כלכלת מלחמה

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון ערך פאנל במסגרת וובינר לקהילת בוגרות ובוגרי האוניברסיטה בנושא "כלכלת מלחמה "- אחד האתגרים הגדולים שמדינת ישראל ניצבת בפניהם בעת הזו, בו השתתפו מאות בוגרות ובוגרים. 

06 בנובמבר 2023, 19:00 
וובינר 

 

בפאנל לקחו חלק הדוברים מעוררי ההשראה הבאים:

  • איתי בן זאב – מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב
  • ד"ר רון תומר –  נשיא התאחדות התעשיינים, בוגר הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב
  • פרופ' ליאו ליידרמן – כלכלן ישראלי, פרופסור בבית הספר לכלכלה על-שם ברגלס בפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב והיועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים.

מנחת הפאנל:

עמליה דואק - עיתונאית, כתבת כלכלה ומגישה בחברת החדשות, בוגרת הפקולטה למשפטים והפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.

 

עמוס אלעד, סגן הנשיא לקשרי חוץ, פיתוח משאבים וענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב, פתח ונשא דברי תנחומים למשפחות הנופלים והנרצחים וציין כי כולנו מייחלים לחזרתם הבייתה של החטופים והנעדרים, וכי האוניברסיטה גם כן פועלת למען מטרה לאומית עליונה זו. בהמשך דבריו סקר את יוזמות האוניברסיטה והתגייסותה למאמץ המלחמתי .

 

לפי פרופ' ליאו ליידרמן, מאוניברסיטת ת"א והיועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים:

 

"מוקדם עדיין לדבר על הפחתה בריבית בנק ישראל. אנו סבורים שטוב עושה בנק ישראל בהדגשת הצורך לתמוך ביציבות הפיננסית, ובהקשר הזה, שמירה על הריבית הנוכחית נראית צעד חשוב. עם זאת, אין ספק שאם תהיה התמתנות של סביבת האינפלציה, היא תלווה בבוא הזמן בהפחתות מדודות בריבית. בנק ישראל פועל נכון בנקיטת צעדים נקודתיים, המקלים התנאים לקבלת אשראי ע"י הגופים והגורמים שנפגעו בצורה חדה מהמלחמה. במקביל, לקביעת מסגרת חדשה של 30 מיליארד דולר להתערבות אפשרית בשוק מט"ח יש תפקיד מייצב מבחינת השוק".

"כידוע, ישראל היא אומת הסטארט-אפ. ברור הוא שהמציאות העסקית מולה עובדות חברות טכנולוגיה ישראליות רבות עלולה להיות שונה ומאתגרת מאוד יחסית למציאות לפני המלחמה. למשל, במידה וחברות שלנו יהיו פחות רצויות במדינות כמו סין, מסיבות גיאו-פוליטיות, אזי הן יצטרכו לשנות את האסטרטגיות העסקיות ולהתאימה למציאות החדשה. כמו בתחומים רבים אחרים, גם בתחום ההיי-טק מה שהיה הוא לא מה שיהיה אחרי המלחמה".  

 

 

איתי בן זאב מנכ"ל הבורסה לני"ע אמר כי

 

"מתחילת השנה, עוד לפני פרוץ המלחמה, הייתה הסטה משמעותית של כספים של הגופים המוסדיים לחו"ל ויותר מכך, היו גופים שקראו לאזרחים להעביר 100 אחוז מכספי חיסכון ארוך הטווח לחו"ל. שיעור ראשון בניהול כספים הוא פיזור סיכונים ולכן המהלך הזה של חלק מהגופים המוסדיים, מעבר לכך שהוא לא מתיישב עם ההיגיון הכלכלי, יש בו סיכון גדול לעצמאותה וחוסנה הכלכלי של המדינה. השבת השחורה של ה- 7.10 היא קריאת השכמה לא רק בפן הביטחוני של המדינה, אלא גם בפן הכלכלי וכמו שברמה הביטחונית והמדינית צריך יהיה לבנות אסטרטגיה חדשה קדימה, כך גם צריך לעשות ריסטארט לאסטרטגיה הכלכלית של מדינת ישראל שתיתן יותר מקום לתמריצים ולהשקעות בישראל עבור הישראלים, כלכלה המייצרת חוסן ועצמאות כלכלית שאינה נסמכת בעיקרה על הכלכלה העולמית וזאת לטובת מדינה בריאה יותר עבור אזרחיה". 

 

 

נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר ציין כי:

 

״מתווה האוצר צריך לשמור על הבסיס הכלכלי החזק של מדינת ישראל, כדי שאחרי המלחמה נוכל לצאת מהמלחמה בקלות. אולם לצערנו מתווה הפיצויים של משרד האוצר כפי שהוא נראה היום, מפקיר בבוטות חלק גדול מתושבי המדינה. המתווה אמור לסייע לכלל אזרחי המדינה שנפגעו כתוצאה מהמלחמה, אולם בפועל רק העובדים מהמגזר הציבורי מפוצים ואילו שאר העובדים נותרים ללא פיצוי כלל, זו בושה ועל הממשלה לתקן זאת. כמו כן על המתווה לכלול מודל של תעסוקה גמישה, שתשמור על הקשר בין המעסיקים לעובדים ויאפשר גמישות בתקופת המלחמה וחזרה מהירה לצמיחה״
 

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם

 

 

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>