תרבות האוכל בצל הקורונה
ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, בראשותה של סיגלית בן חיון, חוגג בימים אלה חמש שנים להיווסדו וממשיך במפגשי העשרה עם בוגרים ש"עשו את זה". עם 85 אלף בוגרות ובוגרים חברים, ניתן למצוא כאלה בכל אחד מתחומי העשייה, והפעם מעולם הקולינריה
בפאנל, שדן בשאלות מורכבות וגדולות—איך תתאושש אמריקה מן המשבר שפקד את גבעת הקפיטול בסוף השבוע האחרון? מה מלמדים אירועי השבוע על הדמוקרטיה בארצות הברית ועל השבר הדמוקרטי בעולם? האם ביידן יהיה מסוגל לגשר על הפערים בחברה האמריקנית? מהם גבולות חופש הביטוי? איך תשפיעה סיום הכהונה של טראמפ על יחסי ארה"ב-ישראל? מה חושבת אירן?—לקחו חלק:
- יובל בן נריה - שף ובעלים של קבוצת טאיזו, שלמד בפקולטה למדעי הרוח
- אנדראה (דושי) לייטרסדורף - הבעלים של House of Dallal, בוגרת הפקולטות למדעי הרוח ומדעי החברה
- אסף אביר - מחבר "לא ספר בישול" העוסק במדע ואמנות הביס המושלם
- ד"ר יסמין מרוז - ראשת מעבדת המחקר בבית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון באוניברסיטת תל אביב, בוגרת הפקולטה למדעים מדויקים
יובל בן נריה גילה שהוא בנם של שני רופאים בוגרי אוניברסיטת תל אביב:
"הורי הסכימו שאהיה טבח, אבל התעקשו על תואר וזה היה קשה מאוד. תמיד הייתי מאחור, ועד היום לא סיימתי את התואר".
אנדראה (דושי) לייטרסדורף, לעמותו,העידה על עצמה:
"חננה מלידה, דילגתי על הטיול הגדול של אחרי הצבא, נרשמתי לאוניברסיטה ונשארתי על ספסל הלימודים במשך 12 שנה ו-4 תארים".
'משהו ישתנה אחרי שהכל יגמר?' שאל אסף את המסעדנים.
יובל ענה ש:
"שני ז'אנרים יחזיקו בגדול—הפיין דיינינג בקצה אחד והסביח או פלאפל בקצה השני. אנשים שהתחילו לבשל בבית מבינים עכשיו כמה עולה דג ומעריכים יותר את התשלום הגבוה".
דושי הוסיפה ש:
"הקורונה הביאה איתה הדגשים חדשים, ואם אתה אופטימי מספיק, ערני מספיק, אתה יכול לעשות מהלימון לא רק לימונדה אלא קפירינייה. להיענות לאתגר, להפיק מהמצב את המיטב, תוך תרגול יצירתיות, אחריות ויעילות".
ויסמין אמרה ש:
"ממש כמו עצים. אם הם מרגישים איום מרוחות חזקות הם מפסיקים לצמוח לגובה ובמקום צומחים לרוחב, מה שמאפשר להם להיות יותר חזקים ולשרוד. באופן כללי צמחים מצטיינים בלהסתגל לסביבה קשה ובלתי צפויה, ויודעים לשרוד תקופות יובש, מגפות ושריפות. משהו הם עושים נכון - יש לנו מה ללמוד מהם״.
בין הבוגרות והבוגרים שצפו בוובינר:
- עדי גורה - שותפה בגלריה ברוורמן
- טדי קרטנשטיין - דירקטור ב-Dell Technologies
- מיכאל לבקוביץ - מנכ"ל ובעלים תה ולימון בע"מ
- אמיר פישלר - מנכ"ל נתיבות יצירה
- משב בלזם - מייסד טקדאפ בע"מ
- שרונה שגיא - סמנכ"לית מוצר באקסליבריס
- אמיר וגנר - מנכ"ל Respect
ועוד רבות ורבים אחרים.
במחצית השנייה של המפגש העביר יובל בן נריה סדנא מעשית להכנת "מנת השף"—פילה דניס או לברק, עם קארי עגבניות ויוגורט.
קהילת בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם