוג רקאנטי בפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל אביב; ניר גל, משנה למנכ"ל יקבי ברקן ובוגר הפקולטה לניהול ובהנחיית רועי ירושלמי, גסטרונום, חוקר קולינריה, בוגר הפקולטה למדעי הרוח, ובימים אלה דוקטורנט בביה"ס להיסטוריה ע"ש יעבץ, אוניברסיטת תל אביב.

 

במהלך המפגש דנו המשתתפים בסוגיות הנוגעות להתפתחויות הטכנולוגיות והשפעותיהן על שוק המזון הישראלי בארץ ובחו"ל, השפעות היסטוריות על טעמם של מוצרי השוק הישראלי וכיצד שומרים על מובילות בשוק בינלאומי תחרותי לאורך עשרות שנים.  

 

סיגלית בן חיון פתחה ואמרה: "בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב נמצאים בחוד החנית של כלל תחומי התעשייה ומהווים הלכה למעשה את הקטר המניע של המשק. היכולת שלנו לייצר חיבור בין תחומים וממשקים שונים מהווה מנוע צמיחה משמעותי למשק כולו ומעמידה זרקור ייחודי, במיוחד על שילובים יוצאי דופן - לדוגמא בין הקולינריה לבין התעשייה." 

 

פרופ' מירי שפר מוסנזון ציינה כי "חקר ההיסטוריה מאפשר חשיבה מחוץ לקופסה. דברים שמובנים לנו מאליהם כיום לא היו מובנים לפני 20 שנה, כל שכן לפני 200 שנה. יחד עם היציאה ממגדל השן, חקר העבר יחד עם הבנת ההווה, יאפשרו לנו לקבל החלטות מושכלות לגבי העתיד". 

 

רועי ירושלמי, דוקטורנט להיסטוריה קולינרית, סקר את השינוי שחל בלימודי מדעי הרוח לאורך שני העשורים האחרונים: ״בוגרי הפקולטה למדעי הרוח יוצאים מכאן עם יכולות ניתוח יוצאות דופן, כלים לביטוי וחשיבה מחוץ לקופסה. ייחודיות זו לא נעלמה גם מעיניהם של מעסיקים ומנהלים בכירים - וכיום כולם מבינים כי יש משמעות עסקית ותעסוקתית בלימודי מדעי הרוח. כשעמוס שפירא היה מנכ"ל סלקום הוא אמר שמעוניין בבוגרי הפקולטה למדעי הרוח. בזמנו זה נשמע כמו קוריוז, אבל היום החשיבה הזו היא נורמטיבית לחלוטין ובוגרי פילוסופיה והיסטוריה מבוקשים גם בתעשיית ההיי טק והייעוץ העסקי. חל שינוי עמוק גם בתוכניות הלימודים עצמן, שלא קפאו על השמרים: כיום בביה"ס להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב חוקרים עוסקים בתחומים כמו תולדות הקולינריה, כדורגל ועוד".

 

ג׳וליה זהר שיתפה את הנוכחים בראשית דרכה כבעלת מותג הטחינה המוביל ובתלאות ההתחלה: 
״כל מי שחולם לעשות משהו צריך לזכור שכל ההתחלות קשות. כשהגעתי למפעל לפני 19 שנים, טחינה לא הייתה מוצר מבוקש ובוודאי שלא הייתה חלק אינטגרלי מהמטבח הבינלאומי. המוטו שלנו הוא שאוכל מחבר בין אנשים. מאז ומתמיד לא הסתכלנו על המתחרים אלא הקפדנו על איכות. מאז שנת 1990 אנחנו משתמשים באותו זן של שומשום ומייצרים את הטחינה באותה שיטת ייצור מסורתית. ב-2015 עברנו למפעל חדש והייתה התלבטות איך לשלב את הטכנולוגיה. החלטנו להמשיך ולשמור על הקו הייחודי וזה חלק מההצלחה הבינלאומית שלנו. היום זו חברה משפחתית, המשקיעה בחברה וחשוב לנו לקדם האוכלוסיות המוחלשות, ביניהם אנשים עם מוגבלויות, להט״ב, לעודד נשים לצאת לשוק העבודה ועוד".

 

לנא זהר ציינה כי "לאורך השנים הצלחנו לקדם את המוצר שלנו - טחינה גולמית - ולבסס אותו כענף ייצוא. שנים היינו כנישה בתערוכות מזון אבל בשנים אחרונות חלה פריצת דרך בתפיסת המזון והטחינה נהייתה סופר פוד. הפכנו להיות מזון בריא, מבוקש המוגש במסעדות בכל העולם. ארה״ב היא השוק הכי גדול שלנו ושם יש ביקוש גדול לאורך זמן, אבל אנחנו מייצרים גם לאירופה וגם למזרח הרחוק, שם רגילים לשומשום כטעם מבוקש. אנחנו עובדים הרבה עם שפים ישראלים בחו״ל כי טחינה הפכה להיות בסיס טוב לכל מטבח קולינרי גבוה. הטחינה מקובלת היום בכל מקום בעולם. אנחנו לצערי לא יכולים להתחרות במחירים בדובאי או ירדן בגלל עלויות ייצור, אבל לשוק הישראלי יש יתרון שמגיע גם בגלל הקידום של השפים הגדולים".

 

ניר גל, משנה למנכ"ל יקבי ברקן סיפר על התמורות שחלו לאורך השנים בשוק היין הישראלי: 
"שוק היין הישראלי היה בתחילתו שוק די בסיסי של קומודיטי.
בשנות ה-90 החלה מהפכת האיכות, תוך התמקדות ביינות זניים בינלאומיים פופולאריים.
בתחילת שנות ה-2000 חלה התבגרות נוספת ומתן דגש רב יותר לטרואר בהכנת היין ושיווקו. טרואר היא מילה המבטאת את האופי והייחודיות של מקום גידול היין.

בעשור האחרון עברנו אבולוציה נוספת והיא חיפוש וקידום זנים מקומיים. אותרו זנים עתיקים שמקורותיהן הולכים מאות שנים אחורה. כמו כן, מספר יקבים בראשות ברקן החלו לקדם את זן הארגמן שפותח בישראל בשנות ה-70. קידום זה של זנים מקומיים הוא טבעי וחשוב מפני שיין הוא קודם זהות וסיפור בעל הקשר תרבותי והיסטורי. בארץ אתם יכולים למצוא זנים מקומיים  תחת סדרת בטא, שהיא סדרה ניסיונית של יקבי ברקן, שבה אנו מקדמים פרויקטים מיוחדים.

מבחינת ייצוא יין ישראלי, 80% ממנו הוא לקהל היהודי בתפוצות שמחפש גם את הכשרות וגם את החיבור לישראל כמקום. האתגר המרכזי של תעשיית היין הישראלית הוא להרחיב את קהל המטרה מעבר לעולם הכשר ולבסס את ישראל כמדינת יין בעלת זהות ואיכות ייחודית. אנו רואים התעניינות רבה בקרב מובילי דעה ברחבי העולם לזנים המקומיים שלנו ולסיפורים הנותנים דגש לטרואר הישראלי".

 

בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק: 

  • ערן רון, יו"ר ובעל שליטה ברינסברג אחזקות בע"מ, שהגיע  עם רעייתו מהרטה ברוך-רון
  • שמוליק בס, יועץ מדיני בכיר במשרד החוץ
  • עוז כהן, סגן ראש אגף בכיר טכנולוגיה ומחשוב בכנסת ישראל
  • יגאל בן אהרן, חבר צוות הפיקוח הארצי על מגמות ניהול עסקי במשרד החינוך
  • אלדד קירשנר, מזכיר משפטי במחוזי תל אביב
  • שוקי שטואבר, חוקר וסופר

ועוד...

 

האירוע התקיים בחסות יינות ברקן וטחינת אל ארז

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>
 

26 באפריל 2022: וובינר עם פרופ' מורן סרף: כיצד משנה חקר המוח את עולם העסקים?

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון אירח את פרופ' מורן סרף, מדען ומומחה עולמי לחקר המוח, בוגר ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה בפקולטה למדעים מדויקים וביה"ס למדעי התרבות והמכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות ע"ש כהן בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב, להרצאה מקוונת לקהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב.

 

עמוס אלעד, סגן נשיא לקשרי חוץ, פיתוח משאבים וענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב, סיפר בפתח האירוע כי האוניברסיטה נמצאת בעיצומו של מבצע סיוע לסטודנטים וסטודנטיות מאוקראינה ובזכות הירתמות של בוגרות ובוגרים מסביב לעולם נמצאים כיום בקמפוס עשרות צעירים מאזורי הקרבות באוקראינה, אשר זוכים להמשיך כאן את לימודיהם האקדמיים עד שיוכלו לשוב אל בתיהם.

 

 

פרופ' מורן סרף ציין כי בשנים האחרונות חלה עלייה חדה בגיוס חוקרי מוח למגזר העסקי, כאשר כיום נפוצה המגמה בעיקר בקרב חברות ענק כמו גוגל, אמזון, טסלה ודומותיהן. בין הסיבות לכך ציין כי החברות מעוניינות לשכלל את הבנתן את האופן שבו אנשים חושבים, דרכים להשפיע על לקוחות, לבנות צוותים בצורה יעילה יותר, לגרום לאנשים למצוא עניין רב יותר בתוכן ומנגד להבין מה גורם להתמכרות, או לסלידה ממוצרים מסוימים.

 
פרופ' סרף הרחיב ואמר, כי חקר המוח מאפשר לתת הסבר ופרשנות רחבה יותר לתוצאות מחקרים פסיכולוגיים מן השנים האחרונות, בדגש על פסיכולוגיה התנהגותית. "היו הרבה מחקרים בפסיכולוגיה שהראו כי בני האדם מתנהגים באופן תכוף בצורה לא רציונלית, אך לא הציעו דרכים לשנות את המצב הקיים. כביכול אומרים לאנשים: ככה אנחנו. כאן הגיעו חוקרי המוח ואמרו "לא יכול להיות. הכל קורה במוח ואם אנחנו רוצים לשנות משהו, אז נצטרך להבין בדיוק איך הוא פועל, מה גורם לו ומה משפיע עליו. ובהתאם לשפר את אופן החשיבה שלנו".

 
בהרצאתו, סקר פרופ' סרף את מגוון האפשרויות לשימוש בחקר המוח בעולם העסקים. מתרומה לעולם השיווק, הניהול, קבלת ההחלטות, גיוס, בניית צוותים והתנהגות ארגונית, חשבונאות ומימון. בהתייחסו לתחום המימון, למשל, ציין כי: "אנשים מתקשים לתת הערכה ריאלית הנוגעת לשאלה ״כמה סיכון הם מוכנים לקחת בכל האמור לכסף. כמה הם מוכנים לסכן או להפסיד״. גם מומחים שעוסקים בתחום שנים ארוכות מתקשים לעיתים קרובות לקבל את העובדה שקנייה נכשלה או שהשקעה לא הצליחה על אף שידעו מראש מה הסיכונים. כאן נכנס חקר המוח ועוזר לתת לאותם משקיעים (מתחילים או מומחים) חיווי מאזורים עמוקים יותר במוח שמחזיקים מידע יותר אישי באשר לשאלת קבלת ההחלטות והסיכונים. שילוב של ידע על חווית הסיכון המודעת, אם זו שאליה יש לנו גישה מוגבלת במוח שלנו, יכול לעזור לאנשים להעריך סיכון בצורה מדויקת יותר. כלים מחקר המוח, המאפשרים גישה לאזורים עמוקים יותר במוחנו, מהווים דרך יעילה להבין את עצמינו ואת האופן שבו אנו מתנהלים בצורה טובה יותר".

 

לסיכום, ציין סרף שבעוד שחקר המוח כבר הראה כמה תרומות חשובות לעולם העסקים, ורבות מן החברות שהוא עובד עמן מוצאות שימושים רבים לעולם הזה, הוא עדיין אינו נגיש דיו לקהל הרחב, והצעתו לקהל השומעים הייתה למצוא דרך ליצור קשר עם חוקרי מוח שיוכלו לעזור לתווך את המחקרים החדשניים לעולם העסקים ולעזור להנגיש את היכולות הטכנולוגיות לעסקים, קטנים כגדולים.

 

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי: 

  • דפנה לנדאו, ראש מערך בנייה ונדל"ן בחטיבה העסקית בבנק לאומי
  • איריס רונלי ריקליס, מנכ"לית פורום מוסדות תרבות ואמנות  
  • שירה ביבס, מנהלת תחום דיגיטל בקבוצת שטראוס
  • לילך דנין לביא, מייסדת ובעלים Speak Up 
  • חיים רפלובסקי, DMC  מגן דוד אדום
  • פרופ' שימל מיכאל, מנהל טיפול נמרץ בבי"ח שערי צדק 

ורבות ורבים אחרים. 
 

14 במרץ 2022: וובינר עם משה רדמן על Metaverse והאינטרנט החדש

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשות סיגלית בן חיון, ערך וובינר עם משה רדמן, מנכ"ל חברת Anyverse.studio ומומחה בינלאומי לחדשנות, בוגר ביה"ס לכלכלה בפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.
 

 

מתוך דבריו של משה רדמן: 

״אני מודה לארגון הבוגרים והבוגרות של אוניברסיטת תל אביב על ההזדמנות לחזור לאוניברסיטה אחרי לא מעט שנים ולהעביר תכנים עדכניים ורלוונטיים לקהילת הבוגרים והבוגרות שלנו. שמחתי לראות היענות של מאות רבות של בוגרים ובוגרות שהגיעו לכנס, זה מעיד בעיניי על קריאה נכונה של המפה והבנה שהמטאוורס הוא לא ״עוד טכנולוגיה״ הוא שינוי קרדינלי של האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו ולא פחות ממהפכה. כולי תקווה ואמונה שהמהפכה הזו, כמו רבות אחרות, תובל בין היתר גם על-ידי בוגרים ובוגרות של אוניברסיטת תל אביב בפרט ושל קהילת היזמים והיזמיות בישראל בכלל״ .

 

במסגרת ההרצאה דיבר רדמן על הנדבכים השונים של המטאוורס, לרבות הגדרות מרכזיות, כגון מציאות מדומה (VR), מציאות רבודה (AR), מציאות מורחבת (XR), אסימון בלתי ניתן להחלפה (NFT), בלוקצ׳יין ועוד. 
כמו-כן, דנו במהלך ההרצאה בחיבור והקשר בין פלטפורמות אינטרנטיות נוכחיות כגון רובלוקס, מיינקראפט, פורטנייט ואחרות לבין המטאוורס כמו שאנחנו מדמיינים אותו בעוד כמה שנים ודנו באפשרויות השונות בעזרתן ניתן להתחיל לייצר חיכוך עם המטאוורס כבר היום (כהורים, כאנשי/נשות קריירה, כעסקים ובכלל). 

 

כפי שהמליץ במהלך ההרצאה, ביקש להדגיש שהדבר החשוב ביותר שאפשר לעשות כרגע הוא ללמוד ולהעמיק בתכנים השונים הקשורים למטאוורס, והנה כמה מקומות מעולים להתחיל בהם:

המקומות בהם רדמן כותב / מדבר (פודקאסט) על הנושא >>>
 

קהילה בפייסבוק שעוסקת רק במטאוורס >>>
 

 

אתרים ששווה להיכנס ולהתחיל להתנסות בהם:

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי:

  • חיים רפלובסקי, מנהל הערכות לאסונות, מד"א 
  • הרצל ארביב, יו"ר ה. ארביב ייעוץ בע"מ
  • דני דנקנר, יו"ר ACE
  • ארז פרלמוטר, יו"ר כל זכות
  • נעמי גרדן, ממונה על מחוזות חיפה והצפון, משרד החינוך 
  • דגנית פלטי, דירקטורית ב. גאון אחזקות בע"מ 
  • סער ברגיא, מנכ"ל אספרי 
  • מודי פלד, מנכ"ל פלגו
     

הרצאה נוספת שהעביר בנושא ופתוחה לקהל הרחב:
 

 

6 במרץ 2022: אירוע לכבוד יום הנשים הבינלאומי 2022

את יום הנשים הבינלאומי 2022 ציינו במפגש של מנכ"ליות משרדי הממשלה בוגרות האוניברסיטה: 

  • נעמה שולץ, מנכ"לית משרד ראש הממשלה החליפי, בוגרת הפקולטה למדעי החברה
  • לירן אבישר בן חורין, מנכ"לית משרד התקשורת, בוגרת הפקולטה למשפטים והפקולטה לניהול
  • והילה חדד חמלניק, מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, בוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול
  • מנחת הפאנל היתה עמליה דואק, עיתונאית, כתבת כלכלה ומגישה בחברת החדשות, בוגרת הפקולטה למשפטים

 

את האירוע פתחה פרופ' נטע זיו, נציבת שוויון ומגוון באוניברסיטה: "מדי שנה מציינים בעולם ב-8 במרץ את יום הנשים הבינלאומי, מתוך הבנה שאין אישה אחת שיכולה לייצג את כל הנשים. נשים מתמודדות היום עם המלחמה באוקראינה, נשים באפגניסטן הודרו בגלל שלטון הטאליבן ויש כמובן גם נשים באקדמיה. יום הנשים הבינלאומי הוא היום בו אנו מנסים לייצר את המכנה המשותף לכל הנשים באשר הן. קודם כל החדשות הטובות: בשנת הלימודים הזו תשפ"ב יש רוב נשי של סטודנטיות בכל המוסדות ובכל התארים. גם שיעור חברות ההנהלה נמצא בעלייה.
עם זאת, לצערנו הרב, ככל שמתקדמים בסולם הדרגות מספר הנשים הולך ופוחת. בשלב מסוים, כשפוגשים את הנמ"ר (נשיא-מנכ"ל-רקטור) נעצר מספרן של הנשים בתפקידים הבכירים. נדרשות תוכניות לעידוד ותמיכה כדי לצמצם את הפער. מקומן של נשים נפקד לאורך השנים מתפקידי הניהול הבכירים ואת זה אי אפשר לתקן ביום אחד. אתגר גדול עומד בפני מוסדות ההשכלה הגבוהה. היום הזה הנו תזכורת לגברים ולנשים שהמאבק לשוויון טרם הסתיים".

 

סיגלית בן חיון, מייסדת-שותפה של ארגון בוגרות ובוגרי האוניברסיטה: "בתום שנתיים, במהלכן נאלצנו להימנע מקיום אירועים פרונטליים, אנו גאים כי האירוע הפרונטלי הראשון של ארגון הבוגרות והבוגרים עומד בסימן "בוגרות משנות עולם". כ-55% מסך 206,000 בוגרי האוניברסיטה הן בוגרות ורבות מהן - אם כי עדיין לא מספיק - מאיישות תפקידים בכירים בכל ענפי המשק ובכל המגזרים. 
אוניברסיטת תל אביב מקדמת ומעודדת לימודי STEM - לימודי המקצועות הטכנולוגיים – לנשים, ויצרה תכנית הכוללת מפגשים משותפים וסדנאות מעשירות של כלל הפקולטה למדעים מדויקים ושל כל בית ספר בפקולטה בנפרד, שיתנו כלים, שיעזרו לסטודנטית בהמשך המסע האקדמי שלה".

 

בוגרות משנות עולם 

בין הנושאים שנדונו בפאנל הייתה שאלת הלימודים האקדמיים באוניברסיטה והשפעתה על התפתחותן המקצועית והאישית. הבוגרות התייחסו גם לאמירה שנאמרה לאחרונה על ידי שר הבטחון בני גנץ לשרת התחבורה מרב מיכאלי: "אמירות כמו של גנץ למרב מיכאלי נאמרות הרבה פחות וגם אם יש, הן לא עוברות בנונשלנטיות. אולי יש כאלה שמתרגזים מסגנון הדיבור של מרב מיכאלי, אבל אין ספק שעשתה שינוי מהותי מאוד בשיח."

 

כרמלה אלדד, אמה של נעמה שולץ הגיעה לשמוע את בתה, אשר התייחסה בין היתר גם לתחילת דרכה בתפקיד:
"ההתחלה הייתה מאוד קשה. הרימו גבה כי אני לא רק אישה, אני אישה חליפית... היום אף אחד כבר לא מרים גבה. המשרד שלנו עוסק בתהליכים מורכבים שמצריכים שיתוף פעולה בין כמה משרדי ממשלה. מה שצריך בשביל התפקיד הזה, וגם בשביל הרבה תפקידים אחרים, זה ראש על הכתפיים, לב במקום הנכון והרבה רצון לעשות טוב. היום העברנו החלטה לפיתוח מפרץ חיפה שנוגעת ל-9 משרדי ממשלה. בממשלה הזו ספציפית יש תודעה ברורה מאוד לחשיבות של הנשים ובאמת יש הרבה נשים בממשלה וגם בתפקידי מפתח במשרדים אחרים, מקווה שרק נצמח מפה".

