התגייסות אזרחית בזמן מלחמה

13 בנובמבר 2023, 19:00 
וובינר 

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב בראשות סיגלית בן חיון ערך פאנל במסגרת וובינר לקהילת בוגרות ובוגרי האוניברסיטה בנושא שריגש ומרגש את כולנו: "התגייסות אזרחית בזמן מלחמה".

 

בפאנל לקחו חלק הבוגרות והבוגרים מעוררי ההשראה הבאים :

  • פרופ' מירב רוט – פסיכואנליטיקאית, מומחית לשכול ואובדן, ממובילות המערך הטיפולי מאז ה-7/10, בוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב
  • עדי אטון לפידות – מנכ"לית קרן משפחת שעשוע, בוגרת הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב
  • רון שרף – ממייסדי ומובילי אחים לנשק, בוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב
  • פרופ' שגית מור – בת קיבוץ כפר עזה, פרופ' בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב

 

מנחת הפאנל :

פרופ' גלית יובל – פרופ' בביה"ס לפסיכולוגיה וביה"ס סגול למדעי המוח, בוגרת הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.

 

עדי אטון-לפידות אמרה בתחילת דבריה כי: "בימי מלחמה כל אחד מחפש קבוצות שייכות כדי להיתמך ולתמוך ואני שמחה לקחת חלק במפגש של בוגרי אוניברסיטת תל אביב, קבוצה שמלווה אותי כבר שנים".

אטון-לפידות ציינה כי "עם פרוץ המלחמה והבנת גודל האסון, בחרנו בקרן משפחת שעשוע להתרכז בבניית תכנית שיקומית לילדים בגיל הרך שנפגעו ובנוסף לתמוך מיידית בשכבת העסקים קטנים, שכבה אותה אנו מלווים עוד מימי הקורונה".

"ביום שבת, שבעה באוקטובר, חווינו כולה התקפת טרור בלתי נתפסת. בפעם הראשונה חוויתי את הפחד גם בתור אמא". 

לדידה "כל משבר הוא גם הזדמנות ואני מקווה שנמצא נחמה ותקווה בהתגייסות האזרחית המדהימה שאנו רואים בישראל כולה. מדובר באירוע אזרחי טקטוני שגם ישפיע על רבים ברמה האישית גם לאחר שתסתיים המלחמה. אני משוכנעת שרבים מהצעירים והצעירות המדהימים שעזבו את הכל ורצו להתנדב עם ילדים יישארו בתחום  כצוותים ויתנו מענים לנפגעים ולכלל החברה, גם בהמשך הדרך".

 

רון שרף ציין כי "החלטנו ששמים את העבר במדרון אחורי, נכנסים מתחת לאלונקה ותורמים לחוסן של ישראל״.

 

פרופ׳ מירב רוט אמרה כי ״הנפש האנושית תמיד עומדת מול שתי אפשרויות: האם להסכים עם המציאות (על סכנותיה ומסכנותה) או לסרב לה? האם לחזור אחורנית בזמן לאירוע ולעסוק במה שאין לי שליטה עליו או להתעכשוו ולהתמקד בכל כך הרבה שיש לי אפשרות לשלוט בו; האם לקום על רגלינו או לקרוס? מה שאנחנו מכנים ״דחף החיים״ תמיד נמצא שם ואם יש בסביבתכם מישהו במשבר תדעו שיש בתוכו גם חלק שמחפש עזרה ורוצה להחלים! אל תתייאשו מלמצוא אותו בכל אדם וגם בעצמכם; ואחרון: מאשמת הניצול לחובת הניצול - כולם מרגישים אשמים, אפילו מי שעבר את המתקפה בעצמו. אשמה מפריעה לנו להחלים. אבל אפשר להתחבר לחובתנו כניצולים: לתקן, להרבות טוב, לבנות מחדש את המקום הזה. כדי להצליח בכך נצטרך לשחרר את אשמת הניצולים ולהתגייס במלוא כוחותינו, ויש לנו!״.

 

פרופ׳ שגית מור ציינה כי "העיסוק בגיוס כספים עבור הקיבוץ סייע לנו, בני המשק, לעבור מעיסוק בזוועה לתקווה ובהמשך לגיבוש חזון של תקומה. הצורך להסביר לעצמנו עבור מה אנחנו מגייסים את הכסף ולהסביר לתורמים מה הצרכים עבורם הם תורמים חיזק בנו את האמונה שכפר עזה באמת תקום ותיבנה מחדש. גם אם עוד לא ברור בדיוק איך ומתי".

 

 

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - קהילה שמשנה עולם

 

 

 

 

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>