מפגשים עם בוגרים מעוררי השראה

מפגשים עם בוגרים מעוררי השראה

עם הקמת ארגון הבוגרים של אוניברסיטת תל אביב בחודש מאי 2015, הוחלט כי מטרתו תהיה חיזוק הקשר בין הבוגרים לאוניברסיטה ובין הבוגרים לבין עצמם. קשר שכזה מיטיב עם שני הצדדים, שכן בוגרים משפיענים ומעוררי השראה מחזקים את ערך האוניברסיטה, בעוד שאוניברסיטה מובילה ומצוינת מחזקת את ערך התואר של כל אחד מבוגריה באשר הם.

 

בוגרי אוניברסיטת תל אביב ממלאים תפקידים מרכזיים במשק ובכלכלה בכל תחומי העשייה בישראל. זהו נכס עצום אותו הארגון מבקש להדגיש, לחזק ולטפח, ולכן מייד עם תחילת פעילותו של הארגון הושקה סדרת מפגשים עם בוגרים מעוררי השראה – בוגרים מתחומים שונים אשר הצליחו בתחומם והסכימו לבוא ולשתף בוגרים אחרים בסיפור המסע שלהם אל הפסגה.

 

המפגשים בנויים לרוב משני חלקים – חלק אחד מתייחס לסיפור האישי של הבוגר/ת שהינו הדובר/ת המרכזי/ת במפגש. החלק השני מגוון ומלא חוויות והפתעות, החל מהרצאות העשרה בנושאים רלוונטיים וכלה במופעים מוזיקליים של אמנים מהשורה הראשונה.

 

מפגשים אלו מספקים לבוגרי אוניברסיטת תל אביב מקום מפגש לצרכי נטוורקינג והעשרה לצד חוויה מהנה ומאפשרים לבוגרים לרכוש כלים למינוף עצמי באווירה נינוחה וחברתית.

 

הראשון בסדרת המפגשים התקיים בחודש מאי 2015 ובו התארח הבוגר אורי לוין, ממייסדי WAZE, מייסד ויו"ר FeeX. בין הדברים שאמר לוין: "היזם הולך אחרי החלום שלו. מה שמניע אותו זה חלום ותשוקה – זה משהו שהוא רוצה לשנות בעולם... אם תשאלו יזם אמיתי מה הסטארט-אפ הבא שלו, תמיד תהיה לו תשובה מוכנה, כי לכל יזם יש תמיד במקביל כמה רעיונות". לוין הקביל את תהליך הקמת הסטארט-אפ להתאהבות ואמר שאחרי שלב התשוקה, כשכבר מתחילים בפרוייקט, מגיע שלב ההקרבה המאופיין בעליות ובעיקר בהרבה ירידות, ולכן "אם אתם לא אוהבים את מה שאתם עושים – תעשו משהו אחר, תעשו משהו שאתם אוהבים ותיהנו מהחיים".  בנוסף להרצאתו של לוין התקיימה הרצאה להקניית כלים – 'מסמול טוק לביג Success'.

 

 

בספטמבר 2015 התקיים מפגש שני, עם צביקה הדר – שחקן, קומיקאי ומנחה טלוויזיה מוביל, גם הוא בוגר אוניברסיטת תל אביב שהרצה על המעבר מהאוניברסיטה אל האוניברסיטה של החיים. כמו-כן, התקיימה ההרצאה 'Its not what you know, but who you know'.

 

לקראת סוף השנה האזרחית התקיים בדצמבר מפגש שלישי בזאפה בהרצליה. מפגש זה התקיים בפורמט של ראיון אותו ערכה בוגרת הפקולטה לאמנויות רויטל הנדלר, מייסדת AllJobs ושותפה מייסדת BreezoMeter, עם בוגר הפקולטה למדעי החברה מאיר ברנד, מנכ"ל Google ישראל, רוסיה, המזה"ת ואפריקה. ברנד שיתף את הקהל ב"אני מאמין" שלו - ללכת בעקבות הלב, הסקרנות והתשוקה, לעבוד קשה ולא לחפש קיצורי דרך. ליזמים שבקהל הציע שלא לפחד להכשל, בכדי להתרגל אל החווייה וללמוד להתגבר עליה בדרך אל ההצלחה. עם סיום הראיון התקיימה הופעה של אגדת הגיטרה סינגולדה והרכבו ששלהבו את קהל הבוגרים.