 

לירן אבישר בן חורין התייחסה להבדלים בין הגישה של גברים ונשים בהתמודדות על תפקידים בכירים: "אנחנו חסרות בחדר כשאנחנו לא נמצאות, וזה מפתח אצלנו את הנטייה לחשוב שאנחנו פחות מתאימות. נשים תמיד אומרות "אנחנו לא עומדות בתנאי הסף". משום מה גברים תמיד עומדים בתנאי הסף, להם אין את ההתלבטות הזו. 
אין שום דבר רע ביעדים אמביציוזיים, אבל השלב הראשון צריך להיות  הקצאה של מכסות לאיוש תפקידי מפתח על ידי נשים. זה תהליך שבונה את עצמו. אם ניעזר במכסות בשלבים המוקדמים לא נזדקק להן מאוחר יותר. צריך להתגבר על הפרפרים בבטן ולשחרר את הפחדים שמנהלים אותנו. ברגע שאנחנו מתיישבות על הכיסא ועושות את מה שאנחנו יודעות לעשות הכי טוב, הכל מסתדר."

 

הילה חדד חמלניק התייחסה לשאלה האם היעד שהציב המשרד בראשו היא עומדת, לפיו 15% מהשכירים במשק יעבדו בהיי טק, אינו מגלומני: 
"ללא מעורבות ממשלתית נגיע למספר נמוך מעט מהיעד ולכן 15% זה בהחלט חזון ראוי. אבל - בלי מעורבות ממשלתית עיקר האנשים שיצטרפו להיי טק יהיו קרוב לוודאי ברובם המכריע גברים מתל אביב. גם הרצליה מתחילה להיות מעבר להרי החושך עבור עובדי ההיי טק. אנחנו חייבים להתערב כדי שיהיו יותר אנשים מהפריפריה וממגוון מגזרים. לגבי הנשים – שיעור הנשים בהיי טק עומד כבר כמעט 10 שנים על 35 אחוז. בליבת ההיי טק זה בערך 25%. דווקא באקדמיה רואים את העלייה בהשתתפות בלימודי מקצועות ההיי טק. הצבנו לעצמנו יעד של 45% נשים בקרב התוספת. אי אפשר להמציא נשים שילמדו מדעי המחשב אבל צריך לשאוף לשלב יותר ממי שנמצאות במסלולי ההכשרה באקדמיה לתוך התעשייה הזו".
 
בהמשך, שיתפה הילה מתי בדיוק הבינה מהי תקרת הזכוכית לנשים:
"בעלי ואני היינו יחד עתודאים בטכניון ולמדנו הנדסת אווירונאוטיקה וחלל. היינו 4 סטודנטיות מתוך עשרות גברים. אמרו לי שהיום המצב הוא אחר ואני מאוד מקווה שזה אכן כך. לאחר מכן התגייסנו יחד כמהנדסי אווירונאוטיקה וחלל בחיל אוויר. בגיל 27, השלב שבצבא מתקדמים לשלב הבא, לדרגת רב סרן, החלטנו להתחתן. מהרגע שענדתי טבעת הרגשתי את תקרת הזכוכית. התמודדנו על אותם תפקידים אצל אותם אנשים אבל אותו אף אחד לא שאל על החתונה המתקרבת. הפער הזה הוא דרמטי ואז גם החלטתי לא להמשיך בקריירה צבאית. למדתי באוניברסיטת תל אביב תואר שני בדיפלומטיה, בשביל הנפש, אבל זה התואר שהכי עוזר לי בתפקיד שלי היום. תואר בהנדסה לא מכשיר אותך לנהל הליך קבלת החלטות או משא ומתן, בין אם גלוי ובין אם סמוי, ואי אפשר להתפתח במגזר הציבורי בלי יכולת לנהל משא ומתן״.

 

בחלקו האמנותי של הערב נערך המופע "הכל אודות חווה" מבית היוצר של ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה: מחווה מוזיקלית לחווה אלברשטיין, בניהולו האמנותי של מוטי פרלמן ובניהולו המוזיקלי וניצוחו של בוגר ביה"ס, ניתאי ראך. המופע היווה מסע מוזיקלי מרגש אל מיטב שיריה של איקונת המוזיקה העברית חווה אלברשטיין, בביצוען של הזמרות חן ויין, יערה אטיאס, מאיה סייג, מיקה כהן, נטע שמחון ורילי ווילו, אותן ליוו חמישיית מיתרים ופסנתר. 

 

בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק באירוע:

  • קרן שקד, Head of Experience Management  AKT Global  
  • חנה רדו, יזמית עסקית וחברתית
  • דפנה גזית וייס, מנכ"לית מריאטה אחזקות
  • נועה דנאי, מנהלת ניהול ידע ומידע ואחראית חוק וחופש המידע בכללית
  • חיים רפלובסקי, מנהל היערכות לאסונות בישראל במגן דוד אדום
  • גבי ג'ופי, מנכ"לית DbMotion Allscripts  בישראל
  • ד"ר דניה שפירא, חברת הנהלה באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית
  • דינה ניראון, מנכ"לית ספרקס פרטנרס
  • מירב שוורץ אלון, סגנית מחלקת הביקורת העסקית, בנק הפועלים,
  • גו'אנה לנדאו, מייסדת ומנכ"לית  “Vibe  Israel”, חברת חבר נאמנים של אוניברסיטת תל אביב 

ועוד רבות ורבים אחרים. 

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מודה ליקב ירושלים, נותני החסות לאירוע, ולמנכ"ל והיינן הראשי ליאור לקסר

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

23 בינואר 2022: כיצד הפך מיזם סרטי תרבות גבוהה לפרויקט התיעודי הגדול בישראל? וובינר עם יאיר קדר

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון מודה למאות המשתתפים שלקחו חלק בוובינר "כיצד הפך מיזם סרטי תרבות גבוהה לפרויקט התיעודי הגדול בישראל" עם יוצר הסדרה זוכת הפרסים "העברים" - יאיר קדר, בוגר התכנית הרב תחומית והחוג לספרות עברית בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב, ומבקר הקולנוע של ידיעות אחרונות, בנימין טוביאס, בוגר ביה"ס לקולנוע ע"ש טיש בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב.  

 

 

בפתח הריאיון שאל בנימין טוביאס את יאיר קדר על תקופת לימודיו בפקולטה למדעי הרוח לאור העובדה, כי ידע מגיל צעיר שעתידו המקצועי יהיה בעולם הקולנוע. קדר השיב כי בחר דווקא במדעי הרוח ולא בבית הספר לקולנוע כיוון שרצה לחוות תחומים נוספים, כדי להכיר טוב יותר את העולם לפני שיעשה את הסרט הראשון.

 

בהמשך  הריאיון התייחס יאיר קדר בשיחה לפרויקטים העכשוויים בהם הוא עוסק כעת במסגרת המשך פרויקט "העברים" והאתגרים העומדים בפניו כיוצר: "אחרי 16 הסרטים של העברים, עם הדמויות של הסופרים והמשוררים העברים והיהודיים והיידישיסטים, חשתי בצורך ללכת צעד אחד אחורה - אל עבר הדמויות שעומדות מאחורי הזהות שלנו - חציין ביהדות, חציין במודרניות, וכולן עיצבו איזה חלק משמעותי בנו - שלושה סרטים חדשים עכשיו בעשייה - על ברוך שפינוזה, שמביים דוד אופק, ומתמקד בחרמות ובחירות המחשבה, סרט על קרל מרקס שמביים בנימין פריידבנרג, על מקומו של מרקס במציאות העכשווית שלנו, שובו המסוים אל המציאות שלנו, והאקטיביזם הישראלי שבהשראתו דרך סיפור חייו, וסרט שאני מביים על זיגמונד פרויד שחוגג מאה שנה להמצאת האגו, המצאה שאין מי שפטור מצילה בעת החדשה. נושא המימון הוא תמיד אתגר - הרבה סרטים נופלים בדרך, והייתי שמח לו משאבים נוספים היו מאפשרים יצירת סרטים רבים יותר. יש לנו עבר מופלא, והעברים הם אמצעי מעולה לחגוג אותו, לצלול לתוכו ולהכיר אותו. כל העבר, כפי שאמר א״ב יהושע בסרט של העברים עליו, עוד לפנינו.  www.ivrim.co.il".

 

בין  הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי: 

  • נאוה מיכאל צברי, מנהלת מרכז שטראוס  במרכז רעיה שטראוס וחברת סגל באוניברסיטת תל אביב
  • אלה מירז, שופטת בבית משפט
  • אבי נודלר, יזם ובעלי HT

ועוד רבים אחרים.

28 בדצמבר 2021: וובינר עם סיון רהב מאיר על ניו מדיה, אולד מדיה, משפחה וקריירה

ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון אירח מאות משתתפים למפגש אישי עם אשת התקשורת והמרצה סיון רהב מאיר, בוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל אביב, לשיח על ניו מדיה, אולד מדיה, משפחה וקריירה.

 

את המפגש פתח עמוס אלעד, סגן נשיא האוניברסיטה לקשרי חוץ, פיתוח משאבים וענייני בוגרים אשר אמר: "אוניברסיטת תל אביב רואה את בוגריה כקטר המניע של משק הישראלי והכלכלה העולמית. ואכן, רק לאחרונה נבחרה אוניברסיטת תל אביב במקום ראשון מחוץ לארצות הברית (והשמיני בעולם כולו) במספר היזמים שגייסו הון בשנת 2021 לפי מדד פיצ׳בוק. זכייה זו הינה כמובן מקור גאווה גדול מבחינתנו והוכחה כי אנו עומדים בהצלחה ביעד שהצבנו לעצמנו להיות היצואנים הגדולים ביותר של מובילי השוק והכלכלה הגלובלית, אך יותר מכל זוהי תוצאה של ההשקעה הבלתי מתפשרת שלנו בארגון הבוגרות והבוגרים של האוניברסיטה בהובלתה של סיגלית בן חיון, אשר רואה לנגד עיניה בראש ובראשונה את המטרה לייצר קהילה משנת עולם המורכבת כולה מבוגרינו ומהבוגרות והבוגרים לעתיד."

 

 

סיון רהב מאיר, אשר החלה את לימודיה באוניברסיטת תל אביב בגיל 16, היא בוגרת הפקולטות למדעי החברה ולניהול. בדבריה התייחסה להתפתחות המקצועית שלה ולמספר נושאים אקטואליים העומדים על סדר יומה של התקשורת בעידן הקורונה:

"בשנתיים האחרונות, מאז פרוץ המגיפה, כולנו הפכנו לצרכני תקשורת כבדים דרך המסכים. גם מי שלא היה מכור קודם לכן 'איבד את הנוגדנים' והתמכר, כי זו הייתה הדרך היחידה שלנו לתקשר אחד עם השני. אמנם עדיין יש דבר שנקרא תעודת עיתונאי של לע״מ אבל בעידן הרשתות החברתיות, כל מכשיר טלפון חכם הוא שווה ערך לתעודת עיתונאי וכל מי שמחזיק פה בסלולרי הוא מומחה, פרשן, אפידמיולוג ואפילו רמטכ"ל. אנחנו העיתונאים עוקבים אחרי העמודים שלכם ברשתות, משם מגיע רוב התוכן, הקליל וגם הרציני."

 

"מהאמירה שפעם הטיחו בנו 'אתם שם בתקשורת!' במעין טענה, בביקורת בסגנון אתם שמאלנים מדי, אתם ימנים מדי - אני רוצה להפנות את האצבע בחזרה אליכם, הקהל: 'אתם שם בתקשורת!'. כי באמת אתם התקשורת היום. הסלולרי שלכם מייצר את התכנים."

 

"האמון בתקשורת על פי נתוני המכון הישראלי לדמוקרטיה הוא 33 אחוז בלבד. אנחנו לא מצליחים לעשות לכם סדר בבלגן, לתת פשר והקשר, להחכים. לא סתם המילה שנבחרה למילת השנה על ידי האקדמיה היא 'טרלול', רק שכל אחד אומר את זה על השני."

"יש הרבה יותר פייק ניוז כי הכל עובר יותר מהר ובלי סינון, אבל זה חלק מהמשחק החדש. עד שאוציא מהמערכת צלם לשטח, אתם כבר תשדרו בלייב. זה הופך את השיח לשטחי מצד אחד אבל מצד שני פעם היה צריך ללכת לספריה כדי לדעת מי עיר הבירה של איזו מדינה והיום מספיקה בדיקה זריזה ברשת. הכללים משתנים, נקודה, ושורש הדברים הוא כאמור שכולנו עיתונאים. ואם כולנו עיתונאים - אז כדאי שנתחיל לקחת על זה אחריות."

 

באשר לאלימות הגואה ברשתות החברתיות, אמרה סיון רהב מאיר, שחוותה לא פעם מתקפות בעצמה: "היום אדם צריך לעבור סדנת התמודדות עם שיימינג, ממש קורס הכנה. יש לזה המון השלכות, כל אחד בתקופה כלשהי בחייו יכול לעבור שיימינג, בקבוצת הווטסאפ של הכיתה או מול כל הפיד בפייסבוק. אם כולנו עיתונאים, אז צריך להיות ערוכים לכך. היו כמה גלים של מתנגדי חיסונים ש'התיישבו' לי על הדף השנה, לאחרונה 'הצל' פרסם נגדי פוסטים וזה הביא עוד גל. אדם צריך לברך גם על ביקורת כלפיו, השאלה איך וכמה. העיקר זה לבנות חוסן נפשי, בעיקר אצל צעירים שנתקלים בתופעה. איך לשמור על עצמך כשחמשת אלפים איש בשעה כותבים נגדך?"

 

"אחת הידיעות החשובות בעיניי השנה היא הידיעה שהדומיין המרכזי של השנה הוא 'טיקטוק' ולא גוגל, לראשונה. מה שאומר שהאנושות פחות ופחות עוסקת בחיפוש אחר תוכן בגוגל ויותר ויותר מחפשת סרטונים של טיקטוק. זה מעיד על משהו".

 

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי:

  • ד״ר אלון נבט, סגן מנהל בי"ח בלינסון
  • ורד אורן, מנהלת היחידה לתקשורת וקשרי חוץ במכון התקנים
  • חיים רפלובסקי, מנהל הערכות לאסונות במגן דוד אדום
  • ד״ר גיא קורלנד, CTO Of Incubations בחברת הטכנולוגיה רדיס לאבס
  • יהודה אילן, מנהל הגנת סייבר בתעשייה, קבוצת מפטגון
  • אריאל רובשקין, מנכ״ל AllMeD Solutions

ועוד רבים אחרים...

 

אודות ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב:

לאוניברסיטת תל אביב מעל ל-200,000 בוגרות ובוגרים, בהם רבים הנמנים על מובילי העשייה במדינת ישראל ,אשר מכהנים תפקידי מפתח בעולם המשפט, בתעשיית ההיי-טק, בבתי החולים, בכלי התקשורת, במערכת החינוך והתרבות וכמובן באקדמיה. מטרת ארגון הבוגרות והבוגרים היא מינוף יכולת ההשפעה של בוגרות ובוגרי האוניברסיטה ככוח תורם לחברה הישראלית, מתוך רצון לשרת את הבוגרות והבוגרים באשר הם על ידי שיתוף בידע ויצירת נטוורקינג מקצועי, כמו גם באמצעות יצירת הזדמנויות מעוררות השראה לבוגרות והבוגרים בארץ ובעולם. משימת ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב לטפח קהילה שמשנה עולם.

29 בנובמבר 2021: וובינר עם פרופ' רן בליצר על עידן הרפואה המנבאת

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל-אביב בראשות סיגלית בן חיון אירח כ-1000 בוגרות ובוגרים לוובינר של פרופ' רן בליצר בנושא עידן הרפואה המנבאת

 

פרופ' רן בליצר הוא בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, ראש מערך החדשנות ב"שירותי בריאות כללית", ראש קבינט המומחים של "מגן ישראל" להתמודדות עם נגיף הקורונה ועומד בראש החברה הישראלית לאיכות ברפואה.

 

את הארוע פתח פרופ' אהוד גרוסמן, דקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ובעצמו בוגר הפקולטה, מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר: "הפקולטה שלנו היא הגדולה בארץ. אנחנו מכשירים בכל שנה כ-200 רופאים ישראלים בשני מסלולים – 125 במסלול השש-שנתי המסורתי, ועוד 75 במסלול הארבע שנתי, ואנחנו הולכים לגדול השנה. כמו-כן יש לנו מסלול של כ-60 בוגרים אמריקאים שלומדים בארץ. יש לנו בפקולטה גם בית ספר לרפואת שיניים, בית ספר למקצועות הבריאות - סיעוד, הפרעות בתקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה, בית ספר לבריאות הציבור, שהוא מאוד חשוב היום, וכן מרכז אקדמי ללימודי המשך שמכשיר אלפי רופאים בשנה. 19 בתי חולים ומרכזים רפואיים גדולים מסונפים לפקולטה שלנו ואנחנו מצליחים יפה בהוראה ובמחקר.

 

מאז כניסתי לתפקיד שמתי לעצמי למטרה לחזק את החלק האישיותי אצל הסטודנטים במסגרת לימודיהם. כיום אנו שמים דגש על לימוד המבוסס יותר על הבנה ופחות על יידע. בוגרינו מובילים כיום משרות בכירות בעולם הרפואה בארץ ובעולם".

 

פרופ׳ רן בליצר התייחס בדבריו בין היתר גם לדברים הבאים: ״אנחנו חיים בעידן מרגש בו בזכות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית, הגישה של רפואה מגיבה מאוחרת מוחלפת ברפואה מנבאת, יוזמת, ומונעת. במקום לנסות לתקן את נזקי המחלה בשלב מאוחר, מתערבים בשלב מוקדם ואפילו בשלב טרום-מחלה, בו הסבירות לריפוי מלא גבוהה ונזקי הטיפול מינימליים. מדינת ישראל ככלל ושירותי בריאות כללית בפרט, נמצאים בחוד החנית העולמי במהפכה הזו - גם בפיתוח פתרונות, וגם ביישום בקנה מידה נרחב למיליוני אנשים מדי יום״. 

 

 בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי:

  • אמיר טל, המדען הראשי של "בית אקשטיין"
  • חגית אדלר, מנהלת חטיבה בקבוצת "אסם-נסטלה"
  • מירב קלו, בעלים ומנכ"ל "בתנועה"
  • עודד שטמר, מנכ"ל מחוז מרכז "לאומית שירותי בריאות"
  • עמוס בר שלו, יזם
  • רוית ברניב, דירקטורית "כללית שירותי בריאות"
  • שרון ארגוב, יועצת אסטרטגית, שטראוס אסטרטגיה בע"מ
  • טובי כרמון, מנכ"לית Talkateen

ועוד רבים וטובים...

 

 

24 באוקטובר 2021: וובינר בנושא מוגבלות, שוויון והנגשה

לקראת היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות, ערך ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון וובינר בנושא מוגבלות, שוויון והנגשה.

 

במסגרת זו התקיים פאנל מיוחד בהנחיית פרופ' נטע זיו, נציבת שוויון ומגוון באוניברסיטת תל אביב ובהשתתפות בוגרות ובוגרי האוניברסיטה הפועלים בנושא:

  • יובל וגנר, פעיל חברתי למען אנשים עם מוגבלויות, מייסד ויו"ר עמותת נגישות ישראל וקצין לשעבר בחיל האוויר הישראלי, לימודי תואר שני בפקולטה לניהול 
  • רויטל לן כהן, מנהלת תחום שילוב בחינוך בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, בוגרת הפקולטה למדעי החברה
  • ארז פרלמוטר, מייסד, שותף ויו"ר דירקטוריון כל זכות, בוגר הפקולטות למדעים מדויקים, לניהול ולמדעי הרוח
  • גיא בן דור, מייסד ארגון 180° מעלות - קידום והעצמת אנשים עם מוגבלויות באמצעות פעילויות חינוך וספורט, בוגר הפקולטות למשפטים ולניהול

 

אוניברסיטת תל אביב רואה חשיבות עליונה בהנגשת הסביבה ושילובם של אנשים עם מוגבלויות בכל תחומי הפעילות הן במהלך לימודיהם והן כבוגרות ובוגרים. במסגרת זו הוחלט לקיים השנה את הדיון החשוב לקראת היום הבינלאומי החל ב-3 בדצמבר וזאת במטרה לחזק את המודעות לנושא בכל ימות השנה. 

 

 

 בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר: 

 אבי לרמן, מנכ"לי ארגון נכי צה"ל; עדנה בר און, יו"ר העמותה הישראלית לאחווה מקצועית בינלאומית; שוקי שטאובר, חוקר וסופר; איה דויטשר, מנהלת המחלקה למשפט עבודה בפרקליטות מחוז תל אביב; שמעון חציר, סמנכ"ל בכיר מגזר החשמל באורמת; מיכאל לבקוביץ, בעלים ומנכ"ל חברת תה ולימון ועוד רבים.    

2 בספטמבר 2021: רעשי רקע: וובינר עם ד"ר אורן טנא

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון אירח מאות בוגרות ובוגרים לוובינר 'רעשי רקע' בנושא שחיקה בחזיתות הבית והעבודה עם ד"ר אורן טנא, בוגר ביה"ס לרפואה וביה"ס לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, פסיכיאטר ומנהל המרפאות הציבוריות לבריאות הנפש במרכז הרפואי ת״א (איכילוב) ומרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.

 

את האירוע פתחה פרופ' תלמה הנדלר, פסיכיאטרית וחוקרת במדעי המוח של הרגש, מחלוצות תחום הדימות התפקודי של המוח בישראל, ראש מכון סגול לתפקודי המוח באיכילוב, פרופ' לפסיכיאטריה ופסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.

