סטודנטית לרפואה מאוניברסיטת תל אביב תייצג את ישראל בשחייה באולימפיאדת הקיץ בטוקיו

השחיינית האולימפית אנדראה (אנדי) מורז עובדת על הביצועים האתלטיים שלה במכון סילבן אדמס לספורט באוניברסיטת תל אביב.

21 יולי 2021
אנדי מורז, סטודנטית לרפואה ושחיינית אולימפית, במרכז הספורט של אוניברסיטת תל אביב (צילום: משה בדרשי)

"רוב האנשים אומרים לי שאני משוגעת כי אני משלבת שחיה מקצועית עם לימודי רפואה, אבל לא יכולתי לוותר על אף אחד מהעיסוקים הללו, אז ניסיתי לשלב את שניהם, בלי לדעת אם אצליח ולו באחד מהם", אומרת אנדראה "אנדי" מורז במהלך הפסקה בין אימונים במכון סילבן אדמס לספורט באוניברסיטה ובמרכז הספורט הסמוך. "אני גאה בכך שהעזתי לנסות והצלחתי".

 

בשנת 2017, נרשמה מורז, ילידת קליפורניה, ללימודי רפואה בתכנית הבינלאומית לרופאים מארה"ב של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מאז סיימה כבר את השנתיים הראשונות שלה בתכנית.

 

זו תהיה האולימפיאדה השנייה של מורז בת ה-29, לאחר שייצגה את ישראל גם באולימפיאדה בריו דה ז'ניירו בשנת 2016. לקראת תחילת האולימפיאדה, לקחה מורז, שיאנית ישראל במשחה ל-100 ו-200 מטרים בסגנון חופשי, הפסקה זמנית מלימודיה כדי להתמקד בשאיפותיה האולימפיות. לאחר שתחזור מטוקיו, היא תחזור להכשרתה הרפואית ותתחיל בשנתיים של סיבובים קליניים בבתי חולים המקושרים לאוניברסיטת תל אביב.

 

אימונים באוניברסיטת תל אביב

שגרת האימונים המתישה של מורז לקראת טוקיו מורכבת מאימונים קבועים בבריכה של מרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב, כולל ניתוחי ביצועים במכון סילבן אדמס לספורט, לצד חברי המשלחת הישראלית לאולימפיאדה ונבחרת השחייה הלאומית של ישראל.

 

המכון, שהוקם בשנת 2018, מתמקד בשיפור יכולות אתלטיות בספורט סיבולת: שחייה, ריצה, רכיבה על אופניים וטריאתלון. במכון פועלת בריכה משוכללת עם זרם נגדי, המסייעת לשחיינים לשפר את ביצועיהם על ידי בדיקת גורמים כמו תפקוד הגפיים, סימטריה בתנועה ועייפות שרירים.

 

מורז מתאמנת בבריכת הזרם הנגדי במכון סילבן אדמס לספורט באוניברסיטת תל אביב (צילום: משה בדרשי)

 

 

"השימוש של אנדי ושל חברים אחרים בנבחרת האולימפית במכון הוא מימוש המשימה של מכון סילבן אדמס לספורט, שהיא להעצים את יכולותיהם של הספורטאים הבכירים בישראל ולטפח אלופות ואלופים ברמה אולימפית", אומר מנהל המכון, פרופ' חיים פיק מהמחלקה לאנטומיה ואנתרופולוגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.

 

"בספורט שבו כל מאית השנייה חשובה, אימונים כמו אלו שמאפשר מכון סילבן אדאמס לספורט, שלא אפשריים בשום מקום אחר בישראל, הם חיוניים עבור שחיינים ברמה גבוהה כמו אנדי, כדי להעריך לכוונן ולשפר את הטכניקה שלהם", הוא מוסיף.

 

 

 

צפו: מורז מתאמן בבריכת הזרם הנגדי במכון סילבן אדאמס לספורט של אוניברסיטת תל אביב

 

מורז, מצידה, מעריכה את מגוון האפשרויות משפרות הביצועים הקיימות באוניברסיטת תל אביב: "יש אנשים שמתפקדים טוב יותר בבריכת הזרם הנגדי ואחרים בבריכה הפתוחה", היא אומרת. "זה שיש את שתיהן פה זה נהדר ומאפשר גישה הוליסטית".

 

על הצלילה לישראל

בנוסף לשאיפותיה האולימפיות, מורז מקווה לתת השראה לנשים אחרות ולעולים חדשים פוטנציאליים לבוא ולממש את חלומותיהן בישראל, במיוחד בכל הנוגע לאתלטיקה ולהשכלה גבוהה.

"כשהתבגרתי, מעולם לא חשבתי שאשחה למען ישראל - אבל זה נהדר", אומרת מורז.

אנדי מורז מצטיינת גם בבריכה וגם בכיתה (צילום: משה בדרשי)

 

לאחר שזכצה ב-17 מדליות במשחקי המכביה, מציינת אנדי שהחוויות המכוננות שחוותה במה שמכונה "האולימפיאדה היהודית" הן שיצרו בה את הקשר לישראל. מורז החליטה לעלות בעקבות המכביה בשנת 2013, שם שחיינית ישראלית גרמה לה להפנים את הפוטנציאל המרגש של מגורים ושחייה בישראל.

 

לאחר לימודים לתואר ראשון באוניברסיטת סטנפורד, התקבלה לנבחרת ישראל לשחייה ועשתה עלייה בשנת 2014. מורז מעודדת אחרים לבוא בעקבותיה: "זו הייתה חוויה מסבירת פנים מאוד ואני ממש אוהבת להיות פה", היא משתפת בהתלהבות.

 

היא לא רואה בשחייה וברפואה תחומי עשייה סותרים, אלא מסלולים מקבילים עם קווי דמיון רבים. "המסלול לרפואה הוא מסע ארוך ומאתגר, שדורש סבלנות ודחיית סיפוקים - שני דברים שחוויתי כשחיינית. כשהייתי לחוצה בכיתה, יכולתי להישען על השחייה", היא אומרת. "וכשאני נלחצת מהשחייה, אני יכולה להתמקד בלימודים כדי לשפר את ההרגשה שלי".

 

"הסגל באוניברסיטת תל אביב תומכים בתשוקה שלי לשחייה ואפשרו לי לקחת שנתיים של חופש מהלימודים כדי להתאמן לאולימפיאדת טוקיו", היא מציינת. "אני מרגישה ברת מזל שמצאתי תכנית לימודי רפואה נהדרת כדי להמשיך את המסלול האקדמי שלי". מורז גם מוקירה תודה לחבריה לכיתה על תמיכתם בה: "בתכנית שלנו, למדתי לעתים קרובות בקבוצות עם חברי כיתה. אם פיגרתי בחומר בגלל אימונים, הם עזרו לי להדביק את הפער", היא מספרת. "הם אפילו הגיעו כדי לעודד אותי בכמה תחרויות שחייה!"

 

לאחר אולימפיאדת 2021, מורז מתכננת להישאר בישראל ולממש את קריירת השחייה המקצועית שלה לצד העבודה כרופאה. אנו מאחלים לאנדי בהצלחה ונמשיך לעודד אותה בכל הפעילויות שלה!

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>