 

 

בחודש מרץ 2016 התקיים מפגש בסימן יום האשה הבינלאומי, ובו סיפרה שחקנית התאטרון, הטלוויזיה והקולנוע, בוגרת הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, לימור גולדשטיין את סיפורה האישי. בין השאר סיפרה על משפטי מפתח מבית הוריה שליוו אותה בדרכה ועיצבו את אישיותה, כמו למשל שלא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד. עם זאת, סיפרה איך אהבת המשחק שלה ניצחה וגרמה לכך שלא נשמעה לכלל הזהב ושמה בסופו של דבר את כל הביצים שלה בסל המשחק. את האירוע חתמה הופעה של הרכב 'השלושרות': איה כורם, רז שמואלי ומיכל גבע עם מופע מיוחד של שירי להקות ישראליות מכל הזמנים.

 

 

את שנת 2017 פתח ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב במפגש עם הבוגר מעורר ההשראה יובל טל, בוגר הפקולטה להנדסה, מייסד ונשיא חברת הפינטק הישראלית המצליחה Payoneer. החברה עלתה לכותרות כמי שגייסה בשנת 2016 למעלה מ-90 מיליון דולר. היא עוסקת בהנגשת שירותים פיננסים לשווקי העולם, בעיקר מדינות מתפתחות, באמצעות טכנולוגיה אמינה ובטוחה להעברת כספים. במסגרת הרצאתו 'בדרך למכה', אמר כי "כיזם, יש לך את האחריות והפריבילגיה לבנות תרבות חברה שתאפשר לאנשים לפרוח, לעבוד יחד וליצור ערך כקבוצה. התרבות נשארת שנים רבות". בנוסף, התקיים מופע מיוחד של הזמר, המוזיקאי והמלחין דויד ברוזה.

 

 

ב-4 באפריל 2017 התקיים מפגש שישי בסדרה - ערב בראש צעיר עם יהונתן ויינטראוב, מייסד שותף ב-SpaceIL אשר נכלל ב-Forbes30Under30, רשימת הצעירים המבטיחים לשנת 2017 של מגזין פורבס, ועם הופעה של המוזיקאי חנן בן ארי.

 

 

לסיומה של שנת 2017, השתתפו ארבעה בוגרים בולטים של הפקולטה למדעי הרוח בערב של השראה ומוזיקה, במהלכו סיפרו בזה אחר זה על הרוח שלקחה אותם לכיווני ההצלחה המרתקים שלהם: ח"כ יעקב פרי ממפלגת יש עתיד, קרן אלעזרי, אנליסטית וחוקרת סייבר באוניברסיטת תל אביב, מוטי אלמליח, מנכ"ל בזק בינלאומי וד"ר עמיר ירוחם, זמר והיסטוריון, חבר בלהקת שב"ק ס'.

ח"כ יעקב פרי היה הדובר הראשון, ואמר: "לימודיי לתואר במזרח תיכון ריתקו אותי. בעקבות כך ובהיותי עוד סטודנט, בחרתי להתגייס לשירות הביטחון הכללי. מדעי הרוח, ביחד עם עולם המוזיקה, הם שהעניקו לי את הכלים לבחירות שעשיתי במהלך חיי. מהם שאבתי את יכולות האלתור, עבודת צוות לצד ניצוח ומשמעת. בכל צומת קבלת החלטת הבנתי כי איננו צריכים לשים גבולות בין עולמות התוכן השונים המרכיבים אותנו... כלים ממקום אחד יתחברו למקום אחר, כפי שעולם התוכן ממנו באתי שירת אותי בכל תפניות חיי".

 

 

אחריו עלה מנכ"ל בזק בינלאומי מוטי אלמליח שסיפר: "במבט לאחור, לימודי מדעי הרוח נתנו לי פרספקטיבה וחשיבה רחבה של תפיסת עולם יצירתית, חדשנית ולא שגרתית, שסייעה לי להצלחה כמנהל עסקים. מקצועות העתיד בעידן החדש יחייבו שילוב בין מדעי החיים והטכנולוגיה וחשיבה פילוסופית אמנותית, שהכרחית להבנת תהליכים לפיתוחים ולמימוש רצונות בני האדם".

 

 

קרן אלעזרי חיזקה את דבריו בהרצאתה ואמרה: "הלימודים במסגרת מדעי הרוח עזרו לי לפתח חשיבה ביקורתית ואנליטית ביחס לעולם ולמהלך ההיסטוריה. באופן דומה מאוד לקהילת ההאקרים , בוגרי ובוגרות מדעי הרוח הם אלו מאתנו שלא מקבלים את המציאות כמות שהיא כנתון ללא דיון. הם אלו ששואפים לשנות את העולם, לפרוץ את המוסכמות, לאתגר תפיסות קיימות, להצביע על כשלים מערכתיים. הם אלו שמציעים פרדיגמות חדשות שיעצבו את עתידנו".