 

 

ד"ר אורן טנא התייחס בדבריו להבדלים בין "שחיקה" ל"דיכאון", שני מושגים השגורים בשפה היומיומית אך טומנים בחובם מצבים שונים והציג על רקע המציאות המאתגרת בה אנו חיים כיום, מהם ההבדלים המהותיים בין תפיסת מושג ה"שחיקה" כפי שהיכרנו בעבר לבין אינספור התמודדויות יומיומיות העשויות להוביל לשחיקה בהווה: "בעבר המושג שחיקה התייחס לעבודה. אבל מה עושים בעולם החדש שלנו שבו עבודה ובית כה מעורבבים? אכן שחיקה היא חוויה של עבודה, אבל גם של בית וגם של לימודים. ובקיצור: כולנו נשחקים בחזיתות החיים".

 

בהמשך התייחס לקשר בין המציאות האלטרנטיבית המשתקפת לנו באמצעות הרשתות החברתיות והקשר בינה לבין שחיקה: "בכמה צעדים פשוטים מנהלים, חברות וגם אנשים פרטיים, יכולים לתרום לשגשוג ולהיאבק בשחיקה! כבר כשאני קם בבוקר, אני מופצץ במידע. רובו שלילי. חלק אחר מעורר קנאה. במקביל לקיום היומיומי שלנו מתקיים עולם מקביל ומושלם ברשתות החברתיות. איך לא נשחקים אל מול עומס המידע? איך ניצלים מההפצצה הזו?".

 

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי:

  • ארז פרלמוטר, מייסד ויו"ר "כל זכות"
  • חיים רפלובסקי, מנהל היערכות אסונות במגן דוד אדום לישראל
  • חזי הימלפרב, מנכ"ל אייסיקיור

ועוד רבות ורבים...

5 באוגוסט 2021: שיחה אישית עם אילנה דיין

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון, בשיתוף עם אגודת הידידים האמריקאית של אוניברסיטת תל אביב בראשות ג'ניפר גרוס, ערך וובינר נשי בין-יבשתי ובמרכזו שיחה אישית עם אילנה דיין, בוגרת הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן אוניברסיטת תל אביב ובעלת תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת תל אביב, על עיתונות חוקרת, תקשורת, פוליטיקה ומה שביניהם.

 

באירוע השתתפו כ-600 בוגרות ובוגרים מכל רחבי העולם.

 

פרופ' שירה דביר-גבירצמן מהחוג לתקשורת ע"ש דן הנחתה את האירוע המקוון מלונדון ומרי שגיא-מידן - אדריכלית ועיתונאית, מייסדת Maydan Architects, Inc, בוגרת הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון והפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, קיימה את הריאיון מעמק הסיליקון.

  

באופן טבעי, האירוע משך את תשומת לב התקשורת, ודווח במדור TMI הלאונג' של מעריב וכן במדור אירועים ומינויים של גלובס:

לידיעה במדור TMI - הלאונג' של מעריב>

לידיעה במדור אירועים ומינויים של גלובס>

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מזמין אותך לצפות בראיון המלא:

 

צילום: סשה פרילוצקי

14 ביולי 2021: סיפור שהוא כל הסיפור - אירוע עם ד"ר נועם פיינהולץ בנושא סטוריטלינג

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון, ממשיך בסדרת מפגשי השראה והעשרה לבוגריו והפעם שם זרקור על עולמות הסטוריטלינג – כי איך לספר את הסיפור, זה כל הסיפור.

 

סטוריטלינג מדויק הוא כמו מפתח. אם תסובבו את הסיפור נכון הדלתות יפתחו.

 

למעלה מ-900 בוגרות ובוגרים נרשמו להרצאתו של  ד"ר נועם פיינהולץ, הנחשב לגורו של עולם הסטוריטלינג, מרצה ומאמן בעולם הסיפורים התאגידיים ובעל ניסיון מצטבר ועתיר שנים של שידורי רדיו, פודקאסטים, סדנאות והרצאות, בוגר ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש בפקולטה לאמנויות והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.

 

הנה כמה טיפים חשובים שנתן פיינהולץ לצופים:

הכר את הקהל – מי הקהל? מה הם יודעים? מה חשוב להם? איך הם מתחברים לנושא? עניתם על השאלות האלו... עכשיו אפשר לצאת לדרך.

 

לחשוב כמו הקהל - הקהל תמיד שואל את עצמו "מה יוצא לי מזה". נסו לשכנע אותו בערך הדברים שלכם. ספרו את הסיפור מנקודת המבט שלו. אם יש פער בידע או בנקודת המבט גשרו עליו בפתיחה.

 

לחשוב על היום שאחרי - מה המטרה התקשורתית שלכם? מה אתם רוצים שהקהל ידע / יחשוב / ירגיש / יעשה בסוף המפגש? על פי התשובות לשאלות הללו בנו את הפרזנטציה.

 

מה הקהל ידע - כלומר אילו נתונים (DATA) אני צריך להציג. אין צורך להעמיס בנתונים שלא ישרתו את המטרה התקשורתית שלכם.

 

מה הקהל יחשוב - כלומר במה אני רוצה לשכנע אותו. כאן לא מדובר על נתונים "קרים" אלא על עיצוב תודעה. מה תפיסת העולם אותה אני מנסה להעביר.

 

מה הקהל ירגיש - כלפי הבעיה שהצגתי, כלפי הפתרון, כלפי המציג או הגוף אותו הוא מייצג וכלפי עצמו בתוך ההקשר הנתון.

 

מה הקהל יעשה - יסגור עסקה? יתעניין וימשיך לפגישה נוספת? ישנה את ההתנהלות שלו? תחליטו מה אתם רוצים ובהתאם לזה תתחילו להגדיר מה הקהל צריך להרגיש, לדעת ולחשוב כדי להגיע לתוצאה הזו.

 

זיקוק עד 10 מילים - זקקו את הרעיון שלכם לכדי כותרת פשוטה של לא יותר מעשר מילים. אם הליבה של הרעיון ברורה לכם היא תהיה ברורה גם לקהל. אידיאלית, בחרו מסר אחד לכל אינטראקציה.

 

90 שניות פתיחה - חשבו היטב על הפתיחה. 90 השניות הראשונות הן קריטיות. תוך 90 שניות אתם צריכים להבהיר לקהל שכדאי לו להקשיב לכם, שמה שיש לכם לומר מספיק חשוב, חדש, מעניין ובעיקר רלוונטי אליו. 

 

כיצד לתפוס תשומת לב? דרך שאלה / נתון מפתיע / דוגמא / סיפור אקטואלי / פן אישי / מה יצא לך מזה כמאזין? הקהל ייתן לכם כמה שניות של חסד אבל עליכם להילחם על תשומת ליבו.

 

חוק טרנטינו – לכל סיפור יש התחלה, אמצע וסוף... אבל לא בהכרח בסדר הזה. מצאו את ה"תסריט" הנכון עבורכם, זה שמתחיל חזק, מגביר, ומשאיר את החלקים הקשים לרגע בו הקהל אתכם לגמרי. 

 

אז מי הגיבור? אם אתם עסק שמוכר שירותים הגיבור הוא לא אתם... המשתמש הוא הגיבור. מכאן תמשיכו לבד.

 

היה היה פעם - אנשים זוכרים סיפורים ולא סיסמאות. מצאו סיפור או דוגמא מוחשיים שיעבירו את המסר. במקרה של מיזם טכנולוגי לדוגמא ניתן לתאר את העולם לפני ואחרי המיזם או את חייו של משתמש אחד. במקרה של הצגת נתונים ניתן לצלול לנתון אחד מרכזי שסיקרן אתכם ולספר את הסיפור המלא מאחוריו”.

 

 

בין הבוגרות והבוגרים שהתחברו וצפו:

  • עו"ד דפנה מיתר-נחמד, משקיעה חברתית, מיוזמי ומקימי המכון למשפט ופילנתרופיה באוניברסיטת תל אביב, יו"ר משותף של קרן משפחת צבי ועפרה מיתר, מונתה לאחרונה ליו"ר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב
  • דורי מנור, יו"ר קבוצת לובינסקי בע"מ
  • דורון שרם, עורך בידיעות אחרונות
  • מאיה פידלמן, יועצת מדינית במשרד החוץ
  • חזי הימלפרב, מנכ"ל 02Cure Ltd
  • משה זלצברג, מנכ"ל חברת תכנון השבבים Veriest Techtime
  • אבי חודין, מנכ"ל אלקטרה  SPC ועוד רבים.

28 ביוני 2021: וובינר תיירות ישראלית - היום שאחרי

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, ממשיך בסדרת מפגשי העשרה לבוגריו והפעם שם זרקור על תעשיית התיירות, הנמנית כיום עם הסקטורים הרגישים ביותר במשק.

בפאנל שהתמקד במגמות, באתגרים ובהזדמנויות בעת הזו, בעיקר לאור הרלוונטיות לכך בימים האחרונים, השתתפו ארבעה בוגרים הנמנים עם מובילי עולם התיירות הישראלי:

  • אמיר חייק, נשיא התאחדות המלונות בישראל ויו"ר אל"ה תאגיד המיחזור, בוגר הפקולטה לניהול והפקולטה למדעי החברה,
  • אסף זמיר, שר התיירות לשעבר, אשר מונה בימים אלה לתפקיד הקונסול הכללי בניו יורק, בוגר הפקולטה למשפטים
  • ענת סטריק דהאן, משנה למנכ"ל מלונות ישראל קנדה, בוגרת הפקולטה למדעי הרוח
  • רוני פיבקו, יו"ר, נשיא ומנכ"ל קבוצת קלאב הוטל וסגן נשיא התאחדות המלונות בישראל, בוגר הפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול

 

להנחיית האירוע נבחרה בוגרת שמכירה מקרוב את תעשיית התיירות ומלווה אותה שנים - לי אברמוביץ, חברת מערכת חברת החדשות N12  של קשת 12, בוגרת הפקולטה למדעי החברה.

 

 

בין הדברים שעלו בוובינר:

אמיר חייק: "לדעתי צריך לשים יעד של 10 מיליון תיירים וזה יעד שצריך להיות מלווה בתשתיות, אטרקציות, שדה תעופה. ענף התיירות הוא ענף כלכלי מאוד ומעסיק עובדים בכל הארץ ובעיקר בפריפריה שם המוביליות גבוהה, בה פקיד קבלה יכול להפוך למנכ"ל ואפילו מנכ"ל הרשת. זה ענף מרתק ושמח. ענף שקשור ליחסי חוץ, ככל שיש יותר תיירים אנשים יראו שכדאי לבקר פה שוב. הענף הוא הכל: הוא תחום התעופה, הסוכנים, מורי הדרך, המסעדות והוא קשור להרבה גורמים שמרכיבים את ענף התיירות הישראלית".

 

ענת סטריק דהאן: "יש תהליך של מעבר לאוטומציה בענף שלנו. אפשר להגיע למלון לעשות צ'ק אין, להזמין את החדר דרך האינטרנט, להגיע למלון ואח"כ גם לפתוח את הדלת של החדר בעזרת אפליקציה בלי לעבור דרך הקבלה. זו רק דוגמא אחת מיני רבות על איך הענף הזה ממציא את עצמו מחדש, מתאים את עצמו לעולם של היום כל הזמן".

 

רוני פיבקו: "כיום ברחבי העולם, שבוע העבודה מתקצר מששה לחמישה ומחמישה לארבעה ימים בשבוע וכך יותר אנשים יצאו לחופש. ארצות המזרח ומדינות ברה"מ לשעבר נפתחו וגם אלו מחפשים לראות ולתור בעולם שהיה סגור להם ולכן יש כיום יותר תיירים ונופשים ממה שיש מלונות. יש צורך דחוף בבניית הרבה מאוד מלונות. זה אינטרס מובהק של משקיעים ושל המדינות ולכן יותר ויותר מלונות מכל הסוגים ייבנו בעידוד המדינות תוך מתן מענקי השקעה ליזמים״.

24 ביוני 2021: אירוע השקה בלעדי לבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב ב'אנו - מוזיאון העם היהודי'

מאז נחנך אנו – מוזיאון העם היהודי באוניברסיטת תל אביב בחודש מרץ האחרון, הוא מושך אליו מספר רב של מבקרים ועניין.

 

לכן, יזם ארגון בוגרות ובוגרי האוניברסיטה בראשותה של סיגלית בן חיון, יום אחד בו נפתחו שערי המוזיאון רק לבוגרות ובוגרים ובני משפחותיהם. ההיענות לא אחרה לבוא, ומאות נרשמו. הבוגרות והבוגרים שהגיעו לאירוע נהנו מקבלת פנים, הדרכה והרצאות. בן חיון הביעה את תודתה למוזיאון וברכה אל כל אלה שבאו ליהנות מהמסע המרתק, המציג את סיפורו של העם היהודי לאורך הדורות ועד ימינו בצורה חדשנית ומרגשת.

 

בנוסף, נהנו בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מהרצאות של שתיים מחברות הקהילה: ד"ר אורית שחם גובר, האוצרת הראשית של המוזיאון ובוגרת ביה"ס להיסטוריה על שם צבי יעבץ של הפקולטה למדעי הרוח וביה"ס לחינוך, ומדי שביד, מנכ"לית התחדשות המוזיאון, בוגרת הפקולטה לאמנויות שדיברה על אתגרי הבנייה של מוזיאון גדול.

 

מוזיאון אנו שואף להעניק לדור הבא את המפתח להבנת זהותו היהודית, לחזק את תחושת השייכות לעם היהודי, להעמיק את הקשר בין יהודים בישראל לבין יהודים ברחבי העולם, לטפח רגש גאווה במורשת היהודית ולהתגאות בהישגי העם היהודי במרוצת הדורות ובתרומתם לעולם.
 

​​​​

24 במאי 2021: וובינר בנושא עולם ההייטק של המחר: המגמות, ההזדמנויות והאתגרים

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, ממשיך בעוצמה במסורת  המפגשים עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה והפעם קיים אירוע שעסק בעולם ההייטק של מחר – תחת הכותרת From Startup Nation to Scale up Nation.

 

באירוע נפגשו ארבעה בוגרים ש"עשו את זה" כל אחד בתחומו:

  • קובי מרנקו, מנכ"ל ומייסד שותף Arbe Robotics, בוגר הפקולטה למדעי הרוח  
  • יפעת אורון, Incoming Senior Managing Director at Blackstone and Head of the Firm's Tel Aviv Office, בוגרת הפקולטה לניהול 
  • עומר כילף, מנכ"ל ומייסד שותף של Innoviz Technologies, בוגר הפקולטות להנדסה ולניהול 
  • קרן מאיר רובינשטיין, מנכ"לית ונשיאת IATI האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות, בוגרת הפקולטות למדעי החברה, לניהול ולמשפטים 

את האירוע הנחתה ענבל אורפז, חוקרת בתוכנית ליפקין שחק במכון למחקרי ביטחון לאומי, יועצת אסטרטגית בתחומי החדשנות והסטארטאפים, דוברת ומרצה, בוגרת הפקולטות לאמנויות, לניהול ולמדעי החברה. 

 

 

בין הדברים שנאמרו בפאנל:

קרין מאיר רובינשטיין:

"הקורונה יצרה שינוי פרדיגמה עם שינוי משמעותי בתרבות האירגונית ודרכי עבודה. תקופה דיכוטומית של צמיחה משמעותית בהיי טק מלווה במאבק אינטנסיבי בין החברות על כוח עבודה איכותי לצד פיטורי עובדים, ושנת שיא בגיוס הון לצד ירידה בכמות העסקאות".

 

 יפעת אורון:

"העובדים מהותיים מאוד להצלחת והשא הערך בחברות. כמעט היחידים שצריך אותם זה העובדים. קרנות מבינות שאם אין לעובדים מספיק נתח הן אמורות להגדיל את נתח האופציות שלהם. מי שעלול להיפגע זה האנג'לים שהשקיעו בתחילת הדרך. היום יש לזה פתרון בתצורת סקנדרי, שבהם הם נקנים החוצה ע"י משקיעים שמגיעים בשלבים מאוחרים יותר. אבל את העובדים הכי צריך פה, הם כל הסיפור".

 

קובי מרנקו:

"אני חושב ששוק ההייטק הישראלי לא צריך להיות מוטרד משוק ההון ומהכסף. הוא צריך להיות מוטרד  ממה שקורה ביפו, ממה שקרה בבת ים ומאום אל פחם. אין ממשלה והמדינה איבדה את יכולתה לשלוט בנעשה. גם אם הנסד״ק יפול בשלושים אחוז יהיה מספיק כסף לסטראטפים בישראל״...

"בשנים הבאות תעשיית ההייטק תסבול מהסיטואציה הפוליטית בישראל ומהמצב שבו אנחנו נמצאים״....

״זו התקופה הכי טובה בתולדות העולם להיות יזם. אפשר באמת להשפיע על חיים של אנשים ויש הרבה דברים טובים שאפשר לעשות. אם בעבר ההייטק התעסק בהימורים ודברים פחות נחמדים היום התעשייה באמת משנה את העולם ויזמים ישראלים נמצאים כמעט בכל תחום שהוא חיוני לקיום העולם בדור הבא".

 

עומר כילף:

״אם יש מקום אחד שישראל יכולה להיות גאה בו וצריך להמשיך להשתמש בו, זה ביכולת שלה לייצר חדשנות ולהביא להישגים. זאת התדמית שבנתה אותה עשרות שנים, אבל אפשר להשתמש בזה כדי לתקן את הנראות של המדינה. אנחנו לא נוכל להסביר למה אנחנו המסכנים, כי אנחנו גדולים וחזקים, אבל אנחנו כן יכולים להיות האומה שמייצרת חדשנות ולהמשיך לפתח את הצד הזה וכך לתקן את איך ישראל נתפסת כלפי חוץ״.

 

לקראת סיום המפגש, שאלה אורפז את המשתתפים אם למישהו יש משהו להוסיף. על כך ענה עומר כילף: "תלמדו באוניברסיטת תל אביב!".

קובי מרנקו מיהר לחזק ואמר "לגמרי! סטטיסטית - זו בוודאי דרך נכונה להיות יזם".

28 באפריל 2021: סיפורים מהצד השני: וובינר עם אוהד חמו

על רקע התראות צבע אדום ומתיחות בעוטף עזה, ערך ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, אירוע עם אוהד חמו, בוגר הפקולטה למדעי החברה בלימודי מדע המדינה והתכנית הרב תחומית באוניברסיטת תל אביב

 

את המפגש הנחתה ד"ר מירה צורף, חברת סגל בכיר בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה של בית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב וחוקרת במרכז משה דיין לחקר המזרח התיכון ואפריקה.

 

 

המפגש עם אוהד חמו, מבכירי הכתבים של חדשות 12, שנערך בעקבות פרסום ספרו "פני השטח", מביא את סיפורם של הפלסטינים בנקודת הזמן הנוכחית – על המהפכות שמתרחשות בשטחים (בעיקר בקרב בני הדור הצעיר), על הייאוש והתחושה של היעדר עתיד אישי ועל השינוי המסתמן ביחס לישראל. 

 

הוא מספר על הקשיים של עיתונאי המסקר את הפלסטינים וצועד בשדה המוקשים של סיקור בשטח עוין, על הדילמות שעולות וצצות לעיתים (האם לאכול בסוכת אבלים של מחבל מתאבד, שימוש בטרמינולוגיות שונות וכו). 

 

חמו נוגע בהבדלים בין חמאס, פת"ח והג'יהאד האסלאמי, מדבר על הבחירות בשטחים ועל מאבק הדמים בין חמאס לפת"ח, מספר על הנבואה החמאסית שלפיה ישראל תימחק בשנת 2022, ומדבר גם על האחר - אותם צעירים עזתים המשתמשים ברשתות החברתיות כדי לחלוק את הטראומות שלהם עם בני גילם הישראלים בעוטף עזה.

 

בין הבוגרות והבוגרים שצפו: 

יו"ר איגוד השופטים בהתאחדות לכדורגל רונית תירוש, מנהלת מרכז האסטרטגיה והחדשנות בסמסונג רותי אדר, נשיא ו-CTO חברת UPnRIDE Robotics עמית גפר, יזם וסמנכ"ל בחברת אינוביד Technologies צחי זיגדון, מנכ"ל ויו"ר R.O.N Maor רפי מאור, מנכ"ל אתנה בע"מ צור עציון, מנהלת מוזיאון המיסים במשרד האוצר מירה דרורד"ר דניה שפירא – חברת הנהלה, יו"ר ועדת האינטרנט, עורכת ראשית ועורכת תוכן של האיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית ועוד רבים אחרים.

20 באפריל 2021: הפנים שלנו בעולם: וובינר עם בוגרות ובוגרים בתפקידי שגרירים וקונסולים ברחבי העולם

למדינת ישראל יש כיום 108 נציגויות בעולם מתוכן 81 שגרירויות, 21 קונסוליות ועוד 6 משלחות / משרד כלכלי. על רקע חגיגות יום העצמאות ה-73 של מדינת ישראל, הזמין ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, את ארבעה מראשיהם, כולם בוגרות ובוגרי האוניברסיטה, לאירוע מקוון שעסק באתגרים הייחודיים של שגרירי ישראל בזירה הבינלאומית בכלל ובמשבר הקורונה בפרט.

