יחסי ישראל - ארה"ב בצל המלחמה

30 באוקטובר 2023, 19:00
וובינר

שאלה שמעסיקה לא מעט אנשים ועולה על השיח היא - מה יחסינו עם ארה"ב בימים אלו?

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון קיים וובינר מעניין בנושא "יחסי ישראל-ארה"ב בצל המלחמה".

הדוברים שהשתתפו בפאנל במסגרת הוובינר:

• פרופ' איתמר רבינוביץ' -  נשיאה השישי של אוניברסיטת תל אביב, שגריר ישראל בארה"ב לשעבר, פרופסור אמריטוס להיסטוריה של המזרח התיכון, בוגר הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.
  • אסף זמיר - קונסול ישראל בניו יורק לשעבר, ח"כ מטעם מפלגת חוסן לישראל בסיעת כחול לבן לשעבר, שר התיירות לשעבר וסגן ראש עיריית תל אביב לשעבר, בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.
  • פרופ' אודי זומר - ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים, ראש ומייסד המרכז לחקר ארה"ב ובוגר הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.
  • ד"ר יעל שטרנהל-  ראש התוכנית ללימודים אמריקניים, אוניברסיטת תל אביב.

מנחה השיח:

• ד"ר יואב פרומר-  ראש המרכז לחקר ארה"ב ובוגר הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.

במסגרת הפאנל ציין פרופ׳ איתמר רבינוביץ:

"מתקפת החמאס בעזה תרמה לחזרה של ארצות הברית למעורבות עמוקה במזרח התיכון במאמץ לבלום את הציר האיראני ולגבש את המחנה התומך בה״.

בין יתר דבריו, אמר פרופ׳ אודי זומר:

״ בעולם שאחרי השבת השחורה של ה 7.10, מערכת היחסים בין ארה״ב לישראל העמיקה בצורה חסרת תקדים. המנהיגות שגילה הנשיא ביידן, שהתקבלה בצמא אדיר בציבור הישראלי, הגב האסטרטגי ברמה האזורית והבינלאומית, והבהירות המוסרית הם קריטיים להמשך קיומו של הפרויקט הציוני. באותה העת, התלות של מדינת ישראל בארה״ב העמיקה באופן משנה סדרי עולם. הלקח המרכזי מהשתלשלות העניינים בין ישראל לארה״ב בשבועות האחרונים הוא שהמקום של ישראל בציר של הדמוקרטיות הליברליות המערביות מובטח אם נהיה מספיק חכמים להגן על המוסדות הדמוקרטיים שלנו. ככה פשוט״ .

ד"ר יעל שטרנהל הדגישה כי:

״ישראלים שחוגגים את התמיכה של ג׳ו ביידן בישראל צריכים להבין שיגיע הרגע, והוא מתקרב, שבו ביידן יצטרך לקחת בחשבון את הקהילה המוסלמית הענקית בארה״ב וגם את הצעירים במפלגה שלו. שני הציבורים האלה ידרשו ממנו להפסיק לתמוך בישראל חד צדדית ולהציע פתרון למלחמה שיתחשב גם באינטרס הפלסטיני ולא רק בצרכים של ממשלת ישראל״.

במסגרת הפאנל, מנחה השיח, ד"ר יואב פרומר הציג לדוברים שאלות רבות שהופנו ע"י קהל הבוגרות והבוגרים ותרמו לשיח הפורה והמעמיק שהתקיים בין הדוברים בנושאים כה אקוטיים.

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם