לכבוד יום הנוער הבינלאומי: על אוניברסיטת תל אביב לנוער

אחרי חמישים שנה בבניין "שרת" אוניברסיטת תל אביב לנוער, היחידה לנוער שוחר מדע עברה למשכנה החדש בבניין צ'ק פוינט בקמפוס, שנבנה במיוחד עבורה ועבור בית ספר למדעי המחשב, ומשקף את התפיסה החדשנית של מרכז המצוינות

12 אוגוסט 2019

אוניברסיטת תל אביב לנוער (היחידה לנוער שוחר מדע ע"ש דב לאוטמן) היא כיום המרכז הגדול, החדשני והמקיף ביותר בארץ לטיפוח מצוינות אקדמית בקרב בני נוער ולקידום החינוך במדעים ובטכנולוגיה.

יותר מ-20,000 תלמידות ותלמידים מכל שכבות האוכלוסייה ומרחבי הארץ משתתפים מדי שנה בפעילויות הנערכות במסגרת זו. פעילויות אלו פותחות בפניהם צוהר לנושאים שאינם נכללים בתכנית הלימודים של בית הספר, מאפשרות להם לרכוש כלים מדעיים, מיומנויות חשיבה וידע, ומעודדות אותם להשתלב בלימודים אקדמיים בעתיד.

המרכז מציע מגוון רחב של תכניות בתחומים ונושאים שונים לאלפי תלמידים מכל רחבי הארץ ומכל שכבות האוכלוסייה ומגזריה, ופועל כמעבדה פדגוגית שמובילה ומתנסה ביוזמות חינוכיות ותכניות פורצות דרך.

תלמידי התוכניות, נערות ונערים שוחרי דעת בכיתות ה'–י"ב , משתלבים במגוון מסגרות אישיות וקבוצתיות, המספקות מעטפת חינוכית ייחודית המתייחסת גם להיבטים חברתיים ואישיים של הלומד.

המסגרות הללו מאפשרות ללומדות וללומדים חשיפה למגוון תחומי דעת הנלמדים באוניברסיטת תל אביב, החל מקורסי "נוער שוחר מדע" הקלאסיים המציעים קורסי העשרה ועד לתוכניות אקדמיות המאפשרות לצבור נקודות לקראת תואר ראשון ואף להתנסות בפעילויות חקר בהנחיית חוקרים מתוך האוניברסיטה. חלק מהפעילויות אף מזכות את התלמידים בציון בתעודת הבגרות.

תלמידות ותלמידי אוניברסיטת תל אביב לנוער משתתפים מדי שנה בתחרויות ובכנסים בינ"ל. גם השנה, רשמו הישגים מרשימים בתחרויות:

• באולימפיאדה הבינלאומית לפיזיקה, שהתקיימה בתל אביב, זכה אביב טילינגר, תלמיד אוניברסיטת תל אביב לנוער מכפר סבא, במדליית זהב.
  • באולימפיאדה הבינלאומית למתמטיקה, שהתקיימה בלונדון, זכו כל ששת חברי המשלחת הישראלית במדליות - מדלית זהב, שלוש מדליות כסף ושתי מדליות ארד.
  • ממש השבוע משתתפת משלחת של תלמידי אוניברסיטת תל אביב לנוער באולימפיאדה הבינלאומית למדעי המחשב שנערכת השנה בבאקו.

הגידול המהיר בהיקף פעילות היחידה, יחד עם הדרישה הגוברת מצד בנות ובני נוער והוריהם, הובילו לכך שהיחידה נזקקה לאכסניה חדשה, כזו שתהווה מרחב מדעי טכנולוגי נגיש וידידותי, שתיתן מענה לאלפי התלמידים ותשקף את ערכי היחידה.

זו הייתה התפיסה שהובילה לבנייתו של בניין צ'ק פוינט הממוקם בלב הקמפוס - מבנה מרהיב שממוקם בין בית הכנסת ע"ש צימבליסטה לבין בניין דן דוד ובניין הסנאט, ומאכלס את בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק ואת אוניברסיטת תל-אביב לנוער. הבניין הוקם בזכות תרומה של חברת צ'ק פוינט ושל מנכ"ל החברה גיל שויד, המשמש כיו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב לנוער.

צילום: יונתן צור

המבנה, הבנוי כ"בניין חכם" כולל אודיטוריום, כיתות, מעבדות לימוד ומחקר, מרחבי למידה ופלנטריום. העיצוב הזוכה - של משרד האדריכלים קימל-אשכולות, נעשה בהשראת שירותי מחשוב הענן ועולם התוכנה, והוא כולל פסיפס של אריחי זכוכית (פיקסלים) אשר מעניקים מראה קליל ומרחף.

הפעילות בבניין החדש החלה כבר הקיץ, כשמאות בנות ובני נוער בילו בבניין בקורסי העשרה וקורסים אקדמיים שהתקיימו במהלך החופש הגדול.

טקס החנוכה הרשמי של האגף יתקיים ב-16 לספטמבר ויכלול הרצאות, דוכנים ופעילויות שיספקו "טעימה" מהתוכניות המגוונות של היחידה.

לאתר אוניברסיטת תל אביב לנוער>