 

נענו להזמנה:

  • יפה בן ארי, שגרירת ישראל ביפן, בוגרת הפקולטה למדעי החברה  
  • שני קופר-זוביידה, שגרירת ישראל בגאנה, ליבריה וסיירה לאון, בוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה למדעי הרוח
  • סנדרה סימוביץ, קונסולית כללית במינכן, בוגרת הפקולטה למשפטים
  • ורן פלג, קונסול כללי של ישראל למערב סין, בוגר הפקולטה למשפטים והפקולטה לניהול

את האירוע הנחתה פרופ' חנה לרנר, ראשת ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת תל אביב, בוגרת הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.

 

 

יפה בן-ארי, שגרירת ישראל ביפן אמרה: "מיתוג ישראל ביפן זכה לעדנה בימי המשבר. לא רק הצלחת מבצע החיסונים זיכתה את ישראל בתדמית חיובית בתקשורת היפנית, אלא אף החשיפה של מבצע הטיפול והחילוץ של הנוסעים הישראליים שהיו על ספינת הקורונה בראשית ימי המשבר. הפעילות המוגברת של השגרירות ביצירת תוכן ברשתות החברתיות – כאשר מרבית האוכלוסייה עברה לעבודה מרחוק - משך אף הוא תשומת לב רבה בשנה האחרונה.

מבצע הטיפול בתיירים הישראלים על ספינת הקורונה, הן בתקופת ההסגר על הספינה והן בתהליך השחרור וההעברה ארצה היה קשה ומורכב במיוחד בראשית התפשטות המגיפה, כאשר החרדה וחוסר הידיעה על אופי המגיפה הקשו על ההתנהלות מול הגורמים השונים. הטיפול בחילוץ ישראלים רבים אחרים מרחבי תבל באותם חודשים ראשונים הוכיח עד כמה מדינת ישראל, באמצעות משרד החוץ ושליחיו, מטפלת באזרחיה במסירות יוצאת דופן.

משבר הקורונה יצר אתגרים רבים. מעבר לאתגר הרפואי והכלכלי עלה הצורך להסתגל למציאות חדשה של אי וודאות, ולמציאת פתרונות יצירתיים להמשך התפקוד והשגת היעדים.

עולמות התרבות והאמנות כמו גם תעשיית התיירות ספגו גם כאן מכה קשה. הדיפלומטיה הישראלית גילתה יכולת הסתגלות מהירה. בהתאמה לנורמל החדש יצרנו פלטפורמות חדשות. גייסנו תכנים רלוונטים ועיצבנו אותם למדיות ציבוריות: סיפור קצר של אתגר קרת "בחוץ" הופק כסרטון קצר ביפנית בהפקה ייחודית משותפת עם אמנים יפנים. יצירה שזכתה לתפוצה רחבה כולל הקרנה על שלטי חוצות בו זמנית בכיכר המרכזית בשיבוייה בטוקיו, בטיימס סקוור בניו יורק ועל בנין "הבימה" בתל אביב. היצירה תורגמה ל-20 שפות."

 

רן פלג קונסול כללי של ישראל למערב סין ציין כי: "דווקא בסין, בה הכל פתוח מצד אחד, אך סגור לעולם ולטיסות מצד שני, אני מרגיש שתפקידו של הדיפלומט חוזר להגדרה המסורתית של נציגות בשטח שמהווה ראש גשר לגורמים הישראלים, המסחריים והאחרים, אל שיתופי פעולה עם הסינים. זאת דרך יצירת קשר אישי, בלתי אמצעי אל מקבלי ההחלטות, דברים שלא ניתן לייצר דרך הזום. כשרק פרצה הקורונה בסין, נשארנו רק אנשי משרד החוץ בקונסוליה עם אי ודאות גדולה ובתחושה אפוקליפטית משהו. המשימה הייתה, בראש ובראשונה, לדאוג לשלומם ולפינויים של הישראלים שהיו כאן ובנוסף לכך להעביר ולשקף את המציאות בסין, באופן מהימן. היום הקורונה כמעט ולא נוכחת בסין והמקרים הבודדים שמתגלים מנוטרים ומבודדים היטב באופן שעד כה מנע גל שני".

 

שני קופר-זוביידה, שגרירת ישראל בגאנה, ליבריה וסיירה לאון אמרה: "המלריה יותר נוכחת כאן מהקורונה. אני מודה, שביקשתי מבנותיי להשתדל לא להיפצע בתקופה הזו... הקורונה הגיעה אלינו מאוחר ולמרות ששיעור הבדיקות באפריקה נמוך מדרישות ארגון הבריאות העולמי, בכל היבשת כולה כ-4.5 מיליון איש חלו בקורונה, והם המהווים כ-3% מסך המקרים באוכלוסיית העולם. בהקשר זה אפשר להגיד שהתמזל מזלה של אפריקה".

 

סנדרה סימוביץ, קונסולית כללית במינכן התייחסה לתפקידו של הדיפלומט בעת הזו: "בטווח הקצר יש לדיפלומטים דרך לייצר היום פלטפורמות דוברותיות רבות יותר באמצעות המסכים. אבל השמחה לשוב להיפגש קיימת ולא נועדנו לייצר דיפלומטיה במרחב הוירטואלי. הכימיה והאינטראקציה הבינאישית חשובה מאוד לדיפלומטיה ולזה אין תחליף".

 

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר:

אהוד איטם, ראש נציגות במשרד החוץ, לשעבר שגריר ישראל בטורקיה ובקוסטה ריקה, אדוה רוגלין, מנכ"לית קיבוץ געש, אלון נבט, סגן מנהל המרכז הרפואי הלל יפה, אירית סביון, מנהלת מחלקת מש"ב הדרכה במשרד החוץ ועוד רבים אחרים.

9 במרץ 2021: וובינר לכבוד יום האישה הבינלאומי 2021

כמיטב המסורת, גם השנה ציין ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון את יום האישה הבינלאומי באירוע חגיגי עם בוגרות מעוררות השראה ומשנות עולם.

את המפגש המקוון פתחה פרופ' אילנה אלי, יועצת נשיא אוניברסיטת תל אביב להוגנות מגדרית, שחשפה קצת מספרים: מחצית מכלל הלומדות באוניברסיטאות הן נשים, אבל בדרגת פרופסור מן המניין הן מהוות רק 20 אחוז.

 

בפאנל, אותו הנחתה כתבת הצרכנות והתיירות בחברת החדשות של ערוץ 12 לי אברמוביץ, בוגרת הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, השתתפו:

  • ד"ר שרון שחם, מייסדת ונשיאת  Karyopharm Therapeutics, בוגרת הפקולטות למדעים מדויקים, למדעי החיים ולניהול באוניברסיטת תל אביב
  • עו"ד שולמית גרי, מנכ"לית בנק ישראל, בוגרת הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן באוניברסיטת תל אביב
  • ציפי פינס, במאית ומפיקה, מנכ"לית ומנהלת אומנותית של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר, בוגרת הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב

 

 

לי אברמוביץ הגיעה לאוניברסיטה היישר מהקיבוץ והרגישה שהגיעה לפסגת שאיפותיה: "כתבות ותחקירים רבים שעשיתי בתחילת הדרך, התבססו על השראה שקיבלתי מהלימודים בחוג לפסיכולוגיה ולתקשורת - רכשתי כלים שמשמשים אותי עד היום".

 

ציפי פינס סיפרה שהוריה, ניצולי שואה, ייעדו אותה להוראה "כי יש הרבה חופשות", ורק כשגיא היה בן ארבע החלה את לימודיה באוניברסיטה. "רציתי ללמוד תיאטרון אבל אמרו לי שזה לא מקצוע, זו דרך חיים... ולכן למדתי במקביל עוד מקצועות. שכחתי את הבית והייתי עסוקה רק בלימודים".

 

הדוברות  האחרות שאלו את ציפי איך היא מגיבה כשאומרים עליה שהיא אישה חזקה. "אצלי זה היה עניין של התפתחות, לא היה לי שום חלום חוץ מלהיות בתיאטרון, לא נולדתי כאן ועברית לא הייתה שפת האם שלי, הדברים קרו עם הזמן. לא נורא להיות חזקה, אין צורך להתבייש בזה".

 

שולמית גרי סיפרה ששירתה בלהקה צבאית, והייתה גם דוגמנית: ״גדלתי במושב קטן בגליל העליון, והיה לי חלום לעשות צדק ולהיות עורכת דין. האוניברסיטה זימנה לי אתגרים חדשים ולימודי המשפט העניקו לי כלים אנליטיים, שמשמשים אותי עד היום. 

במשך 17 שנים עבדתי במכון ויצמן, וב-8 השנים האחרונות במכון שימשתי כמנכ"לית המכון וסגנית הנשיא למנהל וכספים. בהמשך התמודדתי על תפקיד מנכ"לית בנק ישראל – ולשמחתי נבחרתי לתפקיד".

 

שרון שחם  הודתה כי במהלך תשע שנות לימודי הכימיה ילדה את שני ילדיה, ודשא היא לא ראתה. "סביבת הלימודים העניקה לי את הכלי הכי חשוב - לחשוב. איך אתה ניגש לבעיה, מגדיר אותה ומציג פתרון. את זה אני מנחילה לעובדים שלי היום".

 

בנוסף, ציינה ש"בארצות הברית אנשים מאורגנים לפי ארגוני בוגרים של אוניברסיטאות ומאוד קשה להקים חברה בארה"ב, ועוד בבוסטון, כשאני שרון מרעננה, בלי קשר לאף אחת מהקליקות האלה. המזל היה שבעלי הוא מתוך העולם הזה, בקהילות של ג'ון הופקינז ומקומות נוספים, אבל בדיוק בגלל זה אני כל כך שמחה שארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב קם ויוצר את החיבור הזה גם בארץ. אני מקווה שיעשה עוד הרבה."

 

כולן הסכימו שהניהול הנשי שונה מהגברי במספר פרמטרים - החל מנאמנות למקום העבודה וכלה בשיטות ההקשבה; שהשנה האחרונה הייתה איומה ושלמדנו על עצמנו כנשים הרבה דברים.

הטיפ שלהן: "חשוב לחלום כי חלומות יוצרים מציאות, חלומות מחזקים ונותנים כוח. תגביהו את הרף בכל פעם מחדש".

 

בין הבוגרות והבוגרים שצפו באירוע בשידור חי:

השופטת דניאלה שריזלי, השופטת ורדה בן שחר, מנכ"לית נכסי געש אדוה רוגלין, יו"ר לשעבר ויצו העולמית רבקה לזובסקי, סמנכ"ל כספים בקבוצת קשטן דגנית מור–מרשק, יו"ר עמותת תן לפריון עפרה בלבן, מנכ"ל קבוצת פלזית-פוליגל עמיר אברמוביץ, סמנכ"לית הכספים לשעבר באל על דגנית פלטי ועוד רבות ורבים אחרים  

 

כהטבה מיוחדת, זכו משתתפות ומשתתפי האירוע בהקרנה מיוחדת של הסרט עטור השבחים "המועמדת המושלמת", המספר את סיפורה של רופאה צעירה מערב הסעודית, שמשקיעה רבות בעבודה בקהילתה הקטנה ולמרות זאת בכל יום מחדש נאבקת על כבודה ועל מקומה, רק בשל היותה אישה. היא מחליטה לעזוב את ערב הסעודית אך טעות רישום מונעת ממנה יציאה מהארץ. הסרט מקבל פה תפנית - כשהיא מגישה בקשה חדשה היא טועה ומגישה טפסים כמועמדת ל...ראשות העירייה. תחילה היא מנסה לבטל את הכל, אך כאשר היא זוכה לתמיכה מפתיעה מצד הנשים בעיר היא מבינה שקיבלה הזדמנות חד פעמית לעשות שינוי אמיתי. ייתכן שדווקא היא תהיה המועמדת המושלמת לתפקיד.

23 בפברואר 2021: חזרה למסלול: וובינר בנושא עולם האופנה והעיצוב

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב ממשיך במסורת המפגשים המקוונים עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה, והפעם עם נושא מפתיע וצבעוני העוסק בקורונה, תצוגות אופנה, טרנינגים, נעליים, אריגים נוחים וכל מה שביניהם.

 

ביוזמתה של ראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב סיגלית בן חיון, ותחת הכותרת "בחזרה למסלול", דברו ארבעה בוגרות ובוגרים על השינויים בענף האופנה והעיצוב בצל הקורונה:

 

  • טל גרנובסקי אמית, היסטוריונית אופנה, מרצה ומנהלת ארכיון האופנה והטקסטיל ע"ש רוז, שנקר, בוגרת הפקולטה לאמנויות
  • אורי להבי, בעלים מנכ"ל ומנהל הקריאייטיב של "דניאלה להבי", בוגר הפקולטה לניהול
  • יוסי הררי, מעצב תכשיטים בינלאומי, בוגר הפקולטה למדעי הרוח והפקולטה למדעי החברה
  • ואלינור דביר, עיתונאית ועורכת תכנים בתחום האופנה וסגנון חיים ב"וואלה", בוגרת הפקולטה להנדסה שהנחתה את האירוע.

 

 

טל גרנובסקי אמית אמרה בין שאר הדברים כי:

״המתח בין המציאותי לדיגיטלי, שלא היה מספיק נוכח בעולם האופנה, נאלץ להיכנס אליה בתקופת הקורונה".

״עולם האופנה מצליח לעשות אדפטציה מאוד יצירתית בימים האלה - ויצירתיות היא שם המשחק״.

״אני חושבת שלא נחזור כל כך מהר לצאת החוצה עם טרנינג שלא למטרות של להוציא את הכלב״.

 

יוסי הררי אמר:

"בשנה האחרונה כולם למדו ש-Less is more. היה 'אובר' של כל דבר. יותר מדי מוצרים על המדפים... בכמויות. וזה יצר בלבול בכל ענף״.

״האונליין נתן את הסטירה לעולם הקמעונאות כבר לפני כמה שנים... השנה האונליין היה מקור מאוד טוב בשונה משנים אחרות, בגלל שהחנויות היו סגורות ואנשים היו בבית והתחילו לקנות לעצמם דברים״.

״האינסטגרם יוצר את הדיאלוג בין המעצב לקהל שלו״.

 

 אורי להבי אמר, בין היתר:

״הכל באופנה הופך להיות הרבה יותר קז׳ואל כי אין אירועים. גם בנעליים הקו יותר קז׳ואל - והמכירות של נעליים מאוד גדלו״.

״לקוחות פיתחו השנה הרגלים חדשים״.

״הלקוחות הפרטיות שלנו עברו לאונליין - האתר הפך בין לילה לחנות הכי חזקה שלנו. חלון הראווה הכי גדול ובעל השפעה״.

"כשאין תערוכות, יותר קשה להגיע ללקוחות סיטונאים חדשים בחו"ל , ועבור מעצבים שאין להם דאטה בייס זה אפילו יותר מאתגר ". 

 

בין הבוגרות והבוגרים שהצטרפו וצפו בוובינר בשידור חי:

נדב פלטי, יו"ר חברת מפל תקשורת ומנכ"ל מדיה גרופ; כרמלה אבנר, סמנכ"לית תפעול ו- IT, שטראוס מים; חוה כץ, אוצרת ראשית ברשות העתיקות; חזי הימלפרב, יזם, מנכ"ל O2Cure Ltd; תמר אריאב, לשעבר נשיאת המכללה האקדמית בית ברל ועוד רבים אחרים.

12 בינואר 2021: מדברים על תוצאות הבחירות בארה"ב: וובינר

הכל עניין של טיימינג:

על רקע ההכנות להשבעת נשיא ארצות הברית הנכנס, ובשעות בהן עסק הקונגרס בהליכי ההדחה של טראמפ, ערך ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון אירוע שתוכנן עוד קודם לכן, שעסק בתוצאותיהן הדרמטיות של הבחירות לנשיאות, לסנאט ולקונגרס בארה"ב, והשלכותיהן על העולם ועל ישראל.

 

באירוע המקוון השתתפו בוגרות ובוגרים מעוררי השראה שבחרו באקדמיה כדרך חיים ונשארו באוניברסיטת תל אביב, גם אחרי שסיימו את ימי הדשא:

  • ד"ר אודי זומר - ראש המרכז לחקר ארה"ב באוניברסיטת תל אביב בשיתוף תוכנית פולברייט, בוגר ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה - אוניברסיטת תל אביב,
  • פרופ' מירי שפר מוסנזון - ראשת ביה"ס להיסטוריה ע״ש צבי יעבץ באוניברסיטת תל אביב, בוגרת ביה"ס להיסטוריה ע״ש צבי יעבץ
  • ד"ר ליאורה הנדלמן-בעבור - ראש מרכז אליאנס ללימודים איראניים באוניברסיטת תל אביב, בוגרת הפקולטות למדעי החברה ולמדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.

 

את האירוע הנחו שני אנשי תקשורת בולטים ובוגרי האוניברסיטה, העוסקים באקטואליה ובמתרחש בארצות הברית ביום-יום:

  • טל שניידר - כתבת פוליטית ומדינית, זמן ישראל, בוגרת הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל אביב
  • אורי פסובסקי - פרשן בכיר, גלובס, בוגר ביה"ס להיסטוריה וביה"ס למדעי התרבות בפקולטה למדעי הרוח, והפקולטה לניהול ע"ש קולר אוניברסיטת תל אביב.

 

 

 

הפאנל דן בשאלות מורכבות וגדולות:

איך תתאושש אמריקה מן המשבר שפקד את גבעת הקפיטול בסוף השבוע האחרון? 

מה מלמדים אירועי השבוע על הדמוקרטיה בארצות הברית ועל השבר הדמוקרטי בעולם? 

האם ביידן יהיה מסוגל לגשר על הפערים בחברה האמריקנית? 

מהן ההשלכות של הפגיעה בחופש הביטוי? ומהם גבולות חופש הביטוי? 

איך ישפיעו סיום הכהונה של טראמפ והנזק המטורף במעמדו על יחסי ארה"ב-ישראל? 

מה חושבת אירן?

והאם זו תקופה היסטורית?

 

 

פרופ' מירי שפר מוסנזון:

"מנהיגים במזרח התיכון ובראשם ארדואן אומרים לארצות הברית היום בציניות 'אמרנו לכם': התדמית שהקרנתם כלפי חוץ כשומרי הדמוקרטיה, אפילו אתם לא יכולים להגיד לנו עכשיו כיצד להתנהג. חיכוך ידיים דומה מתרחש גם במוסקבה. וגם הנשיא האירני.

 

כהיסטוריונית, אני יכולה לומר שכאשר ישנה תחושת כאוס של אובדן מצפן, אנשים עושים דברים שלא היו עושים בסיטואציות אחרות. ראינו דוגמאות לכך לאורך ההיסטוריה, בהן מגפות (כדוגמת הדבר) חוללו שינויים דרמטיים".

 

ד"ר ליאורה הנדלמן-בעבור:

"מנקודת המבט של איראן ומדינות נוספות במזה"ת, הממשל האמריקאי, שנוהג מזה שנים להטיף להן מוסר בנושאים של זכויות אדם, מצוי בשפל כאשר מתגלה היחס שלו כלפי אזרחים אמריקאים (כמו פרשת ג'ורג' פלויד). בעקבות תוצאות הבחירות בארה"ב, דומה שבאיראן התחושה הכללית היא של הקלה. לצד התבטאויות אנטי-אמריקניות שכבר הורגלנו בהן, יש ציפייה דרוכה לקראת הבאות. במיוחד למהלך שבמסגרתו יוסרו הסנקציות שהוטלו עליה מאז נסיגת טראמפ מההסכם ב-2018.

 

באיראן גם צפויות להתקיים בחירות לנשיאות בקיץ ויש לחץ גדול להביא את וושינגטון לביטול ההגבלות, או לפחות חלקן, עד אז.

מעבר לכך, קיימת מגמה עולמית שבה מאזן הכוחות משתנה ואתו גם הלכי רוח שמשוועים למנהיגים "חזקים" מסוג מסוים. ביידן הוא פוליטיקאי בעל וותק רב בקונגרס, ויש ממנו ציפיות רבות. רבים רואים בו מעין אביר על סוס לבן שיביא למעין תיקון עולם לאחר 4 שנות טראמפ".

 

ד"ר אודי זומר:

במידה וטראמפ יודח, זו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה האמריקאית שנשיא יודח פעמיים.

 

הקריטריון האולטימטיבי לדמוקרטיה הוא העברת כוח בדרכי שלום. הרעיון שמפלגה שהפסידה בבחירות מעבירה את המושכות למפלגה המנצחת בדרכי שלום מהווה אבן יסוד במערכת דמוקרטית באשר היא. האירועים האלימים בגבעת הקפיטול בשבוע שעבר חותרים תחת היסודות הללו.

 

בנוסף לכך, אחד הקריטריונים הבסיסיים בחוקה האמריקאית הוא עיקרון הפרדת הרשויות שמטרתו למנוע ריכוז כוח יתר וניצול לרעה של אותו כוח. העובדה שראש הרשות המבצעת הביא להפסקת הליך חוקתי יסודי שעומד בליבת הפעילות של הרשות המחוקקת, ובאופן אלים, חותרת גם תחת העיקרון היסודי הזה.

 

ועם זאת, 74.2 מיליון בוחרות ובוחרים הצביעו לטראמפ. נשיא שרבים מהמסרים שלו במהלך כל שנות כהונתו היו ברוח דומה. ולא פחות מזה, גם רבים מהפוליטיקאים הרפובליקנים עד הרגע הזה לא ממהרים להרחיק את עצמם מטראמפ.

