הטכנולוגיה בשירות המלחמה

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון ממשיך בקיום וובינרים שבועיים בעת הזו והפעם ערך במסגרת זו פאנל לקהילת בוגרות ובוגרי האוניברסיטה בנושא "הטכנולוגיה בשירות המלחמה", בו השתתפו מאות בוגרות ובוגרים.

20 בנובמבר 2023, 19:00 
וובינר 

 

משתתפי הפאנל בוגרות ובוגרי האוניברסיטה:

  • עידן טנדלר - יזם הייטק וחברתי, סגן נשיא בכיר בפאלו אלטו נטוורקס, יו"ר Place-IL, בוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.

  • ד"ר לימור זיו - מרצה ויועצת חדשנות טכנולוגית ובינה מלאכותית אחראית, מייסדת Humane AI, חברת המועצה המדעית באגודה הישראלית לאתיקה בבינה מלאכותית (IAEAI), יו״ר הוועד המנהל של ארגון סחר הוגן בישראל (Fair Trade), בוגרת הפקולטה לאמנויות והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.

  • איתן אשל - סמנכ"ל מו"פ, טכנולוגיות וחדשנות, תעשייה אווירית, בוגר הפקולטה להנדסה והפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.

 

מנחת הפאנל:

  • ד"ר נעה לכמן - חברת סגל בכיר בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב

 

איתן אשל ציין כי:

״טכנולוגיה נותנת יתרון איכותי למערכת הביטחון במלחמה, אך היא לא חוזת הכל ותמיד קיים הגורם האנושי. הטכנולוגיה יכולה לסייע בתקיפה מדויקת, במודיעין רחב ומדויק ובעיבוד של מידע רב תוך שימוש ב AI וסנסורים במגוון תחומים, תפקידה של הטכנולוגיה לסייע באיסוף הנתונים, בעיבוד הנתונים, בתמיכה בהסקת המסקנות. אך בסוף יש את מי שלוחץ על ההדק ומי שמקבל את המסקנות מעושר המידע״.

 

עידן טנדלר אמר כי:

"אפשר לראות בחיוב גדול את המעורבות האזרחית במלחמה. המגזר האזרחי וההייטק מינפו את היתרון היחסי שלהם - הרמה מהירה של צוותים, טכנולוגיות ופרויקטים כדי לפתור באיכות מרבית ובאפס זמן אתגרים מאוד מורכבים".

 

 

לדבריו: "תמיד תידרש טכנולוגיה לפתור את האתגרים המורכבים ביותר. אבל כל עוד אדם עומד בסוף התהליך וצריך לקבל החלטה, טכנולוגיה לא תמיד תוכל להחליף אותו. טכנולוגיה מתקדמת ככל שתהיה, לא תוכל למחוק קונספציה, אגו או בטחון. כולנו בני אדם ולא משנה באיזו בינה מלאכותית נשתמש - כולנו יכולים ליפול בחטא היוהרה. יש מקרים שעדיף להשקיע יותר בצניעות מאשר בבינה מלאכותית״.

 

כמו כן ציין כי - "אנחנו כולנו זכינו לראות את התרומה של ההייטק בזמן הלחימה. אחרי המלחמה נראה את ההייטק מעורב באתגר הגדול הבא של ישראל - שיקום הנגב המערבי. אין לי ספק שנראה פריחה של סטארטאפים באזור, ונראה את חברות ההייטק שעד עכשיו לא יצאו מתל אביב, עם גיוסים של מאות עובדים חדשים באזור, עם נוכחות פיזית בשדרות, באשקלון ובקיבוצים. זו המחויבות של ההייטק לחברה הישראלית".

 

ד"ר לימור זיו אמרה כי:

"כלי בינה מלאכותית מציעים הזדמנויות לשפר את חיינו. למשל, בתחומים כמו רפואה וחקלאות הם כבר מאפשרים לנו להתמודד טוב יותר עם אתגרים מורכבים. מלחמת השביעי באוקטובר מלמדת אותנו שגם במצבי חירום, הם יכולים לסייע כדי לתת מענה במקום בו המדינה מתקשה. יזמים מקומיים מפתחים טכנולוגיות מבטיחות, כאלו שלמשל מסייעות באיתור נעדרים ונרצחים. יחד עם זאת, חשוב להבין שטכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית טומנות בחובן גם סיכונים אפשריים. עלינו לפעול באחריות ולוודא שפיתוח הבינה המלאכותית נעשה בצורה מוסדרת ובטוחה למשתמש. אנחנו בעד קידמה וחדשנות, אבל במינימום סיכון".

 

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם

 

 

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>