בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מככבים בפסטיבל קאן 2021

משלחת גדולה יותר מאי-פעם של בוגרות ובוגרים, נשות ואנשי סגל של בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש מככבת בימים אלה בפסטיבל קאן 2021

14 יולי 2021
בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מככבים בפסטיבל קאן 2021

בימים אלה מתקיים בצרפת פסטיבל קאן 2021, וזו הזדמנות מצוינת להתגאות בנוכחות הישראלית המרשימה, ושל בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בפרט, בפסטיבל השנה – יותר מאי פעם:

• ארי פולמן, בוגר ביה"ס לקולנוע ולטלוויזיה, הציג לראשונה את פרויקט האנימציה המושקע שלו "איפה אנה פרנק" במסגרת לסרטי אנימציה.
  • במסגרת הסרטים הקצרים של שבוע המבקרים יוקרן הסרט העצמאי הקצר "מה שלא נשבר" שהפיק הבוגר עומר בן-דוד, בוגר בית הספר לקולנוע וטלוויזיה
  • איל גבע מועמד בקטגוריית ה-VR שרצה זו השנה השלישית על "הסוד של רטרופוליס" שיצר ביחד עם אחיו אסף.
  • המפיק קובי מזרחי, שהיה מועמד השנה לפרס האוסקר עם הסרט הקצר "עין לבנה", זומן לקחת חלק ב-Cannes Producers Network
  • מיה קפלן, עדיין לא בוגרת, מתחרה עם סרטה "הביקור" במסגרת תחרות הסינפונדסיון, שמוקדשת לדור העתיד של יוצרי הקולנוע.
    את "הביקור" הפיקה אפרת כהן, בוגרת בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ומפיקה בחברת ההפקות גאודאמוס והוא נוצר במסגרת פרויקט "גיבורה" שניהלו מיה דרייפוס ומיכל ויניק בביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש.

את בוגרינו מעוררי ההשראה מלווים בקאן נציגי ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש:

• ראש בית הספר פרופ' רז יוסף, בוגר בית הספר
  • מיה דרייפוס, ראש מגמת ההפקה בביה"ס לקולנוע ובעצמה בוגרת בית הספר
  • פרופ' ירון בלוך

המשלחת כוללת גם את סגל הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים תל אביב:

• מנהלות הפסטיבל מיכל חג'ג' וחן שמואלי
  • דניאל אגמון, מפיק בפועל
  • נתאיה קסירר מנהלת ההפקה
  • יובל פרנס מדר, מנהל האירוח

כמו-כן, נמצאים בפסטיבל ומסקרים אותו עורך מדור הקולנוע של וואלה! תרבות ד"ר אבנר שביט, בוגר ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה והפקולטה למדעי הרוח, וכתב YNET אמיר בוגן, בוגר ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה.

כבוד!

בנוסף למשלחת המפוארת של קהילת אוניברסיטת תל אביב לפסטיבל קאן 2021, אנחנו מפרגנים ומחזיקים אצבעות גם לשני הבמאים הישראלים נדב לפיד וערן קולירין שמועמדים שניהם לפרס "דקל הזהב" היוקרתי, ולשלומי אלקבץ שהחזיר את אחותו רונית אלקבץ ז"ל לריברייה עם סרטו "מחברות שחורות".