 

אחת ההשפעות הבולטות ביותר של הקורונה על הפוליטיקה האמריקאית נובעת מהיקפי ההצבעה חסרי התקדים במעטפות. זה אפשר, למרות הנסיבות הקשות של מגיפה עולמית, למספר חסר תקדים של בוחרות ובוחרים להצביע. מעבר לזה, רבים מאותם מצביעים היו דמוקרטים. וזה גם מה שנתן הרבה מהנופך הדרמטי של יום הבחירות והימים שלאחריו, כאשר הקולות הנספרים מהמעטפות היו מאזורים עירוניים שהם לרוב מעוזים דמוקרטים.

 

הסכמי אברהם הם שינוי פרדיגמטי במציאות המזרח תיכונית. שינוי שלאורו מדיניות החוץ האמריקאית במזרח התיכון תצטרך להתעדכן. ראשית, בניגוד לשנות ה-90 והמציאות הבילטרלית שמחלקת המדינה האמריקאית דגלה בה אז, מדובר במציאות מולטילטרלית, שמשפיעה על מערכת הבריתות האזוריות, צירי הכוח, וההתמודדות עם אירן.

 

שנית, הפלסטינאים, שהתפיסה הייתה שעד שלא תהיה התקדמות מולם לא תהיה התקדמות עם כל גורם אחר במזרח התיכון, כבר לא באותו סטטוס. מעמדם השתנה בצורה יסודית מרגע שהתבססה המגמה על פיה ישראל וגורמים אזוריים מתקרבים גם ללא התנאי המקדים של התקדמות להסדר עם הפלסטינאים".

 

בין מאות הבוגרות והבוגרים שצפו:

מנכ"ל איסטרוניקס מיקי קני, מנכ"ל אייקומד ערן אליצור, השופטת דניאלה שירזלי, יו"ר ומנכ"ל ACS זאב קירשנבוים, מנכ"ל ביתן- ספארק גדעון רייס, מנכ"ל גליל קפיטל מימון בע"מ ג'רי מנדל, נשיא האוניברסיטה לשעבר פרופ' יוסף קלפטר ורעייתו פרחיה, ועוד רבים.

​​

6 בדצמבר 2020: תרבות האוכל בצל הקורונה: וובינר

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, חוגג בימים אלה חמש שנים להיווסדו וממשיך במסורת מפגשי העשרה עם בוגרים ש"עשו את זה" . עם 85 אלף בוגרות ובוגרים חברים, בוגרים מעוררי השראה ניתן למצוא כמעט בכל אחד מתחומי ההשפעה והעשייה, אך הפעם היה זה מפגש מפתיע וטעים במיוחד.

הארגון הזמין את קהילת הבוגרים לאירוע קולינרי-זומי-מעשי עם ארבעה בוגרות ובוגרים, כולם ידועני התחום – 

  • יובל בן נריה, שף ובעלים של קבוצת טאיזו, שלמד בפקולטה למדעי הרוח
  • דושי (אנדראה) לייטרסדורף, הבעלים של House of Dallal בוגרת הפקולטות למדעי הרוח ומדעי החברה
  • אסף אביר, מחבר "לא ספר בישול" העוסק במדע ואמנות הביס המושלם
  • ד"ר יסמין מרוז, ראש מעבדת המחקר בבית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון באוניברסיטת תל אביב ובוגרת הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטה.

אסף, איש של מילים, דילג בין שלושת דוברי הפנל בקלילות כשהוא מנווט אותם בין זיכרונות מהקמפוס, טעמים, קופסאות ומשלוחים.

יובל בן נריה גילה שהוא בנם של שני רופאים בוגרי אוניברסיטת תל אביב. "הורי הסכימו שאהיה טבח, אבל התעקשו על תואר וזה היה קשה מאוד. תמיד הייתי מאחור, ועד היום לא סיימתי את התואר".

דושי לעומתו העידה על עצמה: "חננה מלידה, דילגתי על הטיול הגדול של אחרי הצבא, נרשמתי לאוניברסיטה ונשארתי על ספסל הלימודים 12 שנה ו-4 תארים". לעומתם יסמין בחרה באקדמיה ועם רקע בפיזיקה היא עוסקת כיום בהתנהגות צמחים, ותקשורת ביניהם, בגישות שמגיעות מעולם הפיסיקה.

 

דושי ויובל הסכימו בניהם על הרבה ממה שעשתה הקורונה למסעדות ולאן פני הענף. הם הודו שהתפתחה חוויה אחרת וחדשה של צריכת טייק אווי בקופסאות. "הטייקאווי החדש מאפשר לנו גם לשמר את כח האדם שלנו, הצוותים שלנו, וגם לשמור על המוניטין שלנו", הם אמרו.

 

משהו ישתנה אחרי שהכל יגמר? שאל אסף את המסעדנים, האם המגפה לימדה אנשים להבין מה תפקידן מסעדות?
יובל: "שני ז'אנרים יחזיקו בגדול- הפיין דיינינג בקצה אחד והסביח או פלאפל בקצה השני. אנשים שהתחילו לבשל בבית מבינים עכשיו כמה עולה דג ומעריכים יותר את התשלום הגבוה".

 

דושי: "הקורונה הביאה איתה הדגשים חדשים, ואם אתה אופטימי מספיק, ערני מספיק, אתה יכול לעשות מהלימון לא רק לימונדה אלא קפירינייה. להיענות לאתגר, להפיק מהמצב את המיטב, תוך תרגול יצירתיות, אחריות ויעילות".

 

"ממש כמו עצים", אמרה יסמין: "אם הם מרגישים איום מרוחות חזקות הם מפסיקים לצמוח לגובה ובמקום צומחים לרוחב, מה שמאפשר להם להיות יותר חזקים ולשרוד. באופן כללי צמחים מצטיינים בלהסתגל לסביבה קשה ובלתי צפויה, ויודעים לשרוד תקופות יובש, מגפות ושריפות. משהו הם עושים נכון - יש לנו מה ללמוד מהם״. ואגב - היא הודתה שהקורונה לימדה אותה לאפות לחמים לבד בבית ואם זה לא מצליח תמיד אפשר להזמין מדלאל.

 

בין הבוגרים הצופים :
עדי גורה, שותפה בגלריה ברוורמן, טדי קרטנשטיין דירקטור ב-Dell Technologies, מיכאל לבקוביץ מנכ"ל ובעלים תה ולימון בע"מ, אמיר פישלר מנכ"ל נתיבות יצירה, משב בלזם מייסד טקדאפ בע"מ, שרונה שגיא סמנכ"לית מוצר באקסליבריס, אמיר וגנר מנכ"ל Respect, ועוד.

 

במחצית השנייה של המפגש קיבל יובל בן נריה את המסך והעביר סדנא מעשית להכנת "מנת השף" - פילה דניס או לברק, עם קארי עגבניות ויוגורט.

 

לטובת מי שפספס את האירוע ומי שרוצה להנות שוב, הנה המתכון:
מרכיבים:

  • 100 גר חמאה
  • 4 יח פלפל שושקה יבש חתוך גס
  • חצי כף זרעי חרדל שחור (אפשרי להמיר בצהוב)
  • 2 כפות פפריקה חריפה
  • חצי כף כורכום
  • 8 שיני שום כתושות
  • 5 יח' תמר מגולען
  • כף מלח
  • כף וחצי סוכר לבן
  • 4 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס יוגורט
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32%

 

להגשה:

  • 4 יח פילה לברק/דניס
  • שמנת חמוצה
  • עלי כוסברה

 

הוראות הכנה:

  1. מחמים חמאה בסיר קטן
  2. מוסיפים את השום, פלפלי השושקה ואת זרעי החרדל ומטגנים כמה דקות
  3. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים עוד כ-3 דקות על אש נמוכה (נזהרים לא לשרוף את התבלינים הטחונים כלומר מערבבים כל הזמן)
  4. מוסיפים את השום ומטגנים כ-5 דקות
  5. מוסיפים את התמרים ומבשלים עוד כמה דקות
  6. מוסיפים מלח סוכר ואת העגבניות ומבשלים לאט כחצי שעה
  7. מוסיפים את היוגורט ומבשלים עוד כ-20 דקות
  8. כשהטעם הטרי של העגבניות נעלם לגמריי מוסיפים את השמנת המתוקה, טוחנים ומתקנים תיבול (מלח/סוכר)
  9. במידת הצורך לאחר שהרוטב מוכן מחממים מחבת כבדה, מתבלים את הדג במלח פלפל, משמנים את המחבת במעט שמן ניטרלי (חמניות/סויה וכו') מניחים את פילה הדג על צד העור ומטגנים כ-4 דקות עד שהעור נהיה קריספי והדג מתנתק בקלות מהמחבת
  10. הופכים את הדג ומטגנים על הבשר כדקה וחצי עד שהוא מוכן
  11. מניחים את הפילה על צלחת, יוצקים מהרוטב על הדג, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים לצד שמנת חמוצה ואורז מאודה.

8 בנובמבר 2020: אירוע לציון יום האורבניזם העולמי

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, ממשיך במסורת אירועים עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה ולנוכח התקופה בחר להאיר את הזרקור על השינויים הצפויים לעיר הגדולה. התאריך נקבע, איך לא, ביום האורבניזם העולמי שנחוג על פני הגלובוס ב-8 בנובמבר.

 

במפגש זום אחד, נפגשו שלושה מומחים בעלי שם לדון בסוגיות הבוערות שמשבשות גם את החיים בעיר ומשנות את הדרך שבה אנו חיים.

 

השתתפו בפאנל:

  • אודי כרמלי – מהנדס העיר תל אביב-יפו, בוגר ביה"ס לאדריכלות ע"ש עזריאלי, הפקולטה לאמנויות, אוניברסיטת תל אביב
  • יערה גונר – מעצבת ראשית של חברת הנדל"ן הלונדונית לאבטק Labtech, בוגרת ביה"ס לאדריכלות ע"ש עזריאלי, הפקולטה לאמנויות, אוניברסיטת תל אביב
  • אבישי קימלדורף – סמנכ"ל תכנון ואדריכל ראשי ב'שיכון ובינוי נדל"ן', כיום גם סטודנט בתוכנית הExecutive MBA- של הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל אביב
  • את הפאנל הנחתה פרופ' טלי חתוקה, מייסדת וראש המעבדה לעיצוב עירוני בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. 

 

לשאלתה של חתוקה על משמעותה של הקורונה לגבי התכנון העירוני, ענו השלושה בהרחבה:

 

אודי כרמלי: "המשבר יעשה שינוי, השאלה מה עומקו מה אורכו ועל מה לשים את האצבע. הטיפולוגיה תשתנה. העיר כמושג של מכלול ההוויה האנושית של כל המאווים של הגזע האנושי לא תיעלם, עבור כל מי שיחפש את העיר. המשבר מעצים את כל החוזקות והחולשות של האורבניות. מוקדם לשפוט ולהניח הנחות תכנוניות על סמך כותרות בעיתונים. אנחנו מתכננים 10-20 שנה קדימה, אבל בקורונה נקטנו בעירונות טקטית - בעקבות הקורונה הוספנו 12 מדרחובים חדשים, קמות גינות קטנות, עוד מסלולי אופניים, שלולא הקורונה היה יכול לקחת לנו הרבה יותר זמן."

 

אבישי קימלדורף מודה "שנחוצה היום זמישות – זריזות וגמישות בתכנון, הגינה הקטנה על יד הבית הפכה למרחב פעילות משמעותי למשפחות, הבנין הרב קומות הפך למרחב בטוח, הביקוש לדירות עם מרפסות וגינות ולדירות עם חדר עבודה גדל. זה לדעת מה שהציבור רוצה וצריך עכשיו". כמו-כן הוא הדגיש "שהגמישות צריכה להגיע הן מהיזמים והן מהגופים המאשרים וביחד עלינו למצוא את הפתרונות הנכונים. מושג הקהילה גם הוא קיבל טוויסט והתכנון ביחד איתו משתנה לכיוון משתף יותר ומאפשר".

 

יערה גונר מלונדון: "גם בלונדון רווחת תחושת בלבול ואנחנו נדרשים לאמץ גמישות מחשבתית ותכנון פתרונות יצירתיים מהירים לאדפטציה של החללים שלנו למצב החדש.

לונדון הינה עיר מסחרית בינלאומית והקרבה למקור הפרנסה הפך לפקטור תיכנוני חשוב מאי פעם.

קמפוסים המבוססים על עירוב שימושים טהור, המאפשרים אקו סיסטם מלא, מקבלים משנה תוקף כעת. תושב המתחם יכול לגור, לעבוד, לרכוש, לאכול ולבלות באותו המתחם ללא צורך לצאת ממנו.

המתחמים אינם סגורים אלא מחוברים עם מספר מרחבים ציבורים ודרכי גישה לעיר, המעודדים הולכי רגל לעבור דרך הקמפוס וליהנות מהם ולא רק לתושבי המקום״

 

במחצית השנייה של השיח כיוונה פרופ' טלי חתוקה את הדיון לראיה העתידית – כיצד תיראה העיר על רקע שינויים כמו התחבורה החכמה והרכב האוטונומי.

 

אודי כרמלי: "אין פתרון תיכנוני אחד שעובד לכולם בכל מקום. אדריכלות אורבנית קשורה הדוק לאופי המקומי ותפורה לפי מידה. הכימיה בין אנשים תמשיך להניע את התכנון קדימה ולהשאיר אנשים בעיר ויהיו כאלה שירצו את ההיפך. אני מקווה שלא נגור רק בבועות. אני רוצה להמשיך לרדת לרחוב ולהיות מופתע כל פעם מחדש. העיר עוד לא מיצתה את עצמה בכלל ובעיקר בישראל שעדיין נחשבת למדינה בשלבי צמיחה. האתגר החינוכי הגדול הוא המעבר לשימוש בתחבורה הציבורית או השיתופית העתידית".

 

אבישי קימלדורף: "יש כמה מגמות שניתן לזהותן כיום. אני לא חושב שיש מגמה לעזוב את העיר ולחזור לכפר, זו תופעה שנמצאת בשוליים, והמגמה המסתמנת היא פחות פיתוח והפשרות קרקע חקלאית לבניית מגה שכונות מחוץ לעיר ומעבר לעבודה מתחמית בתוך הערים, שתביא לחידוש מתחמים ישנים. בפרויקטים המתחמיים היזמים יצטרכו להתאים את עצמם לאסטרטגיה העירונית ולפתח את המתחם לפיה.

נראה יותר שימוש במשאבים יזמיים למטרות חברתיות, ויותר שימוש בקרקעות ציבוריות למטרות מיזמים כלכליים. יהיה טיפול הרבה יותר מהותי בנושאים הרכים שפעם היזם לא נגע בהם, כמו בשיתוף הציבור ושיתוף בעלי עניין מגוונים וכן בחדשנות שמפעפעת לתוך הפרויקטים. אנחנו מייצרים גם גמישות בתוכניות תוך הסכמה עם הגופים העירוניים. נוצרים יותר שיתופי פעולה עם העיר וישנו היזון חוזר, שבו שני הצדדים יוכל להביא לפתרונות הרבה יותר טובים יחד. מפת הנדל"ן האמיתית היא מפת התחבורה הציבורית, התחבורה השיתופית, הסעת ההמונים וסביבם יקומו המרכזים העתידיים ולכאן מכוון עולם הנדל"ן".

 

יערה גונר: ״חוויית המשתמש במרחבי המשרדים יקבלו תמורות, הצפיפות בחללים תרד, יושם דגש על אוויר צח, אלמנט השולחן לכל עובד אינו רלוונטי יותר, אלא ריבוי מרחבי אינטראקציה וחיזוק קשרים בין אישיים שלא ניתן לייצר דרך העולם הוירטואלי.

בתכנון כל מבנה חדש יש לעמוד במספר רב של תקנים נוקשים אשר יאפשרו למתג את הבניין בשוק עם תעודה של מבנה ירוק. את כמויות החניות לרכבים תופסים כעת חניות אופניים, מקלחות ולוקרים״.

​​

27 באוקטובר 2020: טהרן - מאחורי הקלעים

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, ממשיך במסורת המפגשים עם בוגרים מעוררי השראה, גם בימי קורונה. מאות בוגרות ובוגרים מכל רחבי העולם התכנסו למפגש זום בו שמעו את הבוגרים שמאחורי סדרת המופת עטורת השבחים, דרמת הריגול הישראלית "טהרן".

 

במרכז השיח, אותו ניהלה ד"ר ליאורה הנדלמן – ראשת מרכז אליאנס ללימודי איראנים ובוגרת הפקולטות למדעי הרוח ומדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, עמדו עמרי שנהר – תסריטאי ויוצר שותף של "טהרן", בוגר בית הספר לקולנוע וטלוויזיה על שם סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב  ומשה זונדר – היוצר והכותב של "טהרן", שלמד בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה על שם סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב.

 

פתח את האירוע פרופ' ערן ניומן, דיקן הפקולטה לאמנויות על שם יולנדה ודויד כץ, שברך לשלום את המצטרפים בשלוש שפות, הבטיח שלא לעשות ספוילר בשביל מי שעוד לא ראה, חילק מחמאות לכוכבת הסדרה ניב סולטן והדגיש שהסיפור הוא לא על מלחמה גרעינית אלא הסיפורים האישיים המוצגים בסדרה.

 

עמרי ומשה אינם בני אותו דור והבוגר בחבורה, משה, היה הראשון לענות לגבי חווית הלימודים באוניברסיטה. "שנה א' בחוג לקולנוע באוניברסיטה הייתה מהשנים הכי משמעותיות בחיים שלי, למשל המפגש עם המורה לבימוי אמיל קנבל (מילק) ז"ל". "מי שהכירה בין עמרי לביני היתה יוצרת-שותפה ומפיקת "טהרן" דנה עדן".

 

לשאלתה של ד"ר הנדלמן מה אהבו השניים במיוחד ביצירת הסדרה, אמר עמרי – "מי הוא איש טוב ומיהו האיש הרע? עם מי אתה מזדהה? עם הצד שלך או עם היריב?" עבור משה: "אהבתי את כתיבת דמותו של פראז כמאלי". עמרי הוסיף על כך: "אנחנו מגלים את טהרן דרך העיניים של תמר, וזה היה מיוחד לעשות את זה דרך עיניים של אישה מודרנית".

 

משה: "זה היה אתגר לא לעשות שגיאות של בורות או התנשאות בהצגת הדמויות האיראניות, ולכן קדם לכתיבה תחקיר של שנתיים". עמרי: "פגשנו אנשים שמכירים את איראן מבפנים. אתה מוצא סיפורים מדהימים, אלה שלא מגיעים לתקשורת, את זה הבאנו למסך."

 

משה ציין: "הגיעו ומגיעות תגובות לסדרה מכל העולם, אבל המרגשות ביותר בעיניי הגיעו מבנות ובני הדור השני של משפחות יהודיות שהיגרו לארץ מאיראן, נשים וגברים בני 30-40, שהגיעו כילדים או נולדו בישראל והתביישו במבטא הפרסי של הוריהם ובמורשת המשפחתית. צפייה בסדרה הפכה אותם לגאים בהוריהם. אני מבין על מה הם מדברים. עברתי תהליך דומה עם המורשת המשפחתית שלי."  

 

עמרי: "פחדתי שאנשים לא יצפו בסדרה על בסיס דעות קדומות, אך לא היו כאלה. אנחנו מקבלים מאיראן מחמאות על כך שהראנו צד אחר של איראן, פחות מאיים, ושאנשים שם חיים את חייהם." משה הוסיף וציין כי "הסדרה עוסקת בשאלות של זהות, לאומיות, הגירה, אפשרות להתנתק משורשים משפחתיים והמחיר של צעד כזה. כל אחד בעולם שייך לשבט שמזין אותו בנרטיב מאז שהוא ילד. הודות לפלטפורמות הסטרימינג של אפל טיוי פלוס, צופים בכל העולם יכולים לראות את הסדרה והיא עשויה לדבר לכולם, לא משנה לאיזה לאום או דת הם משתייכים".

 

לסקרנים הם ענו: “יש לנו רעיונות רבים לעונה שנייה”, אך לא הסכימו לחלוק יותר.

 

משה, בטיפ לדור העתיד של היוצרים: "תכתבו רק על מה שמעניין ומרגש אתכם. אל תנסו לקלוע לרצון של אף אחד ואל תתייאשו אם ידחו את התסריטים שלכם. לא רצו בהתחלה את "פאודה", וגם לא את "טהרן", והכי חשוב לזכור, לכתוב זה בעצם לשכתב, שוב ושוב". עמרי הוסיף לגבי בניית הקריירה: "גם אם אתם עוסקים במשהו אחר, תמשיכו לכתוב, תנסו עד שתצליחו. זה לא כמו בסרטים, זו עבודה קשה".

 

​​

11 באוגוסט 2020: קרובים לצלחת - וובינר בנושא תעשיית המזון

ראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, סיגלית בן חיון, ממשיכה במסורת אירועים מקוונים במגוון רחב של תחומים עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה והפעם בחרה לשים על השולחן את סוגיית האוכל והשתייה שלנו בעידן פוסט-קורונה.

