Metaverse והאינטרנט החדש

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשות סיגלית בן חיון, ערך וובינר עם משה רדמן, מנכ"ל חברת Anyverse.studio ומומחה בינלאומי לחדשנות, בוגר ביה"ס לכלכלה בפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.

15 מרץ 2022
Metaverse והאינטרנט החדש

מתוך דבריו של משה רדמן:

״אני מודה לארגון הבוגרים והבוגרות של אוניברסיטת תל אביב על ההזדמנות לחזור לאוניברסיטה אחרי לא מעט שנים ולהעביר תכנים עדכניים ורלוונטיים לקהילת הבוגרים והבוגרות שלנו. שמחתי לראות היענות של מאות רבות של בוגרים ובוגרות שהגיעו לכנס, זה מעיד בעיניי על קריאה נכונה של המפה והבנה שהמטאוורס הוא לא ״עוד טכנולוגיה״ הוא שינוי קרדינלי של האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו ולא פחות ממהפכה. כולי תקווה ואמונה שהמהפכה הזו, כמו רבות אחרות, תובל בין היתר גם על-ידי בוגרים ובוגרות של אוניברסיטת תל אביב בפרט ושל קהילת היזמים והיזמיות בישראל בכלל״ .

במסגרת ההרצאה דיבר רדמן על הנדבכים השונים של המטאוורס, לרבות הגדרות מרכזיות, כגון מציאות מדומה (VR), מציאות רבודה (AR), מציאות מורחבת (XR), אסימון בלתי ניתן להחלפה (NFT), בלוקצ׳יין ועוד.
כמו-כן, דנו במהלך ההרצאה בחיבור והקשר בין פלטפורמות אינטרנטיות נוכחיות כגון רובלוקס, מיינקראפט, פורטנייט ואחרות לבין המטאוורס כמו שאנחנו מדמיינים אותו בעוד כמה שנים ודנו באפשרויות השונות בעזרתן ניתן להתחיל לייצר חיכוך עם המטאוורס כבר היום (כהורים, כאנשי/נשות קריירה, כעסקים ובכלל).

כפי שהמליץ במהלך ההרצאה, ביקש להדגיש שהדבר החשוב ביותר שאפשר לעשות כרגע הוא ללמוד ולהעמיק בתכנים השונים הקשורים למטאוורס, והנה כמה מקומות מעולים להתחיל בהם:

המקומות בהם רדמן כותב / מדבר (פודקאסט) על הנושא >>>

קהילה בפייסבוק שעוסקת רק במטאוורס >>>

אתרים ששווה להיכנס ולהתחיל להתנסות בהם:

1. רובלוקס >>>
  2. די סנטרלנד >>>
  3. מיינקראפט >>>
  4. רק רום >>>
  5. braver >>>

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר בשידור חי:

• חיים רפלובסקי, מנהל הערכות לאסונות, מד"א
  • הרצל ארביב, יו"ר ה. ארביב ייעוץ בע"מ