חזרה למסלול: וובינר בנושא עולם האופנה והעיצוב

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב ממשיך במסורת המפגשים המקוונים עם בוגרות ובוגרים מעוררי השראה, והפעם עם נושא מפתיע וצבעוני העוסק בקורונה, תצוגות אופנה, טרנינגים, נעליים, אריגים נוחים וכל מה שביניהם.

25 פברואר 2021

ביוזמתה של ראש ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב סיגלית בן חיון, ותחת הכותרת "בחזרה למסלול", דברו ארבעה בוגרות ובוגרים על השינויים בענף האופנה והעיצוב בצל הקורונה:

• טל גרנובסקי אמית, היסטוריונית אופנה, מרצה ומנהלת ארכיון האופנה והטקסטיל ע"ש רוז, שנקר, בוגרת הפקולטה לאמנויות
  • אורי להבי, בעלים מנכ"ל ומנהל הקריאייטיב של "דניאלה להבי", בוגר הפקולטה לניהול
  • יוסי הררי, מעצב תכשיטים בינלאומי, בוגר הפקולטה למדעי הרוח והפקולטה למדעי החברה
  • ואלינור דביר, עיתונאית ועורכת תכנים בתחום האופנה וסגנון חיים ב"וואלה", בוגרת הפקולטה להנדסה שהנחתה את האירוע.

טל גרנובסקי אמית אמרה בין שאר הדברים כי:

״המתח בין המציאותי לדיגיטלי, שלא היה מספיק נוכח בעולם האופנה, נאלץ להיכנס אליה בתקופת הקורונה".

״עולם האופנה מצליח לעשות אדפטציה מאוד יצירתית בימים האלה - ויצירתיות היא שם המשחק״.

״אני חושבת שלא נחזור כל כך מהר לצאת החוצה עם טרנינג שלא למטרות של להוציא את הכלב״.

יוסי הררי אמר:

"בשנה האחרונה כולם למדו ש-Less is more. היה 'אובר' של כל דבר. יותר מדי מוצרים על המדפים... בכמויות. וזה יצר בלבול בכל ענף״.

״האונליין נתן את הסטירה לעולם הקמעונאות כבר לפני כמה שנים... השנה האונליין היה מקור מאוד טוב בשונה משנים אחרות, בגלל שהחנויות היו סגורות ואנשים היו בבית והתחילו לקנות לעצמם דברים״.

״האינסטגרם יוצר את הדיאלוג בין המעצב לקהל שלו״.

אורי להבי אמר, בין היתר:

״הכל באופנה הופך להיות הרבה יותר קז׳ואל כי אין אירועים. גם בנעליים הקו יותר קז׳ואל - והמכירות של נעליים מאוד גדלו״.

״לקוחות פיתחו השנה הרגלים חדשים״.

״הלקוחות הפרטיות שלנו עברו לאונליין - האתר הפך בין לילה לחנות הכי חזקה שלנו. חלון הראווה הכי גדול ובעל השפעה״.

"כשאין תערוכות, יותר קשה להגיע ללקוחות סיטונאים חדשים בחו"ל , ועבור מעצבים שאין להם דאטה בייס זה אפילו יותר מאתגר ".

בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר:

נדב פלטי, יו"ר חברת מפל תקשורת ומנכ"ל מדיה גרופ; כרמלה אבנר, סמנכ"לית תפעול ו- IT, שטראוס מים; חוה כץ, אוצרת ראשית ברשות העתיקות; חזי הימלפרב, יזם, מנכ"ל O2Cure Ltd; תמר אריאב, לשעבר נשיאת המכללה האקדמית בית ברל ועוד רבים אחרים.