 

תחת הכותרת "קרובים לצלחת", נפגשו חמישה בוגרים מובילים העוסקים ביום-יום שלהם בעולם המזון על כל רבדיו - פתרונות למחסור של מזון בעולם או בארץ, סוגי מזון חדשים, קניות באונליין ועוד, אלה היו רק חלק מהנושאים שעלו על הפרק.

 

את האירוע פתח עמוס אלעד, סגן נשיא לקשרי חוץ, פיתוח משאבים ולענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב. הוא דיבר על האבטלה והמצוקה בקרב הסטודנטים בעת הזו, וקרא לבוגרים להצטרף למאמץ גיוס תרומות למלגות לימודים.

 

השתתפו:

  • אייל שוחט, מנכ"ל סודהסטרים, בוגר הפקולטות למשפטים וניהול
  • גיא רוזן, סגן יו"ר דירקטוריון תנובה ויו"ר מילניום פודטק, בוגר הפקולטה למשפטים
  • קרן מימרן, יזמת, סמנכ"לית פיתוח עסקי ושיווק בעידית טכנולוגיות, בוגרת הפקולטה לאמנויות
  • עו"ד גליה שגיא גזית, מנהלת איגוד תעשיות המזון, התאחדות התעשיינים, בוגרת הפקולטה למדעי החברה.
  • הנחתה את האירוע נטע-לי בינשטוק, עורכת מדור פרסום ושיווק של כלכליסט, בוגרת הפקולטות למדעי הרוח ומדעי החברה.

 

 

אייל שוחט, מנכ"ל סודהסטרים, שיתף כיצד תקופת הקורונה האיצה את תהליכי האונליין של החברה ואמר: "הצרכנים הסתגרו בבתים, נמנעו מיציאה לחנויות מזון, ואנחנו חווינו זינוק של מאות אחוזים בקנייה מקוונת של מכשירי סודהסטרים.

‏אני מניח שהמגמה תתמתן אבל תישאר. בפעילות האון ליין יש עלויות משתנות גבוהות כמו ליקוט, אריזה, שילוח, ועוד אבל הצרכן בהחלט מעיד שזה ערוץ המועדף עליו בתקופות כאלו".
אייל חשף עוד טפח מהרעיון המבריק להסב את הטכנולוגיה של סודהסטרים לטובת יצור מכונות הנשמה – "הכל התחיל בטלפון שקיבלתי מבכיר בהדסה עין כרם, בבקשה לנסות לייצר מכונות זרימת חמצן בספיקה גבוהה. מסתבר שאין הרבה כאלה בעולם, ומסתבר שדווקא מכונות הסודה שמערבבות Co2 עם מים מתאימות לכך. על רקע הנבואות האפוקליפטיות של אלפי מונשמים לא חשבנו פעמיים ורצנו לפתח את המכשיר. יש לנו מכשיר עובד שנמצא בניסויים קליניים בהדסה, המקבל גם גיבוי ממשרד הבריאות. נחכה לתוצאות הניסוי ונקבל החלטות להמשך" .

 

גיא רוזן, סגן יו"ר דירקטוריון תנובה ויו״ר מילניום פודטק, אמר: ״הלקח העיקרי מתקופת הקורונה הוא שמדינת ישראל חייבת לטפח ולשמר תעשיית מזון עצמאית וחזקה וחקלאות חזקה על מנת להבטיח ביטחון תזונתי לאזרחיה גם בשעת משבר״.
כמו כן, ציין: ״הקורונה לא הביאה למהפכה בעולם המזון אבל היא בהחלט האיצה את הטרנדים החזקים של מעבר למזון בריא יותר ולתחליפי חלבון מן הצומח״.

 

קרן מימרן, יזמת, סמנכ״לית פיתוח עסקי ושיווק בעידית טכנולוגיות, דיברה על מזונות העתיד מהפן של המחקר והפיתוח והסבירה על ניסויי האבקה מלאכותית: "תהליך האבקה הוא בעצם יחסי המין וההפריה של הצמחים. הניסויים שלנו מארבע השנים האחרונות מראים תוצאות טובות של הגדלת יבולים חקלאיים ללא תלות במזג אויר. זהו תחום העוסק בפן של הבטחת אספקת מזון וצמצום סיכוני מחסור במזון״.

עו"ד גליה שגיא גזית, מנהלת איגוד תעשיות המזון, התאחדות התעשיינים, שפכה אור על יחסי הגומלין בין רכישת מוצרי מזון כחול לבן ומוצרי יבוא: "משבר הקורונה העצים את חשיבותה של תעשיית מזון חזקה ועצמאית, שמהווה חוסן תזונתי כלכלי וחברתי. בה נוכל לסמוך רק על עצמינו, תוך התמודדות עם הביקושים והאספקות". כמו-כן, התייחסה לרפורמת הסימון של משרד הבריאות: ״חדשנות טכנולוגית תעזור ליצרניות המזון בהפיכת המזון לבריא יותר. החברות השקיעו משאבים רבים בפיתוח מוצרים חדשים ובריאים יותר ושותפים לאינטרס להצלחת הרפורמה״.

 

כולם הסכימו שהקשר הישיר בין היצרנים ללקוחות שבלט ותפס תאוצה בזמן הקורונה, הוא נושא שמאתגר את תעשיית המזון. שאלות כמו מה עושים עם המידע שאנחנו מקבלים מהגולשים או איך ממקסמים את הכל, עדיין פתוחות, והדרך עוד ארוכה.

20 ביולי 2020: Extreme Close Up

אוניברסיטת תל אביב וארגון בוגריה ממשיכים במסורת מפגשים מעוררי השראה עם בוגרות ובוגרים, המתנהלים בעת הזו באופן מקוון.

 

הפעם נבחר התסריטאי והבמאי זוכה פרס האמי גדעון (גידי) רף, בוגר בית הספר לקולנוע וטלוויזיה על שם סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב, אשר נאות ללא היסוס לשתף מעשייתו רבת ההוקרה. 

 

רף, ששמו הולך לפניו בתעשיית הקולנוע העולמית, הוא יוצר סדרות הטלווזיה המצליחות ועטורות הפרסים "חטופים", "אלי" (סיפור חייו של המרגל אלי כהן) ו"הרודן" ומפיק הסדרה האמריקאית Homeland.

 

עמוס אלעד , סגן הנשיא לקשרי חוץ, פיתוח משאבים וענייני בוגרים של אוניברסיטת תל אביב פתח את הוובינר, שזכה לצפייה רחבה של בוגרים וידידים מרחבי העולם, והזכיר את פועלה של האוניברסיטה בעת הזו. 

 

כאשר ברקע מתיחות במזרח התיכון שיכולה לספק חומר רב לעוד סדרות אקסטרים רבות בסגנון שרף יודע לביים כל כך טוב, דיבר רף על אתגרי התעשיה בימי קורונה, על המקורות מהם שואב את יצירותיו. 

 

הנחה את האירוע התסריטאי אדם מירלס, מייסד חברת '141 Entertainment'. סרטיו של מירלס הוצגו בפסטיבל סאנדאנס וזכו בפרסים יקרי ערך כמו גם זכיה בפרס ספיריט. סרטו האחרון, 'Mona Lisa And the Blood Moon' של הבמאית האיראנית־אמריקאית אנה לילי אמירפור, יעלה לאקרנים בשנת 2021 בכיכובה של קייט האדסון.

14 ביוני 2020: Time Out - אירוע Webinar

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון, לקח השבוע פסק זמן תרתי משמע, והזמין את בוגריו לאירוע שכולו על טהרת הספורט. 

תחת הכותרת Time Out – עולם הספורט לאן? שוחחו בוגרות ובוגרים מובילים של האוניברסיטה, כל אחת ואחד בתחומו, על הסוגיות החמות בעולם הספורט פוסט קורונה וההשלכות על אולימפיאדת טוקיו.

 

החמישייה הפותחת והסוגרת של השיחה כללה נציגויות מעולם השיפוט, התיירות, העיתונות והאקדמיה:

  • רונית תירוש, כיום יו"ר איגוד שופטי הכדורגל, בוגרת הפקולטה למדעי הרוח, ובעברה מנכ"לית משרד החינוך התרבות והספורט
  • יואב ברוק בעלי איסתא ספורט, בוגר הפקולטה לניהול ובעברו שחיין, אלוף ישראל ושיאן ישראל בשחייה, שהשתתף בשלוש אולימפיאדות בשחייה
  • מגישת הספורט טליה סלנט בוגרת הפקולטה למשפטים
  • פרופ' מיקי שיינוביץ, מנהל מכון סילבן אדמס לספורט באוניברסיטה ובוגר הפקולטה לרפואה
  • ואוריאל דסקל שניהל את השיחה, עורך עסקי ספורט בכלכליסט, בעל הפודקאסט בכל יום נתון ושבעברו שימש כמרצה בחוג לתקשורת באוניברסיטת תל אביב.

 

בין הבוגרים שצפו והאזינו בזמן אמת: דרור לבנת נשיא אייס, ליאור בן פורת מנהל בכיר ב- PwC Israel ועוד

 

 

בראשית השיח העלה דסקל את הסוגייה החמה של היום – פרשת הכדורגלנים והקטינות ושאל: איפה הכדורגל נמצא כמעביר מסרים חינוכיים?

 

רונית תירוש קיבלה את זכות הראשונים : "צריך לבדוק את שני הצדדים ואני מצפה שכך יהיה. לידוענים יש השפעה אדירה על בני נוער, הם צריכים לדעת שהם מהווים מודל לחיקוי והם צריכים להתנהג משל הם תחת זכוכית מגדלת . מצד שני יש הורים ומורים שצריכים ללמד את בני הנוער לשים גבולות ולא להתפתות במהירות".

 

טליה סלנט ,שאומנם כבר הביעה את דעתה בפוסט שגרר אלפי תגובות ברשת, אמרה: "הרגשתי שבארוע מסוג כזה  שומעים פחות קולות של נשים, השוויון יורד, וזה מסר שאני רוצה להעביר". טליה גילתה שהחלה התמחות בליטיגציה אצל יגאל ארנון בדיוק כשפרצה המגפה ושיתפה במה שעבר עליה בתקופת הקורונה: "ערוץ הספורט עבר תקופת הזייה, התחושה היתה שהשמיים נפלו ואני מודה שהייתי בצד ה"ברבשי" הפסימי שהספורט לא יחזור כל כך מהר. הקהל חייב לחזור למגרשים אתמול".

 

במעבר חד לאוליפיאדת טוקיו 2021 אמרה רונית תירוש  שהיא אינה בטוחה שמדינות יסכימו לארח אולימפיאדה, לקחת סיכונים ולהישאר ביד השקעות עתק אם תגיע קורונה ב'. לדעתה יתכן ויצטרכו להיבחר מדינות שיש להן כבר מתקני ספורט, והכל יתבצע בהרבה יותר צניעות.

 

על פילנתרופיה בספורט הסכימו כולם שיהיה פחות כסף: תירוש שיתפה כי החשש הגדול הוא שיש הרבה כסף שחור שלא רוצים אותו בעולם הספורט כצינור להלבנת הון. "המשבר הכלכלי העולמי משפיע על פילנתרופים שצמצמו או ביטלו תמיכה וזה מפחיד אותי כי הענפים שיפגעו ראשונים הם הלא פופולריים, או הנשיים".

 

פרופ' מיקי שיינוביץ חושב שהפילנטרופיה תימשך, אבל יהיה פחות כסף. הוא גם  שרטט ציר זמן ואמר כי ההחלטות לגבי המשחקים האולימפיים יפלו בחורף. "אם תהיה קורונה בחורף יתכן והמשחקים יבוטלו".

 

כולם הסכימו כי נחווה עולם יותר שפוי וצנוע יותר של שכר שחקנים - היתה בועת תשלום לשחקנים והיא איננה עוד, וישנו גם החשש ששחקנים אולימפיים יצטרכו למצוא מקורות הכנסה נוספים כי מענקים מספונסרים לא יספיקו. כולם תמכו בצעד שעשתה אלונה ברקת, כי אם אין כסף בכיסים אין אפשרות לתחזק שכר כל כך גבוה של שחקנים.

 

בשלב השאלה הזהה נשאלו המשתתפים מה היו רוצים שיקרה לספורט ביום שאחרי הקורונה?

רונית –"כולנו שווים ושבירים וחברתית .הייתי רוצה לראות יותר שוויון הזדמנויות לאלה שלא באו לידי ביטוי שלא בצדק כמו נשים ונוער".

טליה – "שכל תומך ספורט ימשיך לקנות מנוי או כרטיס. לא להפסיק".

מיקי – "פעילות ספורטיבית, תחרות או משחקים צריכה להמשיך, לא רק שאיבדנו מסת שריר, אכלנו יותר ועלינו במסת השומן. זה יקח קצת זמן אבל צריכים לחזור למה שהיינו אחרת פציעות הספורט תגדלנה".

25 במאי 2020: Many Ways to Exit - אירוע Webinar

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשות סיגלית בן חיון, ממשיך במסורת מפגשים מעוררי השראה עם בוגרות ובוגרים מפורסמים, המתנהלים בעת הזו באופן מקוון. במפגש שהתקיים ב-25 במאי היו אלה שלושה הייטקיסטים מובילים ש"עשו את זה", שדיברו בגלוי על הדרכים הרבות לאקזיט בעת הזו.

תחת הכותרת Many Ways to Exit, נפגשו ושוחחו עם הצופים שלושה מבוגרי האוניברסיטה - ליעד אגמון, ציפי עוזר-ערמון ועומר כילף.

 

למפגש הוזמנה קהילת הבוגרים של אוניברסיטת תל אביב מכל רחבי העולם, תורמים וידידים ועל אף שבארה"ב היה יום חופש (בשל יום זיכרון), ההיענות הייתה עצומה ובזמן השיא צפו באירוע מאות אנשים.

בפתיחת האירוע נשא דברים סגן הנשיא לקשרי חוץ ולענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב - עמוס אלעד.

 

היה מעניין לראות מה היה הרקע בגב המסך שבחר כל אחד מהמשתתפים. בעוד עוזר-ערמון וכילף בחרו ברקע מקצועי המשקף את פועלה של החברה שלהם, אגמון (שבאמצע השידור ביקרה אותו בתו הקטנה ודרשה נשיקה) בחר ברקע מרגיע של אגמים ונופים, ולא, לא של מקבורגר.

ליעד אגמון, יזם, מנכ"ל ומייסד הסטארטאפ הישראלי Dynamic Yield, בוגר הפקולטה למדעים מדויקים וביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש של הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ אמר:

"עוד מוקדם להגיד באיזה אופנים העולם העסקי ישתנה, הדבר היחיד הבטוח הוא ההאצה של תחום הדיגיטל, וספציפית - היכולת לעשות דברים מרחוק באופן דיגיטלי: פגישות עבודה, אבחנות רפואיות, קניות ואפילו בירוקרטיה. לפני שבוע חתמתי על מסמך בנוכחות נוטריון, רק שהנוטריון היה בניו יורק, אני בתל-אביב והמדיום היה Facetime. עד לפני חודשיים הסיכוי שמדינת ניו יורק הייתה מאשרת זאת היה אפסי״. בהתייחסו לתופעת העבודה מהבית הוא אמר: ״אני מאמין שרוב האנשים נהנים לבוא לעבוד במשרד. עבודה היא גם אירוע חברתי, ולא רק אירוע יצרני. ביום-יום, אני מנהל שיחות מסדרון קצרות עם קולגות, מחליף אינפורמציה ספונטנית עם עובדים. אני לא רואה מצב שבו אני עושה שיחת זום רנדומלית של 3 דקות לעובדת רק כדי לשאול אותה מה שלום הילדים שלה ואיך היה להם הטיול בסופ״ש. גם אחרי הקורונה, אנחנו נמשיך לאפשר עבודה מהבית, אך נגבש תוכנית על האיזון הנכון לטווח ארוך״

 

ציפי עוזר-ערמון, מנכ"לית Lumenis, בוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול ע"ש קולר אמרה:

"30 אחוז מהיקף העבודה שלנו הוא עם סין שם החלה הקורונה, והבנו מוקדם מאוד שיהיה משבר. את הרבעון הראשון של 2020  הקדשנו להיערכות לקראת המשבר. המשטר הדיקטטורי של סין כפה משמעת הדוקה ואפשר עבודה נוחה מול הסינים למרות התנאים המאתגרים". אחד הצופים ביקש לשמוע מציפי מה ההרגשה ומה שונה בכל פעם מחדש שהחברה נמכרת (החברה נמכרה פעמיים). תשובתה: בחיוך, גודל הצ'ק שונה, וברצינות, לכל בעל מניות חדש יש אג'נדה שונה, אסטרטגיה שונה וסגנון שונה, נדרשות התאמות מרובות".

 

עומר כילף, מנכ"ל ומייסד שותף של Innoviz Technologies, בוגר הפקולטה להנדסה והפקולטה לניהול ע"ש קולר, אמר:

"אני לא חושב שתקופת הקורונה משפיעה על תעשיית האוטומוטיב ,שמנהלת פרויקטים רבי שנים כמו רכב אוטונומי. הייתה האטה אך היא ביציאה. מבחינת השקעות אנחנו לא מגייסים כעת, אלא נמצאים בשלב  הוצאה לפועל בכדי לגדול, אבל אם נצטרך לגייס אני מאמין שנהיה בסדר". בהתייחסו לכוח העבודה הוא ציין: "לקוביד-19 יש כמה השפעות מעניינות כמו למשל עבודה יעילה יותר של מהנדסים, תוצאה ישירה של אוירה נטולת הסחות".

 

בין הבוגרים המאזינים והצופים בפאנל:

יעל פורת - מייסדת ומנכ"ל BioGenCell, אסף חמץ - מייסד Nanook, עדנה בר און - יו"ר CIF Israel, אבי שודין - מנכ"ל Electra Spc, זיוה פתיר - חברת בורד של Stratasys, ערן כץ - מנכ"ל SoulMedX ועוד רבים אחרים

 

 

3 במאי 2020: איכות הסביבה: היום שאחרי הסגר - אירוע Webinar

ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשות סיגלית בן חיון, ממשיך במסורת מפגשים מעוררי השראה עם בוגרות ובוגרים, המתנהלים, בעת הזו, כסדרת וובינרים.

 

הפעם בחרה בן חיון להעלות על סדר היום סוגיות של איכות סביבה ביחד עם מיטב המוחות, תחת הכותרת "איכות הסביבה - היום שאחרי הסגר".

 

השיח נערך בהנחיית אביב לביא – עיתונאי ובוגר הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.

 

עו"ד עידית רייטר – ראש מחלקת דיני סביבה וקיימות, גולדפרב זליגמן, בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב דברה על המשולש של תעשייה - עובדים - רגילציה וציינה כי רבים מהמפעלים בישראל עושים צעדים סביבתיים גם ללא רגולציה . לדבריה יש מתאם בין חולי קורונה קיימים להין העיר המזוהמת בהם הם מתגוררים.

 

שרון ברק – מייסדת ומנהלת תחום טכנולוגיות ב"סולוטום טכנולוגיות בע"מ", בוגרת הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב אמרה כי היא חוששת , שמהר מאוד נחזור להרגלי הצריכה המטורפים שלנו ולא ברור מה יקרה לתהליך הטוב שקרה לכלים החד פעמיים שאינם מפלסטיק או לשימוש בכלים חד פעמיים . כמו כן ציינה כי לא די ברגולציה , ההשפעה צריכה להגיע מלמטה ולא רק מלמעלה.

 

פרופ' דרור אבישר – ראש קבוצת המחקר ההידרוכימית וראש המרכז לחקר המים, ביה״ס לסביבה ומדעי כדור הארץ, הפקולטה למדעים מדויקים, בוגר הפקולטות למדעי הרוח ולמדעים מדויקים באוניברסיטת תל אביב ציין כי צרכיו של חולה קורונה מגיעים למכון השפכים ומחקרים שהחלו לפני שלושה שבועות מראים שנמצא שהנגיף פעיל בשפכים גולמיים . כך הם יכולים להגיע למי התהום , לים , לחקלאות ועוד . יש חשיבות רבה למחקרים ולזהירות שלנו בעת הזו . ישראל מטהרת את השפכים ומעבירה את המים לחקלאות ואנינו יודעים אם הטיהור מספיק טוב . האם הבקטריות במהלך טחפול מחסלת את הנגיף ? הכל מטריד ונמצא כעת במחקר.

 

ד״ר רם פישמן – חוקר בפקולטה למדעי החברה בחוג למדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב, מומחה לקיימות, בוגר הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל אביב ציין כי יש ירידה של עד 8 אחוזים בגזי החממה , אבל המשבר האקולוגי דורש להפחית את הפליטה לאפס תוך 20 שנה . לכן זה זניח . מדיניות איכות הסביבה נדחקת בזמני מיתון וזו יכולה להיות מכה קריטית. לדבריו השאיפה היא להגיע לכלכלה משגשגת יותר עם חיים ירוקים יותר . אי אפשר לקבל שיפור סביבתי על חשבון רווחת בני האדם , זה לא מצב בר קיימא.

 

 

​​

19 בפברואר 2020: טכנולוגיה והשפעתה על החברה

אירוע משותף של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן חיון והמכון לאמנויות המשפט בפקולטה למשפטים על שם בוכמן, בראשות ד"ר דפנה אבניאלי, שופטת בדימוס של בית המשפט המחוזי בתל אביב, המשיך את מסורת מפגשי בוגרים מעוררי השראה, והפעם במפגש של כוכבי-על מתחום החברה והטכנולוגיה שהיה עמוס בתכנים הנוגעים לקשר שבין חברה וטכנולוגיה.