 

 

אחרון עלה ד"ר עמיר ירוחם ושיתף: "לא הגעתי לאוניברסיטה משיקולי קריירה ומה שהשאיר אותי בלימודים היה רק הרצון לדעת והשאיפה להרחיב את אופקי. הלימודים היו חוויה מכוננת ששינתה את נקודת מבטי על העולם ועיצבה, במודע או שלא, גם את פעילותי כאומן וכיוצר".

 

 

לכבוד יום האישה הבינלאומי בחודש מרץ 2018, קיים ארגון הבוגרות והבוגרים אירוע באנרגיה נשית בגן האורבני של תל אביב (האומן 17 אירועים). האירע התקיים בחסות החברות פיאט, ויסוצקי, סטודיו סי וגלידות נסטלה. בנוסף, נהנו הבוגרות מטיפולים אלטרנטיביים בחסות קמפוס ברושים. במרכז הערב עמד שיח בין שתי כוכבות-בוגרות: בוגרת הפקולטה למדעי הרוח טלי מורנו, עיתונאית ומגישת המהדורה המרכזית של חדשות 10, ובוגרת הפקולטה למדעי החברה והפקולטה לניהול ע"ש קולר אלונה בר און, יו"ר ובעלים משותפת של גלובס. לאחר מכן התקיימה הופעת סטנד אפ של אורנה בנאי.

 

 

בשיחה בין מורנו לבר און עלו האנקדוטות הבאות:

אלונה בר און סיפרה סודות מחדר דירקטוריון בנק לאומי בהנהגתה דאז של גליה מאור ושיבחה את האנרגיה הניהולית הנשית של מאור, שהעבירה ויטמין סי למי שמצונן והעירה באופן מתחשב לגברים שאיחרו לישיבה. "נשים פחות בשיטת ה"מגיע לי", וגם לא בטוח שהן אלה שהכי מודרות מהשיח. עסקים קטנים מודרים יותר לעומת הקהילה הלהט"בית, שמחובקת יותר".

טלי מורנו התעכבה על שיטות ויכולות הניהול הנשיות השונות לטעמה מאלה של הגברים. "אנחנו לא צריכות להתאים את עצמינו לעולם הקיים אלא להתייחס לאנשים כפי שהיינו רוצות שיתייחסו אלינו. שדרה ניהולית נשית מאפשרת לעובדות שתחתינו לפתוח ולשוחח על הדברים שמפריעים ולתפור אותם ביחד. אני נפגעתי לא מעט מהתנהגות שובניסטית והבטחתי לעצמי שלא אהיה כזאת. אני אעטוף ואחבק כשאזהה את מי שזקוקה לתמיכה. כל אישה שמגיעה לעמדת השפעה צריכה להעניק תמיכה לנשים שמתחתיה, כך יעשה השינוי".

במפגש שנערך בחודש מאי 2018, בסימן '70 שנות חדשנות', היה זה פרופ' אמנון שעשוע, מייסד שותף בחברת מובילאיי ובוגר תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה, שהגיע לספר את סיפורה של מובילאיי.

 

בפתח דבריו הפתיע שעשוע בווידוי כנה ואמר: כל מה שאתם רואים ושומעים נמצא בשלב מדעי. השאלה היא איך הופכים את הכל לשימוש מאסיבי ובמחיר סביר, ורכבי הניסוי עדיין רחוקים מכל זה. בנוסף, לא ניתן לקיים תעשייה שלמה בלי הבטחת בטיחות.

 

בהתייחסו לשיעורי נהיגה אמר: יש פה אניגמה - הרי כולנו לוקחים שיעורי נהיגה, עשרות שיעורים, כלומר נהיגה היא דבר מסובך, אבל מצד כל שני כל אחד יכול לנהוג. לכן חייבים בינה מלאכותית. שעשוע התעכב גם על סוגיית המפות המאוד מדויקות הנדרשות לרכב אוטונומי, הרבה מעבר לרמה של ווייז, ואמר שגם כאן המשימה טרם הושלמה. לנהגים, אגב, הוא קורא "סוכני רכב".

 

כל בוגר מעורר השראה ,המצטרף לסדרת המפגשים הזו מביא עמו עולם ומלואו, כל אחת ואחד מגיע ממגוון של תחומים שונים, וסיפורו האישי מספק השראה מסוג אחר. המשותף לכולם הוא הרצון לתת בחזרה, השמחה להירתם ולחזור אל כור מחצבתו בכדי לחזק ולתת השראה לבוגרים, החפצים בכך.

 

אירועים חדשים מתפרסמים באופן שוטף בלוח האירועים באתר, כמו גם בדף הפייסבוק של ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב, נשמח לראותכם שם! 

 

מחדשים קשר

לצורך איתור וזיהוי במערכת
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>