 

האירוע נפתח בשיח בין איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס, חבר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, לבין בוגר הפקולטה למדעי החברה וכיום עורך מדור ההייטק של גלובס עמרי זרחוביץ'.

על רקע הפרסום בעליית המניה של מלאנוקס מחד והעיכוב בעסקת המכירה לאינבידיה בגלל הקורונה מאידך, ציין וולדמן כי הוא מקווה שימצא חיסון לקורונה עד יוני השנה בעזרת מחשבי על.

כמו כן, התייחס וולדמן לנושא כמו הכסף שחור ואמר: "ככל שנתקדם מבחינה טכנולוגית העולם יהיה יותר הוגן ועם פחות כסף שחור". על הגנת הפרטיות ברשת הוא אמר: "לאנשים שמודאגים מסוגיית הפרטיות יש מה להסתיר, לי אין מה להסתיר. אני יוצא מנקודת מוצא שכל מה שעל הסלולרי שלי הוא גלוי".

 

 

לאחר מכן, הנחה עמרי זרחוביץ' פאנל עם הבוגרים הבאים:

  • ד"ר גל ארליך – בוגר הפקולטה למשפטים, ד״ר בהנדסה גנטית, משפטן ועורך פטנטים, הבעלים והמנכ״ל של קבוצת ארליך המתמחה בתחום היצירה, האכיפה, והמכירה של קניין רוחני בכל העולם, ובכלל זה פטנטים בכל תחומי המדע והטכנולוגיה, סימני מסחר, ועיצובים.
  • ענבל אריאלי – בוגרת הפקולטות למשפטים, מדעי החברה וניהול, מייסדת וראש תכנית היזמות של עמותת בוגרי 8200, מייסדת ומנכ"לית משותפת של Synthesis, מחברת הספר "חוצפה" – ילדות ישראלית ויזמות גלובלית.
  • עו"ד דודי בלסר – בוגר הפקולטות למשפטים, מדעי החברה ומדעי הרוח, יזם ואיש עסקים, מנהל החדשנות בחברת מקורות

אריאלי אמרה "מבחינה רב תרבותית ובכדי ליצור מקסום יכולות של קבוצה, אני לא חושבת שליצור קבוצת כדורגל המורכבת מ-10 ליונל מסי משוכפל תהיה הקבוצה האולטימטיבית, כי היכולות יתנגשו ולא יפעלו כמקשה אחת".

כמו כן ציינה כי היזמים שלנו רגילים לעבוד בסביבה של אי וודאות, בגלל המציאות בה אנו חיים וזה יתרון עצום ליזמים באופן כללי.

 

 

סיגלית בן חיון, ראש ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב שפתחה את האירוע ציינה כי "משימת הארגון היא לגבש קהילה משפיעה, הפועלת למען עולם טוב יותר, ואנו מאוד גאים בבוגרות ובוגרי האוניברסיטה בפועלם זה ובתרומתם הרבה לקהילה בה הם חיים, המשנים את פני עתידנו. היום אנו שמחים להשיק קמפיין חדש בהשתתפות מקבץ קטן של בוגרות ובוגרים המשנים עולם...".

 

סיגלית הזמינה את בוגרות ובוגרי האוניברסיטה ליצור קשר עם ארגון הבוגרים ולשתף במיזמים וארגונים חברתיים או סביבתיים בהם הם לוקחים חלק.

18 בדצמבר 2019: סונטה של הצלחה עם ברק עילם וגיל שוחט

מנכ"ל NICE ברק עילם, בוגר הפקולטה להנדסה, המלחין, המנצח, הפסנתרן והמרצה גיל שוחט, בוגר בית הספר למוזיקה על שם בוכמן-מהטה, והסופרת והעיתונאית לילך סיגן, בוגרת הפקולטה לניהול, סיפקו לבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב ערב מרגש שהדגים כיצד באות לידי ביטוי שיטות ניהול שונות בתחומי העשייה השונים, במסגרת סדרת המפגשים עם בוגרים מעוררי השראה של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשותה של סיגלית בן-חיון.

 

סיגלית בן חיון פתחה עם משימת ארגון בוגרי האוניברסיטה, שהיא לייצר קהילה משפיעה, הפועלת למען עולם טוב יותר. "אנו מאוד גאים בבוגרי האוניברסיטה בפועלם זה ובתרומתם הרבה לקהילה בה הם חיים, המשנים את פני עתידנו". היא הזמינה את הבוגרים להצטרף לעשייה החברתית ולשתף את הארגון במיזמים וארגונים חברתיים או סביבתיים שהם לוקחים בהם חלק.

 

דקאן הפקולטה לאמנויות, פרופ' ערן נוימן, סקר את הנעשה בפקולטה וגילה טפח מכמה נושאי מחקר עדכניים כמו העיסוק בשאלה כיצד מגיב המח שלנו לקולנוע, או פיתוח טכנולוגיית קולנוע אינטראקטיבי בו הסיפור מתפתח תוך כדי ההקרנה על פי רצונותיו של הצופה.

 

במרכז הערב ערכה לילך סיגן שיחה אישית ומקצועית עם מנכ"ל NICE ברק עילם, מעמודי התווך של תעשיית הטכנולוגיות הישראליות שהגיע לארץ לכמה ימים. על הצלחתה של נייס הוא סיפר: "לאחרונה שלפתי שקף שהצגתי כאשר נכנסתי לתפקיד ב -2014, העוסק ביעדים שלנו ל-2020 והתוצאות התאימו לתכנון בצורה מדויקת. אנחנו עומדים ביעדים, רוכשים חברות בכל העולם, מתרחבים ויש לנו מסה קריטית בכל השווקים שרצינו להיות בהם".

 

על החלום שלו כילד סיפר: "כילד לא היו לי חלומות להיות מנכ"ל אבל עם ההתקדמות החלום התעצב. בכל צומת בה התלבטתי עמדו אנשים שעזרו לי בהחלטה להמשיך בחברה ולהתקדם". גדלתי בנייס במשך 20 שנה - מעולמות הפיתוח לעולמות השיווק והמכירות וניהלתי צוותים קטנים, וגדולים. אנחנו מגדלים אנשים מבפנים, כי יש עשרות מנהלים עם פוטנציאל להמשיך לצמוח איתנו".

על האיזון בין עבודה למשפחה: "אני מעדיף את המושג work life choices - יש לי שתי בנות, בנות 9 ו-12, ואני זמין לכל הודעה שלהן ומוודא שיש לי זמן איכות איתן. והטיפ שלי: תהיו בפוקוס ותהיו טוטאליים לנרטיב שקורה עכשיו ולא מה שיקרה מחר".

 

אחריהם עלה לבמה אמן הניצוח גיל שוחט עם הרצאה על אומנות הניצוח בה שילב קטעי נגינה שהצמיתו את הקהל למושבים. גם הוא העניק ללילך סיגן טיפ משלו, שהשלים את דבריו של עילם: "תחיו את החיים בכל רגע. התשוקה הזו היא סוד ההנאה וההצלחה". אמו של גיל, העיתונאית ציפי שוחט, גם היא בוגרת אוניברסיטת תל אביב, נכחה באירוע והודתה כי התקרבה לעולם המוסיקה דרך גיל ובזכותו.

 

בין הבוגרות והבוגרים שלקחו חלק באירוע: היזם העסקי והחברתי עו"ד אביעד מיתר, מנכ"ל פוינטר אילן גולדשטיין, לשעבר מנכ״ל האופרה הישראלית חנה מוניץ, מנהל איכות סביבה של יונילוור שי אהרוני, מנכ"ל קרן רום ויו"ר הסתדרות המעו"ף גיל בר טל, פרקליטה ממונה ממשרד המשפטים חנה מי רז, מנכ"ל K logic מירב ספקטורובסקי ואחרים.

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

6 בנובמבר 2019: מקבלים מושג ירוק עם בוגרות ובוגרים מומחים מתחום הקנאביס

ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב משתלב היטב בסצנת הקנאביס המקומית הלוהטת, עם מספר רב של בוגרות ובוגרים העוסקים בנושא מהיבטיו השונים. ראש הארגון סיגלית בן חיון איתרה את הפוטנציאל והזמינה את הבולטים שבהם לפאנל מומחים, שמילא את האודיטוריום בבניין הקפסולה בביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב מפה לפה.

 

האירוע נשא את השם "מקבלים מושג ירוק", והדובר שהוא גם הבוגר הבכיר ביותר היה המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו, בוגר הפקולטה לרפואה. גרוטו נטש את המצגת שהכין מראש, העדיף לדבר מהלב, וסיפק מספר כותרות לחולים ולתעשייה.

 

פרופ' איתמר גרוטו עדכן כי משרד הבריאות שוקל יבוא והקלות רגולטוריות על קנאביס לשימוש רפואי, על מנת לענות הצרכים המידיים והחוסרים בשוק המקומי. מתוך דבריו:

  • "יש עדיין רופאים שצריכים לעבור את המהפך, לעבור מטיפול מבוסס מחקר ומדע לתפיסת עולם של טיפול רפואי בגישה אחרת. הנושא מייצר התנגדות מאופי הדברים. חלק מהגדול מהטיפול היום בישראל מבוסס על חוכמת המונים .
  • אני לא חושב שהיתרון של ישראל הוא לגדל מהר או טוב יותר אלא חזית המחקר והפיתוח הישראלית. זה הבסיס שלנו - לדעת יותר ויותר על הצמח והמרכיבים שלו ועל היעוד של כל מרכיב ומרכיב לכדי רפואה בהתאמה אישית.
  • למשרד יש מאגר מידע על כל המטופלים ועל סוגי השימוש, והמידע הזה מטרתו שיהיה נגיש לחוקרים.
  • הרגולציה בתחום משונה ביותר. ברמה העולמית קנאביס נחשב כסם מסוכן. בארה"ב אין היתר להכליל אותו בתרופות או בתוספים. אך בפועל יש הרבה תרופות שניתן להשיג און ליין. ישראל בחרה בדרך של התאמה לצרכי הציבור והשוק. ננסה לקדם את הקנאביס לשימוש רפואי בדרך של ניסוי ותעייה. השיטה היא רישיונות. מחוקרים ועד תעשיינים ומשתמשים. הממשלה דורשת אבטחת איכות ברמת תרופה ולכן המוצרים ימכרו בבתי המרקחת.
  • תמונת המצב כרגע: תוך זמן קצר קמו מגדלים ומפעלים רבים, זו תופעה שאפשר לראות רק בישראל. במקביל חל גידול במספר המטופלים מ-40 אלף ל-60 אלף ואין מספיק קנאביס לספק את הצרכים המקומיים. במשרד הבריאות אנחנו מתמודדים עם מציאת פתרונות. אנחנו מעוניינים שיכנסו עוד מגדלים ועוד מפעלים לשוק וזה יקרה בזמן הקרוב. לצורך זה אנחנו שוקלים הקלות רגולטוריות שיעבירו חלק מהאחריות ליצרנים, ועוד התאמות שלא אפרט עליהן.

פרופ' גרוטו סקר את האתגרים העומדים בפני משרד הבריאות ובהם מיפוי קווים גנטיים זהים של קנאביס בכדי ליצר אחידות מדויקת יותר, לשמור על איכות, לדאוג לאספקה רציפה כולל בחינה של יבוא זמני, לבסס את הקשר מטפל-מטופל ולבדוק את ההאחדה כיום שדומה במעט לעלות סבסוד צולב, ובכלל זה עירוב של ביטוחים וקופות חולים. לסיכום, הכריז כי קנאביס הוא כמו הסלוגן של אוניברסיטת תל אביב - מסע בעקבות הלא נודע".

 

בפאנל השתתפו מומחי הקנאביס הבוגרות והבוגרים הבאים: יו"ר ומנכ"ל נקסטר ויו"ר נקסטייג' ד"ר אורנה דריזין, יו"ר IBI קרנות נאמנות אלה אלקלעי, דירקטור בחברת קנביט ארז נבון, ראש מרכז חקר הביולוגיה של הסרטן וראש המרכז לרפואה תרגומית באוניברסיטת תל אביב פרופ' דן פאר, יו"ר קאנשור האלוף (במיל.) עידו נחושתן ומנכ"לית נישות ויועצת לקרן הנאמנות קנאביס שירי עדן.

 

 

 

מתוך דבריה של יו"ר IBI קרנות נאמנות אלה אלקלעי על הבאזז בשוק ההון:

"מי שיושב פה יודע שיש לשוק לאן להתפתח. קרנות הפנסיה לא נכנסו עדיין לתחום ורוב ההשקעות הן של פרטיים או של קרנות נאמנות שנסחרות בבורסה.לפני ההתכווצות, הגענו למצב ששליש מהמחזור היומי בבורסה היה ממניות קנאביס וזה היה נתון מדהים. הסיטואציה החדשה היא שהשווי נחתך בחצי מהשיא באפריל 2019. מה זה אומר? התשובה היא ניחוש, מחד אנו מסתכלים על שווקים עם פוטנציאל מכירות של מאות מיליארדי דולרים בשנה ומאידך מה שיקבע האם הם יתפתחו זה קצב השינוי הרגולטורי ומהירות המחקר והפיתוח. הרגולציה אצלנו נפתחת לאטה, בארה"ב ובמקסיקו צפויה התפתחות, כמו גם במדינות אירופאיות שונות. לא מעט מהכספים שגויסו בגאות בשווקים משמשים למחקר ופיתוח כך שיש סיבות טובות לאופטימיות. הרבה יותר קשה לחזות עתיד של חברה ספציפית ובהינתן שברגולציה עסקינן גם ציר הזמן לוטה בערפל. מה שברור היום כפי שהיה ברור גם לפני שנה שנתיים ושלוש זה שהפוטנציאל עצום והכסף שגויס בינתיים הושקע בפיתוח התעשייה וקידומה".

 

בין הבוגרים שנראו בקהל: מייסד קנאשור ניר פלס, מחלוצות הטיפול בקנאביס בישראל ד"ר ברקת שיף-קרן, ונשיא אוניברסיטת תל אביב הקודם פרופ' יוסף קלפטר.

 

 

לכתבתו של צלי גרינברג על האירוע באתרכלכליסט>

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

2 בספטמבר 2019: ממציאים מחדש הורות וחינוך עם ד"ר אייל דורון

לקראת ראש השנה וטרום תחילת שנת הלימודים החדשה, ערך ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב מפגש עם ד"ר אייל דורון, משורת הבוגרים המצליחים ומעוררי ההשראה, בעל תואר ראשון ושלישי באמנות התיאטרון מהפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ באוניברסיטת תל אביב.

 

את עבודת הדוקטורט שלו כתב בחקר החוויה האסתטית והפילוסופיה של האומנויות. משם המשיך לפוסט דוקטורט ולמחקר אמפירי בתחום החשיבה היצירתית וטיפוח גמישות מחשבתית.

במרוצת השנים הפך ד"ר אייל דורון למומחה בעל שם עולמי לחינוך, לחדשנות ויצירתיות, ועם הבוגרים הוא שוחח על 'להמציא מחדש הורות וחינוך במאה ה-21', כשם ספרו רב המכר.

 

סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב לקשרי חוץ ולפיתוח משאבים, עמוס אלעד, בירך את הבוגרים וציין את חשיבותה של קהילת הבוגרים, בארץ ובעולם, לאוניברסיטת תל אביב.

 

ראש החוג לאמנות התאטרון ומנהלת תאטרון האוניברסיטה, ד"ר שרון אהרונסון-להבי, הקדימה את הרצאתו של אייל דורון ואמרה: "אחד החוקים הבסיסיים ביותר של אמנות התאטרון זה ה-"Magic If" -  מה היה אילו. הקול של הדמיון, היצירה והחשיבה הדימויית הם בלב הדיסציפלינה הזו.

המילים המופיעות כסוג של כותרת משנה באתר האינטרנט של אייל דורון – Creativity in action – זה באמת מתמצת במידה רבה את לב העניין: יצירתיות בפעולה. כפעולה.

 

עוד לפני Creativity in action אייל דורון הוא מחזאי ותסריטאי, במאי ויוצר, ואני חושבת שהשאלות שאייל שואל וההזמנה שלו לצאת מהקופסה או להמציא אותה קצת מחדש, המוטיבציה שלו להעצים בני אדם והקשר בינינו ובין פדגוגיה קשורים במידה רבה לשאלות של חשיבה תאטרונית – חשיבה המבוססת על יצירתיות, מקוריות ויזמות".

 

ראש ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב, סיגלית בן חיון, עדכנה כי במסגרת הקמפיין הבינלאומי של האוניברסיטה לגיוס מיליארד דולר ב-10 שנים, גייס הארגון עד כה כ-1,300,000 ש"ח מקרב קהילת הבוגרות והבוגרים, שהם כ-110 מלגות מתוך 300 המלגות שבכוונת הארגון לגייס.

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

27 במרץ 2019: הספירה לאחור לקראת אירוויזיון 2019 עם יגאל רביד ויזהר כהן

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב חימם מנועים לקראת האירוויזיון עם אירוע שכולו "דוז פואה". 

בוגר הפקולטה למדעי החברה, השדרן העיתונאי והמומחה לתחרות האירוויזיון יגאל רביד נתן הרצאה שכותרתה "אירווזיון 2019 הספירה לאחור".

אליו הצטרף אחד שעשה לנו כבוד – הזמר, המלחין והישראלי הראשון שזכה באירוויזיון יזהר כהן, שביצע ממיטב שיריו, והנה טעימה: 

 

בין הדוברים באירוע היה גם יאיר סאקוב, ראש מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב בשיתוף פעולה עם מכללת שנקר, שבא להציג לבוגרות ובוגרי האוניברסיטה את המרכז החדש
 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

10 במרץ 2019: עדי סופר תאני, שרית פירון ולילך סיגן משנות את חוקי המשחק

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב ממשיך במסורת ההצדעה לבוגרותיו עם מפגשים באנרגיה נשית לציון יום האישה הבינלאומי, והשנה בחר את מועדון ה"איסט" התל אביבי לאירוע, אותו בחרנו לחגוג עם נשים שמשנות את חוקי המשחק.

 

 בתחילת האירוע עלתה מנכ"לית תנועת הנוער כנפיים של קרמבו טליה הראל בז'רנו, בוגרת הפקולטה לניהול, לשאת דברים על אקטיביזם חברתי ונשים. אחריה נשא דברים נשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ' יוסף קלפטר, הקול הגברי היחיד באירוע, ואמר: "אוניברסיטת תל אביב פועלת לקידום הוגנות מגדרית ולצמצום אי השוויון העיקש בין גברים ונשים בסגל האקדמי, ובאופן ספציפי לעולמנו - נשים חוקרות. במסגרת היעדים שהצבנו לעצמנו כאוניברסיטת המחקר הציבורית הגדולה בישראל, אנו המובילים מבין אוניברסיטאות המחקר בישראל בנושא הוגנות מגדרית. אני קורא לכל הבוגרות לפעול זו למען זו, בוגרות למען בוגרות ובוגרות למען סטודנטיות. אם כל אישה תסייע לרעותה הכוח הנשי יתחזק".

 

במרכז הערב עמדה הופעה של הזמרת דיקלה, לא לפני ששלוש כוכבות-בוגרות ניהלו ביניהן על הבמה שיח על שינוי חוקי משחק כפי שחוו בעצמן: מנכ"לית פייסבוק ישראל עדי סופר תאני, בוגרת הפקולטות למשפטים ולניהול, שותפה מנהלת בקרן הון סיכון סרקה פרטנרס שרית פירון, בוגרת הפקולטה למדעי החברה ולניהול והסופרת והעיתונאית לילך סיגן, בוגרת הפקולטה לניהול, שניהלה את השיחה.

 

בשיח, אותו ניהלה לילך סיגן, עלו האנקדוטות הבאות:

שרית פירון, שתרמה מלגה במסגרת קמפיין ארגון הבוגרים לגיוס 300 מלגות סיוע ל-300 סטודנטיות וסטודנטים, הסבירה את הרקע להחלטתה: "כשהתחלתי את הלימודים לא יכולתי ללכת אחרי הלב - רציתי ללמוד פיזיקה או רפואה, אך המצב הכלכלי לא אפשר לי. שבוע לפני תחילת הלימודים נרשמתי לראיית חשבון וכלכלה, אמרו לי שרואי חשבון עושים הרבה כסף וזה מה שהייתי צריכה. קיוויתי לחסוך – לפחות לסטודנט אחד – את מה שאני עברתי".

עוד סיפרה על תהליך קבלת ההחלטות אצל נשים: "החלטה נכונה באה גם מהבטן וגם מהשכל. זו הפילוסופיה שלי וזה מה שמייחד אותנו כנשים".

 

עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, דיברה על השוני בין המנהל של פעם למנהל של היום: "לפני 20 שנה צ'יף צריך היה להיות צ'יף, זה עם השיער הלבן, שיודע הכל ושיש לו הכי הרבה ניסיון. אותו הצ'יף, היום, לא אמור להיות האיש הכי חכם בחדר, ואם זה המצב אז או שצריך לפטר אותו או את הנוכחים בחדר. הוא אמור להיות זה שיודע לייצר דיון ולהביא לידי ביטוי את הכוח של האנשים שהוא גייס. זה תפקיד יותר חשוב ומשמעותי מבעבר"

 

מי שנתנו חסותם לאירוע היו מותג רכבי היוקרה היפני לקסוס, אשר חשף באירוע, לראשונה, את הקרוסאובר האורבני החדש Lexus UX - עוד בטרם הוצג לציבור הרחב. באירוע השתתף דרור גורלניק, מנכ"ל החברה, שהוא בעצמו בוגר הפקולטות למדעי החברה ולניהול.

בעלי ומנכ"ל מותג האופנה הישראלי דניאלה להבי, אורי להבי, גם הוא בוגר הפקולטה לניהול, נכח באירוע והמותג העניק שי לכל משתתפות האירוע. כמו-כן, תרם מלגה במסגרת קמפיין ארגון הבוגרות והבוגרים.

בנוסף, נהנו הבוגרות מטיפולים אלטרנטיביים מאת "קמפוס ברושים".

 

האירוע נחתם במופע אינטימי ומרגש של הזמרת דיקלה.

 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

27 בינואר 2019: החלטה רציונלית לחיים טובים עם פרופ' דן אריאלי

בהחלטה רציונלית ובכלל לא במקרה, הוזמן פרופ' דן אריאלי להרצות במפגש בוגרי אוניברסיטת תל אביב. דן, בוגר הפקולטה למדעי החברה אוניברסיטת תל אביב בעצמו,  השוהה בישראל תקופות ארוכות מהקריירה שלו, משך לאודיטוריום בר-שירה מאות בוגרות ובוגרים שבאו לשמוע את גורו הכלכלה ההתנהגותית.

 

לפני שעלה אריאלי לתת את הרצאתו על התנהגות כלכלית שתאפשר לנו חיים טובים יותר, הכריזו נשיא האוניברסיטה פרופ' יוסף קלפטר וראש ארגון בוגרי האוניברסיטה סיגלית בן חיון על השקת קמפיין לגיוס 1 מיליון דולר למען 300 מלגות סיוע כלכלי עבור סטודנטים.  

תחת המסר "רוצה להשפיע ולשנות חיים"? קראה בן חיון לבוגרים לתרום מ-180 ₪ ויותר לטובת הקמפיין: "כל תרומה יכולה לעשות שינוי של ממש והיא דרך נפלאה להעניק חזרה לאוניברסיטה ולחברה. בזכות הבוגרים, נוכל להשפיע על עתידם של 300 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים ולאפשר להם להצמיח את הרעיון הגדול הבא שישנה את חיינו לטובה", אמרה.

קמפיין בוגרי האוניברסיטה  הוא חלק מהקמפיין הבינלאומי הנרחב של אוניברסיטת תל אביב, שמטרתו לגייס מיליארד דולר תוך עשר שנים ולהאיץ פריצות דרך ומצוינות במחקר. הודות לקמפיין, כבר עשתה אוניברסיטת תל אביב בשנים האחרונות קפיצת מדרגה של ממש בכל התחומים.

 

קרן שקד, בוגרת שתרמה מלגה והנה דור שני של בוגרי האוניברסיטה, דיברה על לדעת לומר כן, על תרומה והשפעה. שקד הינה בעלת תואר שני במנהל עסקים מהפקולטה לניהול ומוסמכת בינלאומית בחווית לקוח. היא מכהנת כמנכ"לית חברת היעוץ B-Pro וקמפוס B-Next להכשרת מנהלים בעידן הכלכלה החדשה. כמו כן היא סטרטאפיסטית ושותפה ב-Shoodoo, פלטפורמה חדשנית ל- Predictive analytics - חיזוי עסקי.

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

24 בדצמבר 2018: אחד על אחד: מפגש עם עורכת גלובס נעמה סיקולר ומנכ"ל יצרנית הצעצועים מאטל ינון קרייז

עורכת עיתון גלובס נעמה סיקולר, בוגרת הפקולטה למדעי החברה ערכה במסגרת אירוע סיום שנת 2018 שלנו ראיון אחד על אחד עם מנכ"ל חברת הצעצועים הגדולה בעולם Mattel ינון קרייז, בוגר ביה"ס לכלכלה והפקולטה לניהול ע"ש קולר, ולא חסכה בשאלות. 

 
כששאלה על האחריות של חברת הצעצועים לגבי חינוך דורות של ילדים ופעוטות בעידן החדש, סיפר ינון כי ברבי לבשה מאות דמויות במהלך השנים. היא היתה אסטרונאוטית לפני שנחתו על הירח ונשיאת ארצות הברית לפני שהילרי קלינטון התמודדה. היום היא לובשת גם מקצועות "גבריים" "אז כן, אנחנו משקיעים בכך הרבה מחשבה ויצירתיות ונוהגים באחריות, המשקפת את המגוון החברתי".
 
כשנשאל לגבי טראמפ, חבש ינון את כובעו הרשמי וסירב להתייחס, אך הסכים לומר שהוא בעד רגולציה לשמירה על הפרט ונגד רגולציה שמונעת תחרות.
 
בפן האישי גילה כי גם רעייתו ענת היא בוגרת אוניברסיטת תל אביב (למרות 10 שנים הפרש ביניהם). לזוג ארבעה ילדים, הם מתגוררים בבירת הבידור לוס אנג'לס ומקפידים לדבר בבית בעברית, כולל ביטויי הסלנג.

לקרייז ניסיון רב בתחום הבידור. בתחילת דרכו הקים יחד עם המיליארדר חיים סבן את חברת Fox kids Europe שנרכשה ע"י תאגיד הענק דיסני. לאחר מכן שימש קרייז מנכ"ל חברת התוכן וההפקות ההולנדית אנדמול (יוצרת "האח הגדול", "אחד נגד מאה", "אל תפיל את המיליון" ועוד). בשנת 2014 כשעמד בראש אולפני מייקר, נרכשו האולפנים ע"י דיסני בסכום של כ-500 מיליון דולר. 

כיום, משמש קרייז כיו"ר הדירקטוריון ומנכ"ל חברת מאטל, החברה שהביאה לעולם את בובות הברבי, אמריקן גירל, פולי פוקט ומוצרים מובילים רבים נוספים. 

סיגלית בן חיון, ראש ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב, פנתה אל הנוכחים וביקשה: "בימים הקרובים, אנו מתכננים להתחיל בקמפיין לגיוס תרומות מכלל הבוגרים בארץ ובעולם עבור 300 מלגות לסטודנטים, וכל תרומה נדיבה שלכם תקרב אותנו ליעד". מתוך כך הוזמן לשאת דברים אורי צרור, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת בוליגו קפיטל, בוגר הפקולטות למשפטים ולניהול, שתרמה מלגה במסגרת הקמפיין. צרור אמר כי הוא חב לאוניברסיטה לא רק את התארים, אלא שכמו רבים אחרים, גם הוא הכיר את אשתו על ספסל הלימודים. עוד ציין: "אני מקווה כי פרויקט המלגות יאפשר לסטודנטים לעבוד פחות וללמוד יותר".

 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

23 באוקטובר 2018: בין דמיון למציאות עם אבי יששכרוף, יוצר הסדרה 'פאודה'

באוקטובר 2018 התקיים מפגש עם איש הטלוויזיה גיא מרוז ועם יוצר פאודה אבי יששכרוף.

 

מרוז סיפר שסיים את התואר הראשון רק בגיל 56 ושהדוקטורט אותו הוא כותב כיום, על תאונות הדרכים בישראל, "הולך לאט" כי החיים שלו בכאוס (פאודה בערבית). עוד סיפר, כי הפוקוס בדוקטורט שלו הוא על השאלה כיצד ניתן להוריד את הרוגי התאונות ב-50% אבל, ציין, הנושא אינו באמת בעדיפות לאומית, לצערו. "130 קילומטר של גדר הפרדה בכביש 90, בעלות של 60 מיליון ש"ח, היו מונעים ממשפחה שלמה להיכחד בשבוע שעבר. זהו סכום שווה ערך לרכש של ארבעה טנקים או להקמה של ישוב יהודי אחד.

 

הדובר המרכזי של הערב, אבי יששכרוף, פתח וסיפר לבוגרים ש"ההצלחה של 'פאודה' היא תעלומה בעיניי, היא קרתה כמעט בטעות, הכוונה שלנו היתה בכלל לכתוב ספר על סיפור המסתערבים. ניסינו להביא את שני הצדדים -הישראלי והפלסטיני - ניגשנו לזכייניות, שמענו מכולן לא, לא , לא, עד ששמענו Yes".

 

בין לבין, הציג כמה קטעים נבחרים מהעונות שכבר שודרו, סיפר כי רובן צולמו בטירה ובכפר קאסם, בהן זכה הצוות (המונה מעל ל-100 איש) להכנסת אורחים מופתית, וסיפר גם על השחקנים שהפכו בין לילה לסלבריטאים בחברה הישראלית והערבית גם יחד ועל התגובות המגוונות שקיבל מהגדה המערבית וממדינות ערביות אחרות.
 

בהמשך הערב נהנו הבוגרים ממופע מוזיקלי משירי הביטלס בביצוע להקת אומהגומה.

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

28 במאי 2018: דרך אוטומטית עם פרופ' אמנון שעשוע

במפגש שנערך בחודש מאי 2018, בסימן '70 שנות חדשנות', היה זה פרופ' אמנון שעשוע, מייסד שותף בחברת מובילאיי ובוגר תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה, שהגיע לספר את סיפורה של מובילאיי.

 

בפתח דבריו הפתיע שעשוע בווידוי כנה ואמר: כל מה שאתם רואים ושומעים נמצא בשלב מדעי. השאלה היא איך הופכים את הכל לשימוש מאסיבי ובמחיר סביר, ורכבי הניסוי עדיין רחוקים מכל זה. בנוסף, לא ניתן לקיים תעשייה שלמה בלי הבטחת בטיחות.

 

בהתייחסו לשיעורי נהיגה אמר: יש פה אניגמה - הרי כולנו לוקחים שיעורי נהיגה, עשרות שיעורים, כלומר נהיגה היא דבר מסובך, אבל מצד כל שני כל אחד יכול לנהוג. לכן חייבים בינה מלאכותית. שעשוע התעכב גם על סוגיית המפות המאוד מדויקות הנדרשות לרכב אוטונומי, הרבה מעבר לרמה של ווייז, ואמר שגם כאן המשימה טרם הושלמה. לנהגים, אגב, הוא קורא "סוכני רכב".

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

11 במרץ 2018: אירוע ליום האישה הבינלאומי עם אלונה בר און וטלי מורנו

לכבוד יום האישה הבינלאומי בחודש מרץ 2018, קיים ארגון הבוגרות והבוגרים אירוע באנרגיה נשית בגן האורבני של תל אביב (האומן 17 אירועים). האירע התקיים בחסות החברות פיאט, ויסוצקי, סטודיו סי וגלידות נסטלה. בנוסף, נהנו הבוגרות מטיפולים אלטרנטיביים בחסות קמפוס ברושים. במרכז הערב עמד שיח בין שתי כוכבות-בוגרות: בוגרת הפקולטה למדעי הרוח טלי מורנו, עיתונאית ומגישת המהדורה המרכזית של חדשות 10, ובוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול ע"ש קולר אלונה בר און, יו"ר ובעלים משותפת של גלובס. לאחר מכן התקיימה הופעת סטנד אפ של אורנה בנאי.

 

בשיחה בין מורנו לבר און עלו האנקדוטות הבאות:

אלונה בר און סיפרה סודות מחדר דירקטוריון בנק לאומי בהנהגתה דאז של גליה מאור ושיבחה את האנרגיה הניהולית הנשית של מאור, שהעבירה ויטמין סי למי שמצונן והעירה באופן מתחשב לגברים שאיחרו לישיבה. "נשים פחות בשיטת ה"מגיע לי", וגם לא בטוח שהן אלה שהכי מודרות מהשיח. עסקים קטנים מודרים יותר לעומת הקהילה הלהט"בית, שמחובקת יותר".

טלי מורנו התעכבה על שיטות ויכולות הניהול הנשיות השונות לטעמה מאלה של הגברים. "אנחנו לא צריכות להתאים את עצמינו לעולם הקיים אלא להתייחס לאנשים כפי שהיינו רוצות שיתייחסו אלינו. שדרה ניהולית נשית מאפשרת לעובדות שתחתינו לפתוח ולשוחח על הדברים שמפריעים ולתפור אותם ביחד. אני נפגעתי לא מעט מהתנהגות שובניסטית והבטחתי לעצמי שלא אהיה כזאת. אני אעטוף ואחבק כשאזהה את מי שזקוקה לתמיכה. כל אישה שמגיעה לעמדת השפעה צריכה להעניק תמיכה לנשים שמתחתיה, כך יעשה השינוי".

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

21 בדצמבר 2017: ערב של השראה, מוזיקה ורוח

לסיומה של שנת 2017, השתתפו ארבעה בוגרים בולטים של הפקולטה למדעי הרוח בערב של השראה ומוזיקה, במהלכו סיפרו בזה אחר זה על הרוח שלקחה אותם לכיווני ההצלחה המרתקים שלהם: ח"כ יעקב פרי ממפלגת יש עתיד, קרן אלעזרי, אנליסטית וחוקרת סייבר באוניברסיטת תל אביב, מוטי אלמליח, מנכ"ל בזק בינלאומי וד"ר עמיר ירוחם, זמר והיסטוריון, חבר בלהקת שב"ק ס'.

 

ח"כ יעקב פרי היה הדובר הראשון, ואמר: "לימודיי לתואר במזרח תיכון ריתקו אותי. בעקבות כך ובהיותי עוד סטודנט, בחרתי להתגייס לשירות הביטחון הכללי. מדעי הרוח, ביחד עם עולם המוזיקה, הם שהעניקו לי את הכלים לבחירות שעשיתי במהלך חיי. מהם שאבתי את יכולות האלתור, עבודת צוות לצד ניצוח ומשמעת. בכל צומת קבלת החלטת הבנתי כי איננו צריכים לשים גבולות בין עולמות התוכן השונים המרכיבים אותנו... כלים ממקום אחד יתחברו למקום אחר, כפי שעולם התוכן ממנו באתי שירת אותי בכל תפניות חיי".

 

אחריו עלה מנכ"ל בזק בינלאומי מוטי אלמליח שסיפר: "במבט לאחור, לימודי מדעי הרוח נתנו לי פרספקטיבה וחשיבה רחבה של תפיסת עולם יצירתית, חדשנית ולא שגרתית, שסייעה לי להצלחה כמנהל עסקים. מקצועות העתיד בעידן החדש יחייבו שילוב בין מדעי החיים והטכנולוגיה וחשיבה פילוסופית אמנותית, שהכרחית להבנת תהליכים לפיתוחים ולמימוש רצונות בני האדם".

קרן אלעזרי חיזקה את דבריו בהרצאתה ואמרה: "הלימודים במסגרת מדעי הרוח עזרו לי לפתח חשיבה ביקורתית ואנליטית ביחס לעולם ולמהלך ההיסטוריה. באופן דומה מאוד לקהילת ההאקרים , בוגרי ובוגרות מדעי הרוח הם אלו מאתנו שלא מקבלים את המציאות כמות שהיא כנתון ללא דיון. הם אלו ששואפים לשנות את העולם, לפרוץ את המוסכמות, לאתגר תפיסות קיימות, להצביע על כשלים מערכתיים. הם אלו שמציעים פרדיגמות חדשות שיעצבו את עתידנו".

אחרון עלה ד"ר עמיר ירוחם ושיתף: "לא הגעתי לאוניברסיטה משיקולי קריירה ומה שהשאיר אותי בלימודים היה רק הרצון לדעת והשאיפה להרחיב את אופקי. הלימודים היו חוויה מכוננת ששינתה את נקודת מבטי על העולם ועיצבה, במודע או שלא, גם את פעילותי כאומן וכיוצר".

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

4 באפריל 2017: ערב של בירות וחלליות עם יהונתן ויינטראוב, ממייסדי SpaceIL

ב-4 באפריל 2017 התקיים מפגש שישי בסדרה - ערב בראש צעיר עם יהונתן ויינטראוב, מייסד שותף ב-SpaceIL אשר נכלל ב-Forbes30Under30, רשימת הצעירים המבטיחים לשנת 2017 של מגזין פורבס, ועם הופעה של המוזיקאי חנן בן ארי.

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

2 בינואר 2017: פותחים שנה עם יובל טל, מייסד ונשיא חברת Payoneer

את שנת 2017 פתח ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב במפגש עם הבוגר מעורר ההשראה יובל טל, בוגר הפקולטה להנדסה, מייסד ונשיא חברת הפינטק הישראלית המצליחה Payoneer. 

 

החברה עלתה לכותרות כמי שגייסה בשנת 2016 למעלה מ-90 מיליון דולר. היא עוסקת בהנגשת שירותים פיננסים לשווקי העולם, בעיקר מדינות מתפתחות, באמצעות טכנולוגיה אמינה ובטוחה להעברת כספים. במסגרת הרצאתו 'בדרך למכה', אמר כי "כיזם, יש לך את האחריות והפריבילגיה לבנות תרבות חברה שתאפשר לאנשים לפרוח, לעבוד יחד וליצור ערך כקבוצה. התרבות נשארת שנים רבות". 

 

בנוסף, התקיים מופע מיוחד של הזמר, המוזיקאי והמלחין דויד ברוזה.

 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

8 במרץ 2016: מפגש עם השחקנית לימור גולדשטיין לכבוד יום האשה הבינלאומי

בחודש מרץ 2016 התקיים מפגש בסימן יום האשה הבינלאומי, ובו סיפרה שחקנית התאטרון, הטלוויזיה והקולנוע, בוגרת הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, לימור גולדשטיין את סיפורה האישי. בין השאר סיפרה על משפטי מפתח מבית הוריה שליוו אותה בדרכה ועיצבו את אישיותה, כמו למשל שלא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד. עם זאת, סיפרה איך אהבת המשחק שלה ניצחה וגרמה לכך שלא נשמעה לכלל הזהב ושמה בסופו של דבר את כל הביצים שלה בסל המשחק.

 

את האירוע חתמה הופעה של הרכב 'השלושרות': איה כורםרז שמואלי ומיכל גבע עם מופע מיוחד של שירי להקות ישראליות מכל הזמנים.

 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

23 בדצמבר 2015: חפשו אותו בגוגל: מפגש עם מאיר ברנד, מנכ"ל Google רוסיה, המזרח התיכון ואפריקה

לקראת סוף השנה האזרחית התקיים בדצמבר מפגש שלישי בזאפה בהרצליה. מפגש זה התקיים בפורמט של ראיון אותו ערכה בוגרת הפקולטה לאמנויות רויטל הנדלר, מייסדת AllJobs ושותפה מייסדת BreezoMeter, עם בוגר הפקולטה למדעי החברה מאיר ברנד, מנכ"ל Google ישראל, רוסיה, המזה"ת ואפריקה. ברנד שיתף את הקהל ב"אני מאמין" שלו - ללכת בעקבות הלב, הסקרנות והתשוקה, לעבוד קשה ולא לחפש קיצורי דרך. ליזמים שבקהל הציע שלא לפחד להכשל, בכדי להתרגל אל החווייה וללמוד להתגבר עליה בדרך אל ההצלחה.

 

עם סיום הראיון התקיימה הופעה של אגדת הגיטרה סינגולדה והרכבו ששלהבו את קהל הבוגרים.

 

 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

8 בספטמבר 2015: בוגר נולד! מפגש עם צביקה הדר, שחקן, קומיקאי ומנחה טלוויזיה מוביל

בספטמבר 2015 התקיים מפגש שני, עם צביקה הדר – שחקן, קומיקאי ומנחה טלוויזיה מוביל, גם הוא בוגר אוניברסיטת תל אביב שהרצה על המעבר מהאוניברסיטה אל האוניברסיטה של החיים.

 

כמו-כן, התקיימה ההרצאה 'Its not what you know, but who you know'.

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

​​

31 במאי 2015: מחשבים מסלול מחדש עם אורי לוין, ממייסדי WAZE, מייסד ויו"ר FeeX

הראשון בסדרת המפגשים התקיים בחודש מאי 2015 ובו התארח הבוגר אורי לוין, ממייסדי WAZE, מייסד ויו"ר FeeX. בין הדברים שאמר לוין: "היזם הולך אחרי החלום שלו. מה שמניע אותו זה חלום ותשוקה – זה משהו שהוא רוצה לשנות בעולם... אם תשאלו יזם אמיתי מה הסטארט-אפ הבא שלו, תמיד תהיה לו תשובה מוכנה, כי לכל יזם יש תמיד במקביל כמה רעיונות". לוין הקביל את תהליך הקמת הסטארט-אפ להתאהבות ואמר שאחרי שלב התשוקה, כשכבר מתחילים בפרוייקט, מגיע שלב ההקרבה המאופיין בעליות ובעיקר בהרבה ירידות, ולכן "אם אתם לא אוהבים את מה שאתם עושים – תעשו משהו אחר, תעשו משהו שאתם אוהבים ותיהנו מהחיים".  

 

בנוסף להרצאתו של לוין התקיימה הרצאה להקניית כלים – 'מסמול טוק לביג Success'.

 

 

לצפייה באלבום התמונות מהאירוע בפייסבוק>

 

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>